…Genom att återigen flytta från en stad till en annan. Vid 07:00 gick samtliga upp, åt en gemensam frukost innan vi påbörjade inpackning i bil/lådor. Vi hyrde en flyttbil och tog hjälp av pappas firmabil. Eftersom vi hade två stora bilar att fylla innebar att vi fick in i princip allt vid en omgång. Dessvärre blev något kvar, lite skräp som skulle slängas och hyrbilen som skulle återlämnas, så ytterligare blev det en resa till Örebro.

Vårat gamla sovrum

Flyttkaos dag 7

Flyttkaos dag nummer 7 var den stora flytten. Från 8:00 på morgonen kånkades möbler in medan jag packade ner resterande saker vi inte hunnit med tillsammans med mamma. Lilla G var nöjd och satt i babysittern och tittade på, vilket gjorde att mer utrymme för packning i bilen fanns än vad jag först trott. Vid 13:30 gick stora flyttlasset till huvudstaden och vi stannade bara till på Donken för snabb lunch.

Väl hemma i lägenheten blev jag och mamma överflödiga. Min bror, pappa och make fixade allt så bra och upplevde oss i vägen bara, framför allt mig med ett litet barn. Vi hjälpte till att bära kartonger och vara behjälplig när det behövdes. Vid 20:00 åkte männen för det sista medan mamma, jag och lillen blev kvar i lägenheten och stuvade undan. Vi har fått tallrikar, glas, muggar och skålar på plats, även lite andra köksbestyr såsom kaffebryggare och tillbehör samt kryddor.

Vår gamla hall

Eftersom jag ogärna vill styra om sedan igen, undviker jag vid denna flytt att packa upp saker som inte anses behövs/inte har en given plats ännu. Det är det positiva med att vara hemma nu och maken min börjar på sitt nya jobb om cirka 2 veckor så tid har vi! Även inköp av möbler såsom matbord och avlastningsbord väntar vi med tills vi vet och samma sak med elektronik (mikro) och textiler (gardiner, även fast att det är stora fönster med bra insyn kan det vara fördelaktigt att vänta tills man hittat dem man faktiskt vill ha).

Både bebis och make sover, mina föräldrar och bror är hemma hos sig och kommer hit idag med för att hjälpa oss komma i ordning. Vi är så tacksamma som har dem hos oss! Annars blir det en lugn dag på flyttkaos nummer 8 och fokus ligger på att komma i ordning/få befintliga möbler på plats. 🙏🏻

Hoppas ni får en fantastisk söndag idag!

Bild på lillens blivande rum

3 reaktioner till “Äventyret har börjat…

  1. Så skönt att ha flytten avklarad. När det gäller uppackningen är det klokt att skynda långsamt med vissa saker så att de hamnar rätt direkt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s