Gott nytt år!

Hur har er nyårsafton hittills varit? Min har varit lugn och skön. Fick sovmorgon till halv nio innan jag steg upp och åt frukost. Vid 10:00 hade jag en avtalad tid på telefon med min partner för B-uppsats justering som vi satt med framtill 12:00 innan vi lade undan studierna för dagen. Lika bra det eftersom synen började försvinna och jag upplevde svimningskänslor. Fick så även igår vilket är himla obehagligt, men enbart vila är det som krävs. Blivit en fortsatt lugn dag och vid 16:00 vaknade maken och tillagade en sådan god middag åt oss bestående av gröna musslor med gottis på, pasta och egengjord pesto. Till efterrätt kalasade vi på GB glass med smak av salted caramel. Mums! Kvällen blir fortsatt lugn och maken min arbetar sitt sista pass innan han går på föräldraledighet/semester. Ska bli så skönt att ha honom hemma på heltid! ♥

Igår var jag på mitt allra sista barnmorskemöte innan förlossningen. Känns helt galet att jag inte ska gå på några kontroller tills eftervården. Men känns också himla underbart eftersom det nu inte är långt kvar. Idag är det exakt 7 dagar kvar tills lillen  är ute ur min kropp och chansen finns ju att bebis vill komma tidigare. Vi får hoppas på det! Förövrigt gick det bra hos barnmorskan. De sedvanliga undersökningarna gjordes såsom blodtryck, mätte magen, kände efter bebis huvud, lyssnade på bebis hjärtljud, tog vikt och tittade efter äggvita i mitt urin. Ingen äggvita, magen ligger fint på 34 cm vilket tyder på tillväxt, barnets hjärtljud låter fint, huvudet ligger fortfarande nedåt och är ruckbart, 63,4 kg vilket motsvarar exakt 10 kg uppgång totalt och blodtrycket ligger normalt istället för lågt på 120/80. Skönt nog slapp jag både blodprov och stick i fingret! Efteråt fick jag dessa konstiga svimningskänslor som varade i cirka 30-40 minuter som idag. Undrar om kroppen förbereder sig inför förlossningen eller om jag är smått utmattad av allt med graviditeten och studier. Kombination? Satte mig ändå kortvarigt med B-uppsatsen innan jag lade undan studierna för dagen. Njöt i soffan och spendera tid med min man innan han åkte iväg på nattjobb. En bra onsdag! 

Annorlunda nyår

I år blev inte bara min nyårsafton lite annorlunda, utan många har tagit restriktionerna på allvar vilket jag är tacksam över. Samtidigt hade jag gärna velat ha min familj över för ett mysigt nyårsfirande. Även fast det inte gör mig något att min nyårsafton blev som den blev år 2020 är jag ju såklart alltid tacksam för sällskap från nära och kära. Förhoppningsvis kan vi ta oss en sväng ned till Stockholm inom kort så vi kan hälsa på min familj och visa upp vårt nya tillskott för familjen. ♥ Även hade det varit himla mysigt att ha över min bästa vän, men blev inte så i år heller. 

Har ni några nyårslöften? Jag funderar på att skriva några nyårslöften till år 2021 också, men det får komma i ett annat inlägg. Hoppas återigen ni fått en himla fin nyårsafton återigen! 

4 reaktioner till “Nyårsafton 2020

  1. Svimningskänslan kan bero på lågt blodtryck även om blodtrycket är normalt. I slutet av graviditeten trycker bebisen på de stora kärlen så då kan man få den känslan.

    Gott nytt år!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s