Jag saknar att uppdatera er om graviditeten. Det var så spännande och mysigt att för varje vecka öppna upp appen preggers och preglife och skriva om vad som händer vecka för vecka. Preglife är en sådan bra app eftersom vi kan få följa med efter i graviditeten och fortsätta få uppdateringar – fast denna gång om barnets utveckling, månad för månad. Tänkte därmed skriva lite om vad som händer i en 2 månaders bebis utveckling, eftersom vår lilla prins befinner sig i den åldern nu ♡

APPEN PREGLIFE

Först tänkte jag kort berätta om appen. Som många vet är appen i grund och botten för gravida för att uppdateras vecka för vecka om barnet i magen. Efteråt får vi skriva in våra barn i appen så att vi kan fortsätta följa deras utveckling utanför magen. Där kan man skriva in barnets vikt, längd och få upp kurvan som finns hos BVC. Tycker det är underbart att följa och även ha för att snabbt kolla upp om det skulle vara i behov. I appen skriver de även ut om tips för träning osv och om barnets utveckling, månad för månad. Sen får man såklart alltid komma ihåg att ens barn är unik och bara för att det står en sak i appen behöver inte betyda att alla barn följer det teoretiska.

BARNETS UTVECKLING – 2 MÅNADER

Kommunikation: Vid 2 månaders ålder står det på Preglife att de börjar kommunicera. Vid 2 månaders ålder börjar barnen känna igen röster och svarar med ett leende och läten som ska tyda på en kommunikation. Barn vid 2 månaders ålder är väldigt kommunikativa och det gäller att involvera via kommunikation och ju mer vi pratar och sjunger desto mer härmar barnet oss med läten och och röra på armar och ben.

Nacke och kroppen: barnet börjar få starkare nacke och ligger inte längre med huvudet åt ett håll, utan är mer rörlig. Barnet orkar hålla upp huvudet mer än tidigare när barnet ligger på mage. Kroppsrörelserna är mer aktiva i månad 2 och sparkar fritt med både armar och ben på både ryggläge och magläge. Rörelserna kan efterliknas vid krypning, men inget som barnet kommer att kunna göra fören längre fram. Gripreflexen kvarstår och är inte helt medvetna än så länge.

Uppmärksamhet: barnet är mer uppmärksam än tidigare och kan nu följa en leksak om du har leksaken ca 20 cm bort från ögonen. Deras syn blir bättre med tiden och det syns genom att låta sig fångas vid något barnen tycker är intressant.

MITT BARNS UTVECKLING

Hur upplever jag att det är då? Jo, men jag kan instämma om att vår lilla son blivit väldigt duktig på att kommunicera från vecka 6-7. Han kan verkligen forma läpparna när han säger får fram ett läte och ler väldigt mycket, speciellt när han inser att han kommit till någon han känner igen. Han är rörlig och vill gärna härma. Brukar sjunga och dansa framför honom vilket är himla intressant. Dock upplever jag att hans nacke varit stark sen tidigare (redan vid vecka 4 var det relativt stabilt) och uppmärksamheten har alltid funnits där, inget som tillkommit nyligen. Gäller även att fokusera blicken och vara med, något vi fått höra från BVC att han är tidig med. Likaså vid nacken upplever jag att han redan efter någon vecka var relativt stark och orkade hålla upp mer än vad som anses ”normalt” för ett spädbarn. Roligt att se och jämföra vad man anser rent teoretiskt att en 2 månaders bebis är i jämförelse med praktiskt.

I ett annat inlägg tänkte jag dela med mig av tips och råd för just två månaders bebis ♡

5 reaktioner till “2 månaders uppdatering

  1. Åhh vad jag önskat att appar hade funnits när jag var gravid och få veta vecka för vecka hur barnet skulle utvecklas ❤ Även skoj som du skriver att jämföra ens barns utveckling mot det vanligaste förekommande… Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s