Mammas födelsedagspresent

Det är mycket som händer och dessvärre är inte timmarna på dygnet tillräckligt för att hinna med övriga saker än att spendera tid med min familj och på sidan av med vänner och studier. Men det är väl rätt underförstått när jag inte skriver ett inlägg tänker jag.

Det är emellertid inga händelselösa dagar hos mig. Det har både varit födelsedagsfirande x 2 samt passat på att njuta av en veckas semester tillsammans med min make och son innan maken behövde arbeta igen. Dock kommer han få mer semester framåt augusti, vilket vi såklart längtar galet till! Tänkte lista upp lite vad som hänt sen senast jag skrivit (förutom härliga minnen som jag velat lyfta).

Studerat. Måndag-onsdag (28-30 juni) höll jag på att komplettera upp ett betyg som jag idag fick ett Godkänt betyg på! Efter det har jag resterande av dagarna suttit med B-uppsats plugg inför augusti.

Firat min mamma som fyllt år. I tisdags fyllde min älskade mamma år och det firades med en middag hemma från Toscanini. Vi skålade även in med lite bubbel innan maten för att hela familjen var samlad och till mammas ära. I födelsedagspresent av min familj med bror ska vi tillsammans (hela familjen) gå på Afternoon tea, vilket min mamma blev himla glad över! Vi sov över hemma hos mina föräldrar eftersom vi ville se Sverige matchen och slippa väcka lillen som sov så gott.

30 juni: lämnade in resterande saker för N motorcykel till en verkstad och tog sedan en riktigt skön promenad då solen försvann. Vi fick passa på då det är något sånär svalt ute då ingen av oss tre orkar med värmen. Jag kan säga att när regnet hänger i luften är det många som befinner sig hemma, vilket chockerade mig.

Fixat i ordning i hemmet. Den här semestern har vi båda sett fram emot så mycket eftersom vi planerat fixa i ordning lägenheten ordentligt. Efter flytt, ett litet barn och plugg/heltidsarbete är inte att få till lägenheten prio ett, vilket såklart har varit tråkigt. Men äntligen har vi en balkong vi kan spendera tid på, vi har ett städat sovrum (dvs. inga resväskor, resevagn och saker som så länge behövts slängas på tippen inte finns kvar) och fixat i ordning i lite olika rum. N passade även på att storstäda under söndagen för att vi skulle ha besök, vilket inte är helt fy och skam det heller. N åkte även iväg till tippen med en massa saker och återvann både glas, kartong och vi pantade pant som inte pantats på år och dar. Underbart! Saker som så länge även behövts gå ned med till lilla förrådet är dessutom nedplockat, vilket resulterat i mer städat hem samt lillens rum börjar bli beboeligt (inte haft rummet som prio ett då han fortfarande sover i vår säng).

Balkong häng på sena kvällar samt med gottis. Vi skålade in balkongen på fredagen och på lördagen bakade jag kladdkaka och så satt vi därute och njöt av hembakad kaka samt kaffe. Det är så underbart att få njuta av balkongen tillsammans med min familj!

Firade min gammelmormor som fyllde 92 år. På grund av coronan har vi inte kunnat träffa min underbara gammelmormor, bara min faster och pappa har besökt henne för att hjälpa till. Men i lördags (4/7-21) träffade vi äntligen min gammelmormor och firade in hennes 92 årsdag. Det var min familj, ursprungsfamilj, faster med make samt min farfar som kom förbi hennes äldreboende och vi satt ute och åt tårta. Det var första gången som hon fick träffa vår älskade son också, vilket såklart var glädjefyllt!

Picknick häng x 2. Ena gången var det tillsammans med min familj och med min barndomskamrats familj. Blev att både äta lunch och fika lite medan våra söner fick interagera med varandra. Avslutningsvis följde de med hem för att se hur vi bodde. Idag träffade jag en nyfunnen vän med son och tillsammans tog vi oss ut på en svettig promenad och satte oss sedan i skuggan på en picknick filt, åt hembakta kanelbullar och köpta kakor och drack en kopp kaffe medan våra söner fick njuta av frisk luft, sprattla fritt på picknick filten och interagera med varandra. Supermysigt!

Nya fynd till lillen. Jag har behövt köpa lite nya somriga plagg till lillen. Idag köpte jag med mig hem en solhatt (då den jag köpt från Kappahl då han var cirka 4 månader börjar bli för liten) och två nya tunna byxor. Det känns rent ut sagt förjävligt att klä på lillen kläder när det är så varmt, men jag vill heller inte att han utsätts för solen onödigt mycket och behöver därmed kläder som ett skydd. Så att jag hoppas dessa byxor kommer göra susen! Han/vi fick även två tunna, fina byxor av mina föräldrar som han använt och verkar uppskatta.

Som sagt, fullt upp! Men det är bara härligt. Denna vecka är rätt så oplanerad, förhoppningsvis får vi till en träff till helgen, jag hinner med lite studier och njuta av att ha min man hemma mer nu då han bytt jobb!

En reaktion till “Sammanfattning av senaste veckan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s