…Innefattar att fixa och dona i vår nya lägenhet. Dag nummer 8 (söndagen) befann sig mina föräldrar hos oss och hjälpte oss att komma i ordning. Det innebar att dem hjälpte oss att få upp TV-möbeln i vardagsrummet, bar upp möbler som fanns kvar i bilen från flyttdagen och därefter slängde dem skräp. Det blev även någon lampa uppsatt och små fix med vår diskmaskin. Flera saker som lyckligtvis har köpts in/hittats kom bort under söndagen och diskmaskinen gick inte att få på plats. Under kommande helg hoppas jag på att få in diskmaskinen på sin rätta plats så att vi slipper diska för hand! Vi avslutade söndagen med en flyttpizza som är obligatorisk, dock åts den på varsitt håll.

Flyttkaos dag nummer 9 (måndagen) blev att få upp lite flyttkartonger men även delta på föreläsningar för min del. N fixade med parkering åt vår bil och under hela denna dag hade vi inget internet. Det blev något strul som N lyckades lösa med hjälp av Telia kundtjänst under flyttkaos dag 10. N var iväg för att handla in en mikro vi kollat upp, som visades vara slut på lager i samtliga Elgiganter/Media Markt i Stockholm. Märkligt, men verkar då vara en bra mikro!

Under flyttkaos dag 10 så lyckades jag fixa fram förrådsnyckel från hyresvärden. Så nu finns det ännu mindre kaos i vår lägenhet skönt nog och mer ska dit ner sedan när vi har fått upp saker, såsom flyttkartonger. Dock vill jag säga att det var inte enkelt att hämta ut nyckeln då det blev kommunikativa problem, men jag fick se det från en positiv sida och njuta av det otroligt vackra vädret (strålande solsken och klarblå himmel). Vi tog oss även under dagen en promenad till vårt centrum för att köpa Miniderm till lillen och Canoderm till mig och jag passade även på att köpa munskydd. Nu när man bor åter i huvudstaden och är svårare att undgå människor kanske det kan vara bra att använda sig av, även fast att jag har svårt att tro på deras skydd.

Flyttkaos dag nummer 11 (onsdagen, igår) fixade N med all elektronik så att det ser snyggt ut i lägenheten tills vidare. Vi planerar att införskaffa snyggare lösning alternativt borra i vår möbel så att vi kan få in alla sladdar på ett fint och säkert sätt, men det är ingen stress med det. Bäst att bo in sig och så får man se därefter! Jag hade studiebesök via Zoom hos en skola för barn med hörselnedsättning, vilket var väldigt intressant och fick lite plugg gjort till vårt seminarium jag ska redovisa imorgon FM. N fick upp kläder i sin byrå/garderob och därefter tog vi oss en promenad under kvällen för att N skulle visa vart vår bil har fått plats. Trevligt att ha en garanterad plats, emellertid väldigt hög hyra på platsen att vi får fortsätta söka ny parkeringsplats om vi behåller bilen, vilket vi såklart vill!

Idag (flyttkaos dag 12, torsdag) har N åkt iväg till Örebro för att fixa det sista medan jag och vår lilla son är kvar i lägenheten. Medan lillen sover är planen att fortsätta uppackning av flyttkartonger och emellanåt sitta med lite plugg. Får se vad som hinns med då lillen inte gärna sover längre stunder som tidigare. Typiskt hehe. Annars är planen att möta upp mamma när hon slutat arbeta.

Hur trivs vi i lägenheten?

Hittills trivs vi väldigt bra! Det är ju ovant med grannar, då vi bott ute på landet och i radhusliknande bostad innan detta med få grannar. Men det är en tillvänjning som alltid! Annars njuter vi att åter bo centralt till skillnad från i Örebro och vi njuter av att ha mina föräldrar nära så att vi kan få hjälp och kan umgås. Vi bor även närmre hans föräldrar så att lillen kan skapa en relation tillsammans med sina mor- och farföräldrar, precis som vi vill och tanken bakom flytten tillbaka hit!

Lägenheten här är stor på cirka 81 kvm och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Emellertid är vår soffa onödigt stor så att köket blir mindre (tanken är att 17 kvm till vardagsrum och 13 kvm till kök) men det gör oss inget. Så länge vi kommer få ett ordentligt bord sedan så kommer vi vara nöjda! Det är fler saker som bör köpas in så som gardiner, lampor och barnprodukter till lillens rum och ett avlastningsbord. Även elektronik prylar såsom mikro ska in handlas när det väl finns i lager eller går att beställa online. Tills vidare använder vi vår gamla mikro och det som inte går att ta upp ur flyttkartongerna får stanna kvar tills att vi kan ge alla våra saker en ordentlig plats på en gång.

Ser så fram emot att få ge er en rundvisning i vår fina lägenhet! Tills dess önskar jag er en fin torsdag och hoppas att ni inte har lika tråkigt väder som vi idag!

4 reaktioner till “Flyttkaos dag nummer 12…

 1. Heja er! Det är inte helt enkelt att flytta med en liten bebis hemma. Ni tycks ändå ha lyckats bra. 🙂

  (Sent) Svar: Tack för dina ord.

  Det gläder mig att du är positiv till kontakt. Jag har slängt iväg ett litet mail till dig.

  Skönt att du mår gott i rollen som nybliven mamma.
  Stor kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s