Veckans händelser: denna vecka har definitivt varit händelserik! I måndags klippte jag mig för första gången sen lillen kom, i tisdags blev vi med ny vagn, onsdagen var jag iväg på cellprov, torsdags kom min bästavän från Örebro och andra gången hon träffar min lilla son. Det blev en ordentlig långpromenad där hon fick se vart jag har bott som tonåring och till kvällen spelade vi frågesportsspel och tittade på Robinson/gränslandet, åt god pizza och B&J till efterrätt. På fredagen tog vi en promenad och umgicks innan hon åkte hem vid 15:00 snåret, därefter tog vi det lugnt hemma och avslutade kvällen med masked singer. Igår (lördag) bestod av en lugn dag där maken min monterade ihop utemöblerna och sen tog vi en skön promenad ihop till centrum där jag handlade in en solhatt (och solbrillor) till lillen, blöjor och nödvändigheter från Clas Ohlsson. Idag hann jag tvätta lite innan vi vid 14:00 drog hem till en vän till mig jag umgicks med när jag var 14-15 år. Det bjöds på långpromenad och därefter fika hemma hos dem. Våra barn fick träffa varandra för första gången också, vilket var himla roligt! Till kvällen blev det derby match mellan hammarby-djurgården där det blev oavgjort.

Veckans bästa: oj, det är ju så svårt att välja mellan! Jag måste nog välja träffarna med mina vänner. Det är något jag saknat både när vi bodde i Örebro, men också när coronan har härjat. 

Veckans sämsta: det måste väl vara att jag inte fick mitt vaccin jag blev erbjuden i onsdags. När jag tog cellprovet skulle jag egentligen fått gratis vaccin (Gardasil 9) mot HPV-viruset. Men det positiva är att jag blev bokad för ett nytt besök istället, så vaccinet kommer jag att få.

Veckans väder: blandat, men för det mesta fint och soligt. I torsdags var det 26 grader ute.

Veckans längtat efter: mitt frisörbesök! Alltså så dåligt jag egentligen mått av att ha så ovårdat hår. Det är egentligen inte så konstigt efter förlossning och sen amning på det. Dessutom var det 5 månader sedan jag klippte mig (december 2020) så det är heller inte konstigt att mitt hår var så slitet.

Veckans milstolpe med G: det måste nog vara att lillen fått smaka lite allt möjligt denna vecka. Bland annat jordgubbe, hallon, potatis, morot och köttfärssås. Då inte alls i stora mängder, utan smaksensationer som vi givit honom genom att ha doppat i vår mat eller på vårt finger. Morot är han skeptisk till likaså med hallon, men jordgubbe och potatis var en hitt. Även köttfärssås var en intressant smak han gärna vill testa på fler gånger såg det ut som.

Veckans studier: denna vecka har jag hunnit med att lyssna på föreläsningar som erbjudits via kursplattformen Blackboard. Dock inte hunnit med alla men på god väg.

Veckans inköp: solhatt och matchande solbrillor till lillen och kurslitteratur. Vi har även lagt beställning och hämtat varor ifrån IKEA som innefattar bland annat rullgardin (dock i fel storlek), mörkläggningsgardiner, antilop stol till lillen med tillhörande stöddyna och kuddar till utemöbeln. 

Veckans längtar till: nästa vecka ska vi träffa min familj igen och dessutom ska vår lilla prins få träffa sin kusin från hans pappas sida för första gången (och makens syster). Det ska bli väldigt roligt! Jag hoppas även på fint väder så att jag kan delta på öppna förskolan och lära känna lite fler mammor i området alternativt spendera tid med J.

Veckans behövde göra: studera, vilket jag har gjort och köpa in saker jag har köpt in. Egentligen har jag inte haft så mycket på agendan för denna veckas ”att göra”. Dock lyckades jag komma ihåg att vattna blommorna, vilket är för mig stort!

Nästa veckas ”behöver göra”: nästa vecka är jag i behov av att ta mig iväg till Synoptik för att rätta till mina glasögon som blivit sneda (möjligen när jag råkat somna med dem i soffan eller då lillen kastade dem i ren frustration). Jag skulle även behöva påbörja sista skrivuppgiften så att jag har ordentligt med tid att sitta och slippa stressa de sista veckorna på universitetet. 

Sammanfattning av vecka 19

Det har varit en underbar och definitivt en händelserik vecka! Jag har hunnit träffa två personer jag länge velat träffa, jag har lyckats ta mig ut på promenad varje dag denna vecka (långa som korta) och haft strålande fint väder då vi varit ute. Jag har även köpt in en solhatt som stått på min ”att göra lista” ett tag nu, vilket känns skönt nu när sommaren börjar närma sig. Jag har haft min man hemma mycket, vilket är hur underbart som helst och det har vi njutit av alla tre! 

Hoppas att er vecka har varit bra och att ni får en bra start på vecka 20!

4 reaktioner till “Händelserik vecka

  1. Fint att få ta del av din uppdatering. 🙂

    Svar: Tack för de varma orden. Vi ser fram emot dagarna på Västkusten. ❤

    Självklart skall vi prata bullet journal!

    Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s