…Så mycket minnen från min barndom. Mina föräldrar har sparat saker såsom leksaker, saker jag själv målat, skrivit eller gjort på skolor/dagis och jag fick även se mitt allra första plagg jag åkte hem med från BB för snart 25 år sedan. Alltid roligt att ta och titta igenom. Mycket både slängdes och sparades och det vi tog med oss hem gynnade främst vår son. Jag hoppas på att kunna ha tillräckligt med utrymme som mina föräldrar har haft under alla dessa år så att vi kan spara alla G’s saker samt vårt/våra framtida barns. ♥

Dagen erbjöd därmed mycket glädje och skratt, vilket kan behövas en söndag. Dagen erbjöd även på sol och molnigt väder, vilket innebar att jag kunde använda jeans utan svårigheter. Morgonen startades med att kliva upp tidigt men när väl lillen lyckades somna om cirka 1 timme passade jag på att baka toscamuffins. Bättre lyckat denna gång än i fredags skönt nog och oj så goda dem blev! Bjöd mina föräldrar på detta go fika efter vår rensning, vilket var även det en glädjefylld stund där lillen charmade totalt i sin lära-gå stol.

Kvällen har erbjudit mig mycket utrymme för plugg. Sedan 20:00 har jag helt kunnat sitta ostört och fått en del matematiska problemlösningar gjorda på min C-uppsats som inom kort ska lämnas in. Känns då himla skönt men mycket återstår att se om jag lyckas få ihop det matematiska biten den här gången! Annars är det 1 timme kvar tills det är en ny dag och blir nog att dricka upp mitt te och sedan göra sänger. Första dagen på ny månad och den har bjudit på så himla mycket fint som vi kommer att leva gott på länge – speciellt då det är mycket minnen kvar att gå igenom här hemma.

Vecka 30

Veckans bästa: måste nog vara idag med alla härliga minnen som man fått återuppleva.

Veckans sämsta: tisdagens tumult, som har gjort att jag varit orolig sedan dess.

Veckans milstolpe för Lille Skrutt: han har helt börjat sova i sin spjälsäng sedan tisdags kväll. I sin spjälsäng sover han både under sina vilor på dagarna samt under nattetid utan större problem. Skönt nog behövde vi inte introducera den mer än att lägga honom i den under tisdagskvällen vid läggning. Det är vi tacksamma för! Idag skedde även en ny utveckling: han satt i vagnen och beslöt sig för att försöka ställa sig upp – inte en gång, utan TRE gånger. Tur nog var vi i närheten varje gång och kunde hejda honom från att tippa över kanten på vagnen, men det är ju helt galet att han vill börja lära sig stå när ungen inte ens lärt sig krypa ännu haha. Men där är det nog inte långt kvar tills att han börjar göra nu. Utöver att han nog inom kort kommer börja krypa har vi även börjat lägga märke till tendenser till ord såsom ”titta” och ”okej”. Det ska bli spännande om det bara är vi (flera som hört och sagt detsamma) eller om det börjar arta sig till att första ordet börjar komma fram ♥

Veckans sponana-händelse: tisdagen bjöd på spontanitet genom att min make åkte iväg för att hämta upp min brors motorcykel och sedan kom han hem med McDonalds mat till oss eftersom det blev alldeles för sen middag. Sedan i fredags träffade jag min fina vän J och hennes son och jag trodde först att vi skulle vara ute på en kort promenad då väderprognosen sade att det skulle börja regna – slutade upp med att vi var ute i 2,5 timme ungefär. Skönt och oerhört trevligt!

Veckans längtar efter: jag ska träffa min underbara vän L och hennes son på tisdag och sedan längtar jag tills att C-uppsatsen är klar inför inlämning den 9/8. Jag hoppas även att information om samtliga examinationer under augusti/september kommer ut den här veckan – något jag längtat till väldigt länge nu!

Veckans bak: toscamuffins, vilket efter mycket om och men blev himla goda! 

Veckans köp: köpt fyra MAM nappar, inotyol salva, salva för tandsprickning, 3 ACO barnolja ifrån Apotek Hjärtat.

Veckans konstigaste: skulle dock inte säga att det enbart varit den här veckan, men min nya mobil strular. Endast haft mobilen i cirka 1 månad men den har redan börjat strula med att den omstartas då och då och ibland slutar touchen fungera helt. Oerhört störande, speciellt då jag bytte från en telefon som nästan var välfungerande till en telefon som inte alls var välfungerande. Hoppas att detta kommer lösas inom kort!

Veckans irritation: kan inte besluta mig då det är två händelser som gjorde mig riktigt irriterande. Men respektlösa barn är nog det som kammade hem vinsten för veckans irritation!

Veckans idylliska: måste nog varit idag då jag kunde i lugn och ro stå och baka toscamuffinsarna. Sedan väckte jag och lillen hans pappa med lite morgonmys och sedan blev det en tripp bland minnen, vilket för det mesta är idylliskt och rofyllt.

Veckans väder: det har varit mer regnigt den här veckan, vilket jag tackar för. Det har med andra ord inte varit lika varmt ute som det har varit tidigare veckor, men det har inte varit helt svalt heller. Men det har funnits de nätter som varit behagliga samt dagar då vi kunnat ta en promenad utan att vi båda behövt må dåligt av värmen skönt nog!

Nej, nu börjar det vattnas i ögonen och jag börjar känna att jag inte orkar sitta framför datorn mer. Dags att lägga sig, en ny dag imorgon där jag hoppas att dagen kommer innebära långa och sköna vilostunder för lillen så att jag hinner med lite plugg och att det blir behagligt väder ute imorgon.

Godnatt ♥

5 reaktioner till “Dagen har erbjudit…

 1. Kul med saker från sin egen barndom jag har tyvärr väldigt lite kanske därför jag uppskattar det desto mer.. Ha en riktigt fin fin start på augusti nu.. Kram.. 🤗👍

  Gilla

 2. Visst är det roligt att ha saker kvar från sin barndom och nog är det fina minnen.
  Så skönt att du fick jobbat undan en del med din uppsats.

  Gilla

 3. Det är så roligt att titta på gamla saker från det man var barn. Jag har ju mycket kläder kvar från när jag var baby. Min farmor var så duktig på att sticka.

  Gilla

 4. Så roligt att bli nostalgisk av tillhörigheter med dess berättelser om förr!

  Toscamuffins låter gott!

  Mysig uppdatering att ta del av. 🙂
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s