Beskriv din höst med tre ord. – Promenad, mammaledighet och mysfaktorer.

Hur mycket gillar/ogillar du hösten till skillnad från de övriga årstiderna? – Jag är ett stort fan av hösten. Det finns så mycket med hösten som är mysigt så som höstens alla färger på träden/löven, lite kallare väder som kräver varmare och mysigare tröjor och jackor. Men även behovet av att dricka något varmt, exempelvis chai-latte, kaffe eller varmchoklad, är hur mysigt som helst. Jag är dock inte ett fan av mörker eller när höstvädret slår över så att det blir kaosartat, då stannar jag mer än gärna inomhus. Detta är vad jag gillar mer eller mindre med hösten till skillnad från typ sommaren som jag skulle vilja säga ger störst skillnad.

Vad var bästa med sommaren? – Att få ha min man hemma tillsammans med oss och mammaledigheten. Jag har även lärt känna en massa nya mammor som jag verkligen tycker om att umgås med och som jag i dagens läge vill benämna som vänner. Dem har gjort sommaren riktigt mysig med alla promenader och bebishäng med våra söner.

Vad kommer du dricka och äta i höst? – Det kommer nog att bli en och annan god latte i från Espresso house misstänker jag (deras höstiga- och vinterlatte är ju så goda!) och en och annan kopp kaffe i hemma miljö! Jag vill gärna se att vi börjar införa soppa-dag en gång per vecka igen som förut och då hoppas jag på att få äta denna goda pumpasoppa igen, linssoppan som är så höstig och god samt grönsakssoppor! Annars lär det bli ett och annat gott bakverk, då jag får en extra craving på att baka under hösttider.

Hur höstmyser du? – Tillsammans med nära och kära. I inomhusmiljö brukade jag tidigare mysa framför en bra serie, med en god kopp kaffe eller bakverk. I år tror jag att det kommer att bli mycket lek tillsammans med min son under vakentid och kompishäng för oss båda två. I utomhusmiljö kommer jag nog ta många härliga höstpromenader bland alla mysiga, höstiga färger på både träden och på löven som fallit till marken.

År 2020

Hur ser den optimala höstoutfiten ut? – jeans och en mysig stickad tröja alternativt tjockare strumpbyxor och en mysig stickad klänning. Eftersom jag ammat har jag inte kunnat ha mina stickade klänningar (eftersom de är way to tight), men nu när jag knappt ammar dagtid längre kanske jag kan börja använda dem till denna höst! Utomhus är det nog min cerisefärgade jacka, en mysig mössa och ett par vantar. 

Hur förbereder du dig inför vintern? – Ja, nu när jag har en liten son på snart 9 månader förbereder jag mig snarare inför honom än mig själv. Jag förbereder genom att köpa in mössa som ska passa under höst- och vintertid, mössor, overaller och nyligen har vi även trätt på åkpåsen vi ska använda under höst- och vintertid. För mig själv planerar jag skaffa ett par vinterskor som är vattentäta, vilket kommer passa bra för utelek med min son och härliga promenader.

Firar du halloween? – Ja och nej. Jag firar inte med något speciellt, däremot kan jag klä mig i mer halloweenkläder (dödskalleklänning eller min vampyrmunströja) till vardags och små pyntar med lite pumpor, dödskallar osv. i hemmet. I år får vi se hur vi gör, då lillen är alldeles för liten för att uppskatta halloween, så kanske jag bara gör en roligare gröt (med pumpakärnor) eller liknande.

Hur var förra hösten för dig? – Intensiv. Jag gick i termin 5 och varannan vecka hade vi 4 dagars praktik där jag i princip var självgående, hade flera tentor samtidigt, jobbade och var gravid. Jag mös även till det med bakning och framför serier när jag fick tid över. Det var även relativt täta besök till MVC för att lyssna på hjärtljuden och göra sedvanliga undersökningar.

År 2020

3 reaktioner till “Höstlista år 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s