…Vilket även innebär att många får större lust och får mer ork till att genomföra en flytt. Vi är inte olik någon annan och är i fullt sjå med att genomföra en flytt. Men först innebär det förarbete i form av att packa och bli av med saker/möbler vi inte är i behov av. Precis som vid den stora flytten hit till vår nuvarande bostad tänkte jag inkludera er även i den här flytten – som är en av dem största vi gjort hittills!

Flyttkaos – dag 1 och 2:

På grund av sjukdom har jag och min man inte hunnit påbörja nedpackning i vår nuvarande bostad. Detta började i lördags (10/4) med att bli av med så mycket möbler vi bara kunde. Maken åkte först till IKEA där han sålde två matbord varav 2 stolar tillhörande ett av matborden, 2 skobänkar, en TV-möbel, en vardagsrumsbord och en datorstol. Därefter rensade han ut förrådet och slängde vår gamla bäddsoffa som gick sönder från föregående flytt, fyra stolar som tillhörde ett av våra matbord, utemöbler som blivit ofräscha, bland annat. Himla smidigt och jag och sonen tog på oss lite kläder och mös i solen och hejade på. Nåja, jag gjorde det, vår son somnade skönt nog i vagnen.

Söndagen bestod av att börja packa ned alla våra kläder från garderoberna samt byråerna. Medan maken min fixade med sina kläder roade jag vår son och vice versa. Lillen är rätt så okej med att få ligga och sprattla lite fritt på sängen medan vi fixar och donar, men oftast önskar han få delta genom att bli buren av någon av oss. Inte alltid det enklaste. När våra kläder var nedpackade, packades även G’s kläder ned i en flyttkartong samt att jag vek en himla massa tvätt jag inte hunnit vika på grund av C-uppsatsen samt tvättade en hel del med. Till kvällen var vi himla trötta må jag säga!

Flyttkaos dag 3 och 4:

Under måndagsförmiddagen pausade vi nedpackningen eftersom jag hade en föreläsning. Ny kurs som startades igår, barnaudiologi, som jag tror kommer vara himla rolig! Framåt eftermiddagen sedan fortsatte vi packa ned i flyttkartonger. Fortsättningsvis var det kläder som stod högst upp på listan där jag fick ned samtliga jackor i en flyttkartong och både tvättade, vek tvätt och packade ned tvätt i flyttlådor. Det har blivit en hel del tvättande, men bara skönt att packa upp ren tvätt sedan i nya bostaden! Utöver sovrummet hade vi båda även gett oss in på gästrummet som nuförtiden bestått av ett slit- och släng rum samt skötrum. Däribland har en otroligt fin dagbädd stått framtill igår då vi fick möbeln såld. Nu agerar gästrummet som vårt förvaringsrum för flyttkartonger och svartasoppåsar med textiler med mera. 

Även idag hade jag föreläsningar, både under förmiddagen och eftermiddagen. Under förmiddagen fick jag lite tvätt gjort under mina kvarts pauser, men under eftermiddagen blev det mer saker gjorda. Nu har vi i princip köket, hallen, vardagsrummet och badrummet kvar. Mycket men vi har skönt nog tid på oss! Jag skulle ljuga och säga att jag inte kände mig smått stressad, då jag även på sidan av flytten måste fokusera på plugget. Men vi hinner med så gott vi kan och det vi inte hinner packa ned får vi hjälp och stöd från en god vän till mig samt min familj.

Imorgon läggs det ännu mer fokus på att få ned en massa saker i flyttkartonger/svarta soppåsar. Spännande med flytt återigen, men som alltid är det väl jobbigt att behöva packa ned och upp alla saker. Denna flytt har vi lovat varandra att vara mer selektiva. Till exempel har vi båda två fyllt en varsin soppåse full med kläder som vi tänkt skänka bort till Myrorna. Likaså med kläder ska vi vara selektiva med köksinredning/köksredskap, böcker, spel, textiler och så vidare. Vid denna flytt vill vi helst inte ta med något onödigt utan enbart det vi är i behov av att ta med samt det vi önskar behålla från nuvarande bostad. Skönt med en rensning, något man behöver göra oftare och inte enbart vid en flytt. 

Jag hoppas ni fått en himla fin tisdag idag och att ni får en fin onsdag imorgon! ♥

5 reaktioner till “Våren börjar nalkas…

  1. Oj så fullt upp ni har det, skönt när flyttkaoset är över och ni får njuta! Krya på er!

    Och tack snälla för dina fina ord! 🥰

    Gilla

  2. Det är verkligen ett hästjobb att flytta och mycket som ska packas. Den lilla familjen flyttade in i sitt hus när lilla I var en månad och det tog på krafterna. Samtligt så är det en rolig grej som väntar er och dessutom så är våren på gång än mer.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s