Favoriten ♡

Onsdag den 25 augusti

Dagen startades med att vi fixade i ordning oss och packade det mesta. Medan N var iväg på ett ärende på cirka 1-1,5 timme tog jag hand om lillen och packade det mesta jag kunde. Vid 13:30 satt vi i bilen på väg mot Öland för att träffa min svägerska med familj. Bilresan till Öland gick över förväntan. Vi trodde både jag och N att vi behövt stanna betydligt fler gånger än vad vi behövde, men icke då. Vi stannade två gånger så lillen kunde sträcka på benen (sprattla i vår famn) och för amning/äta grötklemmis och två blöjbyten. Vid 19:00 var vi framme och det blev att äta middag tillsammans innan lillen somnade vid 20:00 efter lite bus med sin kusin.

Torsdag den 26 augusti

Då fyllde lillkusinen hela 2 år! Det blev mysfrukost tillsammans och planering inför dagen. Tyvärr behövde jag sitta med min tenta jag även lämnade in samma dag (med press tyvärr!!), men det blev en fin födelsedag för lillen trots det såklart. Dock regnade det (läs: hällregnade!) så det var inget roligt väder att befinna sig ute i, så för det mesta spenderades hans födelsedag hemma hos dem. Samtliga på kalaset tog sig dock en promenad för att köpa bland annat blöjor till min son och kom hem sjukt blöta enda in till underkläderna. Då kändes det rätt okej att bara sitta inomhus med sin tenta haha. Till kvällen åkte vi iväg till Borgholm för att äta på en restaurang som heter Robinson Crusoe som hade god mat! Födelsedagsfikat togs lite senare på kvällen efter restaurang besöket eftersom lillen sov och det blev lite tight med tid, men mysigt det ändå! Han fick också många fina presenter, bland annat: brandbil, bok och gosedjursapa från oss och snickerilåda som var uppskattat! 

Fått låna Diddi vilket var uppskattat

Fredag den 27 augusti

Första dagen utan att jag behövde stressa och plugga och jag kunde ta lite mer ledigt och umgås. Det kändes såklart himla skönt! Dock regnade dagen nästan bort även den här dagen vilket orsakade att vi inte hittade på så mycket. Vi åkte in till Borgholm för att äta på Creperiet, men dessvärre hade de inte bord för oss och vi valde att äta på restaurangen Sören som låg mittemot. Blev en god räksallad med vitlökssås vilket jag ytterst sällan tackar nej till! Eftersom det var uppehåll med regnet beslöt vi oss för att ta en liten promenad inne i centrumet för att besöka lite affärer och ta en go fika på ett café medan våra söner sov i vagnen. Det var dock inte lika mysigt som jag hade hoppats på: tre getingar (bara vid vårt bord!) cirkulerade oss och vår älskade son vaknade till och var lite mer missnöjd mer än glad så att N behövde gå ut och ta en promenad med honom i stället. Emellertid var det en himla god morotskaka! Jag köpte faktiskt även en ny kaffepulver-behållare från en mysig inredningsaffär, vilket jag länge har velat köpa hem! 

Vi beslöt oss för att splitta på oss då de behövde åka och handla medan deras son fortfarande sov och vi beslöt oss för att åka hem till dem så länge för att stilla vår sons behov. Eftermiddagen/kvällen bestod av mycket bus och lek med våra söner och försök till att interagera med varandra. Vår son var oerhört intresserad av sin kusin men blev upprörd när han sprang iväg och han inte kunde springa efter. Ibland fick vi både jag och lillens pappa springa efter kusinen med Lille skrutt för att han skulle få känna sig delaktig. Lillens Skrutts pappa valde att blåsa upp samtliga ballonger (vi hade ungefär 10-15 ballonger uppblåsta) som vi allihopa lekte med tillsammans med våra barn. Till middag åt vi god hamburgare med champinjoner och pommes och till kvällen fikade vi med en liten bit kladdkaka och kaffe innan läggdags. 

Lördag den 28 augusti

Fortsatt regnig dag och vår plan var först att besöka Ölands djurpark, men det blev inte aktuellt. Det hade nog gått bra att gå runt trots att det regnade på djurparken, emellertid hade nog djuren valt att inte visa sig och gömma sig från regnet, vilket hade varit tråkigt såklart. Vid nästa besök får vi såklart ta och besöka djurparken! I stället valde vi att åka iväg till ett Dinosaurieutställning som låg i en stor lada utanför Kalmar. Det var bättre än vad jag hade förväntat mig, alltid trevligt att titta på de gamla, magnifika djuren som en gång har vandrat på vår jord och få lära oss mer om dem. Vår son pratade glatt med alla människor som vi passerade eller de döda skeletten eller oss. Men dock verkade det som om han upplevde robotdinosaurierna lite obehagliga så vi vandrade snabbt förbi. 

Till sen eftermiddag åt vi hemma hos dem och vi njöt av en sista kväll tillsammans. Tittade både på Husdjurens hemliga liv och påbörjade se någon animerad serie om Jurassic World (då vi ändå varit och tittat på dinosaurier tyckte de att vi kunde fortsätta på det temat). Efter både aktivitet och en massa bus och lek väl hemma hos dem så sade jag till slut god natt vid 22:00 och var helt slut. Skönt att kunna gå och lägga sig lite ”tidigt” trots semester!

Söndag den 29 augusti…

… Och lika med hemresa till kära Stockholm. Vi har haft fyra fina dagar på Öland men jovisst saknar man sin kära lägenhet. Borta bra, men hemma bäst finns det ju ett uttryck som heter och som många gärna använder sig av – likväl jag! Vi begav oss av från familjen på Öland vid 10:00 efter lugn frukost, packade, fixade i ordning oss och tittade igenom kläder som vi skulle få ta med hem till Lille Skrutt. Vi blir så bortskämda med kläder till vår son från dem, vilket vi är så himla tacksam över då barnkläder inte är billigt! ♥ Hemresan gick bra, vi stannade endast tre-fyra gånger för att sträcka på benen för oss och lillen (läs: sprattla i våra armar haha), något blöjbyte och amning/mat. Vi var hemma igen vid 16:00 tiden och beslöt oss rätt omgående för att ta en promenad till vårt centrum där jag hämtade ut ett samarbete och N handlade lite snabbt till kvällen. Sedan blev det en lugn kväll hemma med en otroligt busig och glad liten son som enbart låg och skrattade och mös med oss båda. Han somnade rätt tidigt, runt 19:00 och jag passade då på att påbörja min B-uppsats som ska vara inlämnad den 6/9. 

Mer än såhär blev det inte för oss och semester, men det gjorde oss ingenting. Vi har fått vara hemma mycket tillsammans av olika skäl och jag har både hittat på saker med vänner, med min familj och bara vi så vi är faktiskt nöjda och kan känna oss redo med hösten. ♥

2 reaktioner till “Semesterdagar på Öland

  1. Jag tycker att era dagar på Öland verkade väldigt bra! När lilla S var liten var Diddi hennes favorit och alla babblarna finns som gosedjur hemma hos henne. Lilla I har dock inte fastnat riktigt men det kommer säkert.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s