Härliga hösten är kommen och ni som följt min blogg under en längre tid vet hur mycket jag tycker om hösten. Det som är bäst med hösten är egentligen längtan till de mysigaste tiden på året enligt mig – julafton – och all förberedelser inför det. Men även alla fina färger på löven, mysigare höstoutfits och bättre mående än under sommaren är fantastiskt. För ni som också följt mig under en längre tid vet hur mycket jag hatar sommaren, men försöker ändå se det positiva med årstiden när den väl är kommen. 

Det finns såklart en massa saker jag vill göra men som jag tyvärr kanske inte kommer kunna göra på grund av rådande pandemi och RS-virus. För det är väl ingen som missat att nu när coronan har lugnat ned sig något så har RS-viruset börjat härja? Obehagligt, men trots att mitt barn är lite äldre än värsta riskgruppen, så försöker jag ändå fortsätta leva skyddat, både på grund av covid-19 (som faktiskt inte är försvunnen, vad än andra säger) och RS-viruset. Men såklart har även jag en massa jag skulle vilja ha eller göra under höstperioden!

Att-göra under höst 2021

♥ Köpa in kläder som behövs till lillen. Även fast att jag har inventerat från storlek 74-92 så finns det säkerligen saker jag skulle behöva/vilja köpa till lillen under höst/vinterperioden. 

♥ Köpa vinterskor till mig. Jag är i stort behov av ett par nya vinterskor, både för att dem är gamla och slitna men också för att de inte är särskilt vattentäta. Det tror jag uppskattas hädanefter då jag nog kommer stå många timmar ute i regn och rusk eller gå regniga/blöta promenader. 

♥ Köpa pumpa och fixa inför Halloween. Även fast att jag inte indirekt gör något speciellt under Halloween, brukar jag ändå pynta och baka något extra roligt. I år kanske jag kan göra någon rolig pumpa grötbakelse till lillen med form gjord som en pumpa, hade ju om inte annat för mig varit jätteroligt.

♥ Fixa i ordning i hemmet. Ja, om man ska pynta måste man ju faktiskt ha det mer ordning och reda i hemmet. För närvarande är det fortfarande flyttkaos även fast att vi flyttade in i april. Det är rum som behöver färdigställas, exempelvis lillens framtida rum, och vi behöver köpa in möbler som skulle vara passande i hemmet/införskaffa tavlor som gör det mer hemtrevligt. Vi är personer som älskar att bo in oss innan vi införskaffar för mycket som vi sedan ångrar (vilket har hänt i tidigare bostäder). Nu är det väl på tiden att fixa i ordning det sista, för allas trevnad.

♥ Ta höstliga bilder/9 månaders bilden: jag är ett stort fan av hösten och jag kommer absolut bege mig ut på mysiga höstpromenader och förgylla alla härliga träd och löv på bild. Jag vill även ta höstliga bilder på lillen och en pumpa inför 9 månader utanför magen bild. 

♥ Umgås med nära och kära. Både vänner och familj inkluderade i nära och kära kategorin. Det är alltid trevligt att dryga ut mammaledigheten med en massa kärlek och omtanke bland personer jag tycker om och där det är ömsesidigt. Jag vill passa på att njuta extra av ledigheten med min son då jag nästa höst högst troligt kommer arbeta och han går på förskola. 

♥ Läsa skönlitteratur och klara studierna. Ja, det har varit lite oroligt på pluggfronten, vilket jag skulle vilja hävda egentligen inte beror på mig. Men under denna höst kommer jag behöva göra om statistiktentamen och B-rapporten, vilket jag ser fram emot för att få dessa överstökade, samtidigt som jag tycker det är jobbigt att hela tiden slita med plugget med upprepade icke godkänt resultat. Jag skulle även vilja njuta av att läsa en bok, vilket jag under dessa tre år egentligen inte orkat med på grund av studier. Men nu när jag har få saker att göra som är utspridda (tror jag?) kommer jag kanske kunna njuta mer eller mindre av en bok, som förr i tiden.

Har ni någon höst-lista ni vill/behöver uträtta?

3 reaktioner till “Att göra – höst 2021

  1. Härliga hösten! Hoppas att du får gjort det som du gärna vill fylla denna årstid med. 🙂

    Svar: Tack så mycket för dina fina ord till uppmärksammandet av att min blogg uppdaterats (relativt) aktivt i tretton år. ❤

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s