Firat G’s ankomst till världen ♡

Lite om föräldralivet

God morgon allihopa! Inläggen blir bara glesare och glesare har jag lagt märke till, men helt normalt som nybliven mamma. Det är fortfarande nytt för oss och vi kämpar på för att vi ska komma in i rutiner och att förstå vår älskade sons behov. Ju mer dagarna går desto bättre blir det självklart och återigen måste jag få säga att det är så underbart att ha en så otroligt tydlig och snäll son. Han säger verkligen till om det är amning eller byte av blöja, kärlek och närhet eller trötthet på ett tydligt sätt. Det är vi oerhört tacksam över!

G är nu hela 11 dagar gammal och börjar hädanefter komma in i våra rutiner. Som många vet sover de ju mer än vad dem är vakna i början och vår son är inte annorlunda. Däremot har vi haft vaken nätter samt jag har haft ordentligt med sömnbrist i flera dagar på grund av att han gärna ammar en gång per timme och däremellan behöver han ha lite närhet eller ett blöjbyte. Från och med natten till att han blev 10 dagar gammal sov han i princip hela natten. Jag behövde enbart byta två blöjor och amma max tre gånger. Däremot hade jag sådan sömnbrist att jag ändå hade svårt att sova. Natten till idag så har han sovit HELA natten förutom amning och blöjbyte mellan 03:30-04:00. Alltså så otroligt lycklig och hoppas innerligt att det fortsätter såhär nu!! Detta har inneburit att jag fått sova ut ordentligt och har inte alls samma sömnbrist som tidigare. Men jag ska bli mycket bättre på att ta och sova samtidigt som G sover för att orka med dagen.

”Prinsesstårta” vi valde kalla för ”prinstårta”.

Helgen

I fredags startade dagen lugn och vi packade väskor och för att ha hört hur besvärligt det är att få med sig allt till bebis tyckte vi istället att det var busenkelt. Samma sak gäller de första barnvagns promenaderna som jag hört att många säger hela tiden är så besvärliga, tycker vi skönt nog också är busenkelt. Detta kan vara för att vi är två som hjälps åt. Men vid 13:00 åkte vi iväg till MVC/BVC för att ta bort agrafferna och väga lill prinsen. Lillprinsen vägde då 3580 gram, vilket tyder på att han har gått upp fint och får i sig bröstmjölk ordentligt. Så himla underbart att höra! Det gick bra att ta bort agrafferna också, emellertid tyckte vi det såg lite brutalt ut när barnmorskan tog bort bandaget eftersom det såg ut som om de hade använt sig av häftstift för att sätta ihop mig igen. Barnmorskan rengjorde och nu har jag på mig kirurgtejp som ska bytas när det behövs och ska helst sitta på i ungefär 6 månader för att få bästa läknings effekt.

Därefter for vi vidare till Stockholm för att lilla G skulle få träffa sin mormor, morfar, morbror och kusin. Alla var så himla glada över att få träffa vår älskade son såklart! Det har varit mycket mys under den här helgen och lilla G är nöjd i vilken famn han än befinner sig i såvida han fått amning först. Det har varit en lugn helg här i Stockholm tillsammans med min familj. På fredagen hände inte mycket då vi kom fram runt 17:00 snåret men under lördagen tog vi oss en skön promenad ihop på cirka 40-50 minuter. Jag satt dessutom från 08:15-14:00 med en tentamen på tid som jag endast behövde avbryta för amning. Så nu håller jag tummarna att jag blir godkänd! På söndagen for vi iväg efter lunch till N’s mamma så att hon kunde få träffa sitt barnbarn. Dessvärre var lilla G väldigt trött och sov igenom hela besöket, men farmor var nöjd ändå. Vi hann spela plump tre gånger innan vi beslutade att ta en vagnspromenad till N’s pappa. Där stannade vi i ungefär 2 timmar och farfarn fick däremot den vakna tiden med G vilket han tyckte såklart var väldigt mysigt. 

Glas bubbel och tårta för vår prins ära ♡

Var inte hemma hos mina föräldrar igen fören vid 18:00 och blev god hemmagjord hamburgare till middag och därefter var det natti natti för allihopa i princip. G var väldigt svår att få att somna dessvärre eftersom han var övertrött men efter att ha ammat honom tre gånger och myst en hel del så vart han totalt däckad. Han somnade 22:00, vaknade 03:30 och somnade igen vid 04:00 och nu är klockan cirka 07:20 och han sover fortfarande. Blir så glad över att han börjar komma in i våra rutiner så att vi slipper gå runt med ständig sömnbrist! ♥

Sista terminen startar idag

Idag ska vi skönt nog åka hem och fortsätta komma in i våra rutiner vi skapat hemma hos oss. Borta bra men hemma bäst, så tror jag verkligen att vi kommer att känna. Blir att plugga innan resan och väl hemma och därefter har jag kursstart idag inför sista terminen. Är det inte helt galet att det endast är en termin kvar, sedan tar jag examen?! Jag är väldigt chockad över att dessa tre år har gått så fort. Vårterminen kommer bli betydligt lättare än vad jag trott vilket jag faktiskt är tacksam över och jag hoppas det kommer gå bra att skriva C-uppsatsen själv då det kom till min kännedom i fredags att så kommer det nu bli. Då kan jag styra upp min vardag tillsammans med min familj och inte behöva känna stress från någon utomstående!

Hoppas att ni haft en fantastisk helg och att ni får en fantastisk måndag idag!

Välkommen till familjen tårta ♡

7 reaktioner till “Första mötet

 1. Självklart är det en omställning att bli föräldrar men en härlig sådan. Det som nog många tycker är jobbigast är bristen på natt sömn för den är man van vid att få. Men det brukar ordna till sig samtidigt som man också vänjer sig vid mindre sömn. Klart att ni skulle fira er prins med tårta!

  Gilla

 2. Åh, trots sömnbrist och allt måste jag säga att det låter himla mysigt med lilla G! Och lycka till med C-uppsatsen också! Jag skriver faktiskt också min C-uppsats den här terminen (den ligger av någon anledning på termin fem för min del?) så ska bli spännande att följa det också, självklart om bebis är liiite mer spännande 😉

  Gilla

 3. Vilken fin Prinstårta! Mysigt att era föräldrar har fått möjlighet att träffa er lilla fina prins och så skönt att amningen funkar och att han går upp i vikt som han ska! Hoppas du får en riktigt fin start på veckan! Kramar 💖💖💖

  Gilla

 4. Grattis till den nya lilla familjemedlemmen, den första tiden brukar det ju vara lite rörigt innan man kommit in i rutinerna, med det går fort att komma in de, för er alla tre.
  Jag fick ofta höra att det såg så enkelt ut för mej att ta med barnet ut samt de saker som behövdes. Man behöver inte göra det krångligare än det är 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s