Inlägget är av inspiration från finaste Emelie.

I dessa corona tider finns det väldigt många saker jag önskar få göra och som hindras på grund av pågående pandemi. Emelie skrev ett inlägg om hennes förväntningar på år 2021 och vad hon önskar göra när det väl är dags. Även jag har mina förhoppningar på år 2021 och tänkte lista upp dem.

♥ Spendera tid med sin familj och kunna kramas. Jag är en person som är i stort behov av kramar och som verkligen saknar den närheten. Under hösten år 2020 kramades jag enbart med min man och njöt av lilla G i min mage, men mer närhet blev det inte. Det kändes oerhört konstigt att komma hem till min familj i Stockholm och inte kramas. Ännu än idag är det en himla märklig känsla, då jag tycker det är så galet mysigt. Men bäst att undvika det tills vidare.

♥ Spendera tid med vänner. Detta är inte heller något jag varit med om. Jag har knappt träffat vänner sen hösten 2020. Jag valde att isolera mig för att jag var gravid och rädslan över att få covid-19 var stor. Både för att jag inte vet mycket mer än andra och risken att N fick delta under förlossningen var stor. Nu när vår lilla prins är född är jag smått orolig över att leva på som tidigare och begränsat mig till att bara spendera tid med min familj. Jag har träffat bland annat min bästa vän efter hans födelse, men enbart utomhus. Väldigt tråkigt och det hoppas jag det blir en ändring på till år 2021.

♥ Kunna röra mig fritt. Jag upplever inte att jag kan eller vill röra mig hur som helst. Jag saknar att kunna åka iväg till en butik och handla. Gäller både en matbutik och affärer i köpcentrum/stan. Jag saknar att kunna träffa vänner och kunna gå på café och restaurang. Upplever att det är mycket svårare i dagens läge att träffa vänner än tidigare, då jag inte bara tänker på mig längre utan även att vår son inte ska utsättas för någon risk. 

♥ Önskar kunna ta vaccin inom snar framtid. Detta skulle underlätta något enormt för både oss men också samhället. Just nu känns det inte som om vi som inte är i en riskgrupp kommer att få ta vaccin fören till hösten, men bättre det än ingenting alls. Det kan jag även se som något positivt på ett sätt, eftersom då vet vi att det är säkert att kunna använda.

♥ Träffa släktingarna. Det är också något jag saknar något enormt! Vi i min släkt är väldigt tighta och vi spenderar rätt mycket tid ihop, utöver kalas. Nu har vi inte ens träffats under kalas eller födelsedagar. Vi lyckades få till en träff då min mamma fyllde 50 år och jag kunde gå ut med att jag var gravid, men då var det inte ens alla som var där. Saknar det enormt som sagt och jag hoppas innerligt att vi inom snar framtid kan börja spendera tid ihop igen som vi tidigare gjort. Vill ju såklart visa upp vår kära prins för dem!

♥ Resor och upplevelser. Jag är inte totalt isolerad, nej jag åker nödvändiga resor och är jag på någon semester är det corona anpassat och endast med personer jag spenderar tid med i vanliga fall. Men nu till sommarn är jag väldigt intresserad av att åka till Kolmården. Det skulle vara så roligt! Dessutom skulle vi firat min mamma som fyllde 50 år förra året med en spa-dag/helg, men eftersom coronan förvärrades och jag var gravid sköt vi på det då vi inte kände att vi ville riskera något inför förlossningen. Super trist och något jag hoppas att vi kan göra detta år! Jag hoppas även kunna fullfölja vår ”kidnappning” av min man när han fyller 25 år. Vi har en tradition i släkten där vi ”kidnappar” med den som fyller 25 år och hittar på något himla roligt tillsammans. Vi gjorde det när min bror fyllde 25 år 2019 och vi hoppas innerligt på att kunna göra det nu när N fyller år i juni.

Finns så himla många fler saker som jag önskar få göra igen och saknar jag önskar och hoppas på under år 2021. Men detta är vad jag kommer på just nu och allt handlar om det sociala skulle jag vilja hävda. Att inte ha den här sociala interaktionen med människor på samma sätt som tidigare är bittert och nog det jag främst hoppas på att kunna ta igen nu till år 2021.

Vad har ni för förväntningar på år 2021 efter Corona pandemin?

3 reaktioner till “Mina förhoppningar för år 2021

  1. Vad roligt att du blev inspirerad av mitt inlägg! 🙂 jättefina saker som du ser fram emot att göra när denna skiten är över ❤ jag hoppas att vi båda kan göra våra önskningar 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s