Hur har er start på året varit? Min start på året har varit himla lugn, vilket har varit välbehövligt. Hann se lite fyrverkerier vid 00:00 slaget innan jag beslutade att det var dags att sova. Varit trött exakt hela dagen idag, nästintill utmattad, så en heldag på soffan med inte många knop gjorda har min dag fått bestå av. Maken arbetade natten till idag så även han har sovit under dagen och tagit det lugnt. Hann med att tvätta upp kläder från tvättkorgen, det jag gjort idag som mest.

Vad som händer i januari

Inte är det bara ett nytt år utan det är även en ny månad. Januari har vi i min omkrets länge sett fram emot och nu är månaden kommen. Jag hoppas på att få en mycket bättre januari 2021 än vad jag fick år 2020 och vad jag vet just nu så kommer det även bli så! ♥

Jag har redan en massa planer och händelser som sker under denna månad och start på år 2021. Här tänkte jag lista upp det jag hittills vet kommer att hända i januari.

♦ Förlossning. Nu har nio månader gått och jag sitter här hög gravid med lätt till att bli andfådd och redo att få bli mamma! Min beräknade förlossningsdatum är den 6 januari men om bebis inte självmant velat titta ut innan dess slutar det upp med ett planerat kejsarsnitt 7 januari. Hoppas innerligt att bebis vill titta ut innan BF datum och jag har till och från känningar om att han snart kommer att komma. Men det är så svårt att veta med tanke på att jag är först föderska och många först föderskor föder sällan innan sitt BF datum. Helt sjukt ändå att om 6 dagar ligger min son garanterat på mitt bröst. ♥ 

♦ Stockholmsresa. När bebis är ute och vi hunnit landa med att ha blivit föräldrar kommer vi ta oss till Stockholm, till min familj. Ska bli så underbart att få visa upp min älskade son för min familj. Hittills har vi inte helt beslutat vilka som kommer att få träffa honom såhär i början, men det kommer definitivt bli närmsta familjen! Brorsans dotter fyller år den 3 januari och har idag köpt en present till henne via internet som jag väntar ivrigt med att få ge henne! 

♦ Skola. Den 7 januari lämnas B-uppsatsen in och den 13:e har vi ett fjärrstyrt seminarium där vi ska opponera på varandras uppsatser. Bävar lite inför detta seminarium, men kommer gå bra! Den 16:e har jag en digital omtentamen i statistik och den 15:e ska den reviderade B-uppsatsen in helt. Därefter startar vårterminen den 18:e med C-uppsats och en annan uppgift vi också ska ha ett seminarium på. Mycket som händer i skolan och kommer nog bli ett tufft sista läsår, men det kommer vara så värt det!

♦ Livet som föräldrar. Där går ju in i det jag har skrivit om under ”förlossning”, men denna månad är det fokus på vårt barn och att gå in i rollen som förälder. Det kommer troligen bli många barnvagnspromenader och en massa mysiga stunder tillsammans. Det är något jag länge sett fram emot och kommer att bli så underbart och spännande på samma gång! Så lycklig att få göra den här resan tillsammans med min man. All kärlek till honom! ♥

Vad ska ni göra i januari?

Om bebis är på g…

Är återigen himla svårt att besvara. Jag har till och från smärtor neråt och mer mensliknande upplevelse, vilket många känner igen som en start på förlossningen. Förhoppningsvis stämmer detta in på mig med, men hittills har jag inte känt av dessa värkar som helt innebär att förlossningen är nära. Jag håller återigen alla tummar och tår för att bebis inom kort tittar ut, delvis för vi är ivriga för att få träffa vår son, dels för att det såklart blir tungt att vara gravid och dessutom vill jag undvika kejsarsnitt i den mån jag kan. Men samtidigt himla glad över att ett planerat kejsarsnitt kartlagts så att bebis kommer ut tryggt och säkert, för oss båda två. 

Tips om eventuell egen igångsättning här hemma mottages gärna och berätta gärna om era upplevelser inför en förlossning! ♥

Bild tagen från Googlesökning ”2021”

9 reaktioner till “Första januari 2021

 1. Du har verkligen fullt upp hela januari. Skönt att den lille inte tittade ut före nyår! Det kommer att bli hur bra som helst att bli förälder. Man växer snabbt in i rollen och ni kommer att få reda på vem som är kapten hemma hos er! Hahaha!
  Ett stort Lycka Till!.
  Bilderna på dig är jättefina! !!

  Gilla

 2. Åh vad roligt att du har BF i januari! Stort lycka till! Det ser dessutom ut som att du har fullt upp. 🙂
  Själv har jag bara jobb inplanerat under januari, så här händer det inte så mycket.

  Gilla

 3. Du delar med dig av fina förhoppningar inför januari månad och inför det nya året. Hoppas att det blir som du vill!
  Idag är det den åttonde januari och jag hoppas så klart att förlossningen – oavsett om den blev vaginal eller kejsarsnitt – har gått bra och att du, N och er nya bebis mår bra. ❤
  Kram

  Gilla

  1. Tack för din kommentar. Betyder mycket att få lite fina kommentarer om mina inlägg ❤
   Det har gått jättebra och vi alla tre mår/mådde jättebra efter förlossningen 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s