Idag blir vår son hela två veckor gammal. Hur sjukt är inte det? För exakt två veckor sedan låg jag på operationsbordet och sakta men säkert återhämtar jag mig. Även fast att jag var anti ett kejsarsnitt är jag ändå tacksam i dagens läge att ha fått genomgå detta och resultatet är ju för underbart! Jag minns återigen när de gång på gång frågade hur jag mådde och hur min förlossnings upplevelse var, så svarade jag ständigt att jag gärna vill göra om det här.

Det har hänt en hel del sedan i måndags. Som nybliven mamma hinner jag inte med allt och många saker blir därmed lidande. Två av dessa saker just nu är bloggen och min sömn. Hädanefter ska jag bli mycket bättre på att vila när lilla G gör det. Det är bara dumt att gå runt med sömnbrist. För visst sover G nästan hela nätterna, men det är fortfarande vaken natt för min del då jag behöver amma några gånger och byta hans blöja åtminstone en gång per natt. 

I måndags åkte vi hem från kära Stockholm vid 10:00 tiden och stannade enbart för att fylla på magsäcken med en varsin cheeseburgare och tankade bilen. Väl hemma tog vi det sedan lugnt och vid 13:00 hade jag vår första föreläsning på nya terminen. Fortsatt lugn måndag och vi gjorde det enkelt för oss och åt buffalo wings med pommes till middag. Sedan samsov vi för första gången i sängen sedan G föddes. Med dessa agraffer kunde jag inte komma upp i vår höga säng, vilket resulterade i att vi alla tre sov på soffan. Efter att agrafferna försvunnit och jag fått återhämta mig mer så gick det skönt nog bra den här natten!

I tisdags blev inte dagen riktigt som vi tänkt oss, inte för någon av oss tre. G var rätt otröstlig och jag satt fast med ett grupparbete som surt nog tog längre tid än vad jag hade att ge. Men till sen eftermiddag åkte vi iväg gemensamt alla tre för att gå på visning. Var i ett bostadsområde som både jag och N tittat på flera gånger, men återigen fall inte detta radhus oss i smaken. Himla trist då vi hade stora förhoppningar ändå! Det blev fortsatt samsovning i sängen då det gick så bra natten dessförinnan, men den här gången passade jag på att byta blöja i sängen istället för att kliva upp ur sängen. Detta gjorde att även jag fick det lättare att somna om efter amning!

Igår var vi iväg på vårt första BVC besök. Träffade en så otroligt mysig barnmorska jag genast kände mig trygg med. Hon gav oss även himla fina komplimanger gällande vår son och oss som föräldrar. Vilket såklart värmer föräldrahjärtat lite extra hos oss! G har en stadig viktuppgång och har även växt, men huvudet är detsamma som vid födseln. Vi fick med oss en himla massa råd och tips samt broschyrer och böcker vi kunde läsa på om olika saker. Super bra! Efter BVC besöket fanns det inte mycket tid till övers inför mitt seminarium. Gick bra och lät på läraren att hon var nöjd med det arbete jag tillsammans med en från klassen gjorde tillsammans under tisdagen. Det var sedan uppstart inför C-uppsatsen på cirka 30 minuter och förhoppningsvis kommer jag igång med något ämne snart då jag inte haft tid att tänka på det med tanke på omständigheterna. Tips kring ämnen är alltid önskvärt!

Vi hann äntligen med ett videosamtal till N’s syster så att hon äntligen fick se G för första gången. Efter videosamtalet beslöt vi för att ta en promenad för att posta brev till skatteverket om G’s namn. Äntligen säger jag bara! Idag har det varit en mer eller mindre lugn hemma dag med en 30 minuters promenad i regnet. G har varit vaken större delen av dagen, han har varit rätt svår att få sovandes, men det är alltid uppskattat att få se hans otroligt fina ögon! Dock har detta inneburit att jag inte hunnit revidera på den tenta jag imorgon ska lämna in. Jag får kämpa in i det sista imorgon och förhoppningsvis minimala avbrott innan inlämning! Annars blir det nog sängdags för oss alla tre. 

Hoppas ni fått en super fin torsdag idag!

4 reaktioner till “Två veckor

  1. Det händer verkligen mycket i början samtidigt som mycket ska falla på plats. Lilla I har passerat 4 kg och är 56 cm lång. Växer så det knakar men sover inte alltid på beställning. Nattsömnen blir ju som den blir så du får passa på så gott det går.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s