Himla produktiv dag! Bytt taktik och istället (såklart i den mån jag orkat) varit aktiv hela dagen. Knappt suttit en stund i soffan förutom vid måltider och någon gång då jag inte kunde göra något. Tänkte via punktform gå igenom dagens olika produktiva händelser i mitt hem och runt omkring.

Min dag i punktform

♣ Dagen startades med ett besök på sjukhuset. Det var dags för ny viktskattning på bebis och vikten uppskattades vara 3464 gram. En helt normal vikt nära förlossning vilket fortfarande innebär att om bebis väljer att titta ut innan det planerade snittet är han inte för stor. Underbart!

♣ Var åter hemma vid 10:00. Då hade vi stannat till vid McDonalds för att köpa hem tidig lunch. Efter lunchen startades dagen ordentligt vid 11:00 tiden ungefär.

♣ Tvättstugan. Idag har jag tvättat kuddfodral och två filtar (separat). Det har inneburit att jag har hängt kuddfodralen på tork efter tvätten blev klar och stoppat in filtarna i torktumlaren. Därefter har jag vikt båda filtarna och lagt i fyra kuddar i dess fodral igen. Vek dessutom kläder som jag tvättat igår men som jag inte kunde vika igår.

♣ I köket. Jag har plockat ur diskmaskinen två gånger och startat maskinen två gånger. Därefter har jag rengjort ytorna två gånger och städat undan det som behövts städas undan. Efter att jag och maken hämtat de fyra matkassarna vid 16:00 så har jag packat in allting där det ska vara och vikt ihop de fyra kassarna och lagt undan dessa med. Jag gick även ut med soporna. Efter middagen som bestod av tacos plockade vi gemensamt in allt till köket, lade det i förvaringsburkar och så fixade jag med den disk som nu är igång. Skönt när man kan gå och lägga sig med ett rent och städat kök!

♣ Promenad. Jag har även tagit två promenader idag i området. Mer orkar jag dessvärre inte eller snarare vågar mig inte ut på. Blev totalt 20 minuter ute i friska luften vid två olika tillfällen vilket har varit himla lyxigt. Ena promenaden tog jag själv strax efter lunch och den andra tog jag tillsammans med maken efter att jag börjat känna av värkar. Min barnmorska sade till mig att hon tror på att aktivitet kan sätta igång förlossningen, speciellt om du börjar få värkar och sedan typ tar en promenad eller så. Vi testar allt vi kan här hemma förstås!

♣ Städat. Jag passade på att städa undan de saker som inte låg på sin rätta plats i hallen, vardagsrummet och i sovrummet. Vikt undan de kläder som inte kommit till rätta in i sina garderober. Därefter ställde jag mig och rengjorde i badrummet. Så galet skönt att ha det fint och städat i sitt hem, både inför förlossning (vilket det nu blir är återigen galet spännande att se) och inför att ta hem bebis efter förlossningen. Passade även på att stuva undan kartonger som jag inte har fixat undan och lagt dem på ”slänga högen” vi förhoppningsvis kan ta imorgon om inte bebis kommit.

♣ Övrigt. I övrigt har jag bäddat sängen och dragit upp gardinerna. Jag har myst i soffan och tittat på How I met your mother och den tolfte mannen. Nu blir det vila i soffan framför mer serieavsnitt och sedan försöka gå och lägga mig tidigt. Alltid skönt att vara utvilad ifall att. Det har verkligen varit en underbar dag. Maken är nu hemma på heltid (tagit semester tills bebis kommer, då blir han pappaledig) och blir många timmar i varandras sällskap. ♥

Morgondagens agenda

Förutsatt att bebis inte kommit så är planen att stuva undan all julbestyr. Skulle vara himla skönt att få undan alla tomtar och julgran nu när julen både är över men också skönt att ha det helt städat när vi kommer hem med bebis. Förhoppningsvis blir det även att åka till återvinningsstället för att återvinna kartong, glas och så vidare och därefter damma av på hyllor. Får se om en dammsugning behövs efteråt. Jag har lite studier jag behöver få överstökade också.

Jag hoppas innerligt att ni fått en bra start på veckan och att ni får en underbar fin tisdag imorgon! 

6 reaktioner till “4 januari

 1. Ni är verkligen väl förberedda i alla fall! När vi var hemma hos den lilla familjen for en vild treåring omkring och det var inte så mycket som var på sin plats med det går det med 😀

  Gilla

 2. Jag har läst någonstans att när man blir så aktiv som du är nu ja då är det dags när som helst.. Håller tummarna nu och väntar med spänning.
  Kram Nicki 😍🤗

  Gilla

 3. sv; haha ja 🙂
  ja jag har nyss slutat jobba, så försöker att inte träffa så många. brukar bara träffa min och sambons familj som vi alltid gjort veckovis. nu har jag äntligen fått vaccin 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s