Ett år sedan

Igår var det ett helt år sedan min pappa fick ett samtal ifrån Hospice om att min farmor gått bort. Sorgen den dagen var oerhörd och med ord går det inte att sätta på hur jobbigt det var att se sina föräldrars sorg, speciellt min pappas. Jag är fortfarande tacksam att jag befann mig i Stockholm denna dag och att jag kunde säga hejdå ordentligt. Jag hade på känn att något inte stod rätt till, även fast min farmor insjuknade och hamnade på IVA den 29 januari 2020. Det jag sörjer allra mest är att jag aldrig fick visa upp G för min farmor. Jag vet att hon skulle blivit så glad för vår skull, att jag och N äntligen skulle utöka vår familj. Jag vet att hon även hade velat veta om att jag och N gifte oss år 2020. Inget av de två stora händelserna i mitt liv fick min farmor delta på, vilket jag sörjer något enormt. Men samtidigt är jag övertygad om att hon vet om det, även fast att hon inte är här på jorden och kan närvara. ♥

Ny månad

Jajamänsan. Nu går vi in i en tredje månaden på år 2021. Är det inte helt galet att vi redan är inne i mars? Vart har egentligen veckorna tagit vägen? Januari vet jag gick långsamt de 7 första dagarna, därefter känns allt nästan som en dimma. Samtidigt som tiden gått fort har vi ändå njutit av varandra, precis så som det ska vara med en bebis och nyblivna föräldrar. Tacksam och glad över att ha min man hemma ungefär på heltid och kan hjälpa mig med vår lilla prins.

Om vi trodde att större delen av januari och februari har varit händelsefulla, då är det ingenting i jämförelse med vad som komma skall.

Hittills är detta inplanerat i mars månad och mer kommer även planeras in.
♦ Åka till Stockholm. Det kommer vi att göra lite till och från nu eftersom vi har en massa ärenden där att fixa med. Dessutom kommer vi att bo hos mina föräldrar, så det blir mys tillsammans med min ursprungsfamilj. 

♦ Åka till Sälen. Inom kort är denna vecka här, den vecka vi alltid åker till Sälen. Det ska bli så mysigt att åka dit, vi har det alltid så mysigt. Senaste gången var en vecka efter att farmor gick bort, så stämningen var inte helt på topp samt att det var tätt inpå att jag och N behövde avliva vår underbara hund. Detta år kommer bli galet mycket bättre och mycket mysigare, även fast jag i år inte kommer att åka skidor. Vill inte riskera det när jag precis nyligen varit med om en stor bukoperation.

♦ Fixa klart med allt som hör till med gamla bostaden i Sthlm. Det är även denna månad vi helt och hållet blir av med vår lägenhet vi haft i Stockholm innan vi flyttade till Örebro. En viss sorg att behöva ge upp den lägenheten, då vi älskade den och det var vår allra första lägenhet ihop. Samtidigt upplevde vi att vi ville blicka framåt och finna någon större bostad. Så det blir skönt att slippa tänka på denna lägenhet hädanefter.

Fira att vår prins blir hela 2 månader. Självklart ska även detta firas in nu på söndag. Det är viktigt för mig att fira de små stunderna i hans liv, även fast det bara handlar om att han blir en månad äldre eller rör sig en cm längre än föregående vecka. Allt dokumenteras och allt firas hos mig. Alltid varit en sådan person och kommer inte sluta göra det. Det mysiga är att vi firar in dagen tillsammans med min ursprungsfamilj dessutom ♥

♦ Skolarbete. Vi har även kommit så långt att vi ska ha gjort 60% av vår C-uppsats. Så den ska in nu på fredag och dessförinnan ska jag skicka till min mentor för stöd och hjälp. Och därefter blir det att opponera och försvara mitt arbete veckan därpå. Utöver C-uppsatsen håller jag även på att revidera B-uppsatsen som skönt nog ska vara inlämnad den 26 mars. Så med andra ord har vi både tid för det samt att det ska bli skönt att bli av med detta arbete.

Vad har ni inplanerat i mars?

12 reaktioner till “2 mars

 1. Så mycket ni har inplanerat under mars. För vår del håller vi oss hemma men vi ska i alla fall fira vår äldsta dotter som fyller år. Dessutom så har jag börjat på en ny hundkurs och den gav mersmak.

  Gilla

 2. Jag har sovit bort vintern, snöiga och kalla dagar drog jag täcket över huvudet och sov några timmar till… Minns också hur kul det var med alla nya färdigheter man såg när barnen var små, då tog jag med dottern och barnvagn till stallet, släppte ut hästar och fodrade dem och mockade, nedanför barnvagnen låg alltid vår schäfer och vaktade henne, trogen som en klippa…. Minns även sorgen efter far och morföräldrar när de försvann, är så tacksam att jag har mina föräldrar kvar i livet än… Kram och lycka till och hoppas ni trivs i Örebro

  Gilla

 3. Oj vad tiden gått fort med er lilla plutt och så fint med tulpaner. Ja förstår att det känns men det ska du ej klandra dig för och du får tänka i tankarna och fantisera hur hon skulle reagerat för då vet du också att det är så hon skulle ha gjort också ❤

  Gilla

 4. Ni har verkligen mycket inbokat i mars låter fint.. Det enda jag har inbokat i mars är att min bror fyller år och ska firas.. Annars ligger vi ganska lågt på grund av Corona.. Eftersom jag redan haft det en gång så är jag livrädd att få det igen.. Ett klokt beslut av dig att inte åka skidor det har gått för kort tid sen snittet.. Hoppas ni får det riktigt fint.. Kram Nicki 😄

  Gilla

 5. Lycka till med planerna för mars.
  Kom ihåg att slappna av med jämna mellanrum också.
  Fint med tulpaner.
  Ger lite vårkänsla även inomhus.
  Må så gott

  Gilla

  1. Tack!
   Det ska jag komma ihåg. Mycket som hänt på kort tid under år 2021, men inget jag sörjer. Lite härligt att ha saker att göra istället för att häcka inomhus i coronatider 🙂

   Gilla

 6. Måste bara berätta en sak till som jag bara älskar ❤ Mitt barnbarn som är 19 år ringer mig vid kärleksbekymmer, rådfrågning om skolan (nu universitet) m.m. Det gör mig så glad att jag får vara hennes förtrogna vän och farmor ❤

  Gilla

  1. Så fint att ha en sådan relation till ditt barnbarn. En sådan relation hade jag till min mormor som dessvärre inte finns längre (alltså relationen).. ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s