Ingen bebis här ännu. Dock misstänker vi starkt att det kan vara på G, så vi håller alla tummar och tår på att bebis inom kort gör entré. Det komiska är att mitt första BF datum var den 3:e januari, så om bebis kommer imorgon är det ju lite komiskt. Han är så välkommen så! 

Idag har jag vågat mig på att vara extra produktiv. Jag startade morgonen med frukost och sedan somnade jag om i soffan fram till 10:30 innan dagen började helt. Blivit att städa undan all disk, tvättat upp det som inte tvättades upp under gårdagen och vek även den tvätt som inte blev vikt igår. Har även gått runt och små plockat på hemmet, det jag ansett behövde komma på sin rätta plats. Vid 16:00 vågade vi oss ut på en kvarts promenad till postlådan för att posta ett brev och det tog verkligen på mina krafter må jag säga. Det har ändå varit väldigt skönt att ha fått göra en massa saker under dagen istället för att bara sitta stilla hela tiden.

Som jag tidigare nämnde så känns det som om vi närmar oss förlossningen, men inget vi helt kan vara säkra på fören det verkligen är dags. Idag har jag haft till och från känningar och till kvällen fick jag intensiva smärtor som gjorde att jag fick andas igenom dem, vilket jag i vanliga fall inte behöver göra när jag har förvärkar. Dem gick över tyvärr, men det kan ändå vara en förberedelse. Håller helt och hållet med vad min man sade till mig under dem mest plågsammaste värkarna att vi hoppas på att det är för att bebis är på G och att jag inte har ont i onödan. Utöver värkarna har jag riklig mängd av bröstmjölk som dessutom börjat dofta varm mjölk och misstänker att kroppen förbereder sig inför amning. Men återstår allt att se!

Detta kommer att bli mitt sista graviditetsinlägg för den här graviditeten. Sorgligt och underbart på samma gång då jag verkligen älskat att göra dessa inlägg varje vecka i över 20 veckor nu. Är nu gravid i vecka 39+2 och det står på Preggers att jag nu genomgått 98,6% av graviditeten. Detta innebär att det enbart är 4 dagar kvar till beräknad förlossning och maximalt 5 dagar kvar tills bebis är ute ur kroppen. Återigen hoppas vi båda på att förlossningen startar tidigare så att bebis kommer ut normalt men det är ändå underbart att ha ett slutdatum att se fram emot! 

Enligt Preggers och 1177 står det att bebis nu är cirka 51 centimeter och cirka 3450 gram. Det ska bli spännande att se hur stor vår bebis blir när han väl tittar ut då enligt specialistmödravården har upptäckt att han är mindre via ultraljud. På måndag ska vi återigen på ett sista ultraljud för att i princip se vad för slut vikt bebis kommer att hamna på, ska bli så spännande att se om det är som dem räknat ut eller om han eventuellt lagt på sig mer vikt. Annars bör hans vikt vara mellan 2900-2950 gram om han gått upp cirka 150-200 gram sen förra veckan. 

Det sker inga direkta utvecklingar som det gjort tidigare under graviditeten, utan bebis är färdigutvecklad och väntar bara på att bli tillräckligt redo för att komma ut. Det som står under vecka 40 på Preggers är följande: ”fosterfettet och lanugohåret som tidigare täckt kroppen är nu borta och både bebis och mamma är nu redo för en förlossning. Troligtvis startar förlossningen genom att bebis producerar ett hormon som mamman svarar på och därefter arbetar mot samma mål.” Det står även att livmodern är extra känslig för olika faktorer som gör att förlossningen startar, men exakt vad är oklart. Även fått tips via appen hur jag ska tänka kring mina värkar och för att veta om det är förlossningsvärkar eller förvärkar. Förhoppningsvis är jag mottaglig när Lille skrutt sänder ut detta hormon till mig och jag hoppas återigen att jag inom kort kommer att motta detta hormon! Vi är så ivriga på att få träffa vår älskade son här hemma och går nu endast och väntar. ♥

Hoppas att ni haft en superfin lördag idag!

6 reaktioner till “Graviditetsvecka 40

 1. Så snart är väntan över, spännande,
  jag tror inte du behöver fundera över om det är förvärkar eller födslovärkar, du märker det.
  När du skriver maximalt 5 dagar innan bebis är ute, vad menas då? Blir det snitt om det inte satt igång själv?
  Nyfiken!
  Lycka till nu,
  kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s