Den 7 april blev vår älskade prins hela 3 månader. Helt galet att han redan är 3 månader gammal, vart tar tiden vägen!? Inte nog med att vår lilla prins blir äldre, vi får även vara med om himla många olika utvecklingar som kan ske över en natt. Nya läten, nya färdigheter och humör som är både toppar och dalar. Den nyaste färdigheten vi tur nog fick vara med om, både jag och barnets pappa, var då lillen vände sig från mage till rygg. Det var heller inte av en slump, vi lade han på mage fyra gånger till minst och lillen var ivrig på att vända på sig för att visa hur duktig han är. Vi blev så förvånade och så glada på samma gång! På sin 3 månaders dag dessutom. Tidigt eller är det ungefär i den åldern dem brukar kunna vända på sig?

Barnets utveckling

Preglife har grundarna skrivit ned barnets utveckling under 3 månaders åldern jag tänkte dela med mig om, precis som vid 2 månaders åldern.

Vid 3 månaders åldern står det såhär på Preglife:
Redan nu kan man ha lagt märke till att sitt barn kan se skillnad på ansikten till skillnad från förut. Leendet dyker upp när barnet ser personer som står barnet allra närmst och som barnet tycker extra mycket om. Utöver ett stort leende kan även barnet fäkta med sina armar och ben av glädje. Detta kan jag verkligen relatera till med vår lilla prins. Vi märker att han känner igen ansikten och han blir extra glad när han ser oss. Fäktar med armar och ben och gör glädjande läten, vilket värmer i hjärtat lite extra!

I denna ålder tycker barn om att titta på olika mönster och gärna att dem får vara färgglada. Men mest av allt är ansikten av intresse. Det kan jag också relatera till då vår son börjat finna intresset att ligga i sitt babygym och sparka vilt på alla färgglada djur. Jag vänder även honom mot mig och det tycker han väldigt mycket om.

Bättre koll på huvudet:
Barnet har börjat få mer stabilitet gällande huvudet och orkar hålla upp huvudet, till skillnad från innan. Dessutom tycker barnet om att sitta upp istället för att behöva ligga ned hela tiden. Att ha lillprinsen sittandes i famnen och luta huvudet mot hans är hur underbart som helst. Om det inte vore för att han tröttnar ibland, så skulle jag kunna sitta så föralltid. Huvudet är stadigt och har nästintill varit stadig sedan start. Vi har alltid blivit chockade över hur stark vår lilla älskling är och även fått höra det av andra.

Börjar använda händerna:
Än så länge brukar barnet i denna ålder inte kunna greppa tag om leksaker självmant. Däremot kan du lägga ett föremål i barnets hand som barnet därefter kan greppa taget om. Dessutom undersöker barnet det dem har i sin hand genom att stoppa föremålet i munnen. Detta för mig är så förunderligt, men absolut förekommer detta och även bara hans händer är av stort intresse att undersöka.

Vår lilla kille börjar bli stor! Så kan man väl kort och gott förklara det? Under veckan fick han en prassel- och aktivitetsbok med Mumin som han älskar att hålla på med. Alltid roligt att köpa saker som är så uppskattade!

Ha en fortsatt fin torsdag!

4 reaktioner till “3 månader

  1. Visst går det fort och det händer något nytt hela tiden! Lilla I som är en vecka äldre än G tycker mycket om att titta på vår storblommiga tapet men ler också mot mormor och morfar. Visst smälter man ❤

    Gilla

  2. Jag kan också känna sådant vemod över att vår lillprins inte längre är liten… vilket han i och för sig fortfarande är, sju månader är ju fortfarande att vara liten. ❤ Fint att ni båda får vara med om de där ögonblicken som tydligt visar på er lilles utveckling. 🙂

    (Sent) Svar: Tack för orden!

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s