Juni

Andra halvåret på 2020 startade bra! Första juni var vi iväg på fosterdiagnostik och då fick sambon medfölja eftersom vi diskuterade om viktiga beslut vilket vi var väldigt tacksamma för! Den 6:e fyllde min älskade make 24 år och firades med restaurangbesök och mys kväll i hemmet tillsammans med hans mamma som kom på besök. Det var även denna månad (närmare bestämt den 15 juni som jag började arbeta självständigt på mitt sommarjobb jag trivts väldigt bra på! Familjen kom över på midsommarfirande vilket blev himla lyckat och trevligt. Den 25:e juni tog min älskade man sitt MC körkort! Värsta dagen att ta körkortet dock då det var 34 grader ute, men ack den som ger sig! Som ett firande åkte vi iväg för en gångs skull och badade i sjön tillsammans med min bästa vän. Slutet på denna månad var nog bäst av allt må jag säga – första gången jag fick se min älskade bebis via ett ultraljud (KUB) och fick reda på att det var himla fina värden! ♥ En av det bästa en mamma kan få höra.

Juli

Juli var en väldigt händelserik månad! Plockade jordgubbar för första gången tillsammans med min vän från universitetet, åkte till Stockholm där vi firade min underbara mamma som fyllde 50 år den 29 juni och vid middagen skålade jag och Niclas för min fina mor och berättade för släkten att vi väntade tillskott. Vi åkte dessutom till Gävle och bodde två nätter på hotell eftersom N köpte en motorcykel och vi tänkte unna oss en mysig semester ihop. Därefter blev det ytterligare semester då på fyra dagar då vi testade på tre olika spa bland annat. Ett i Mösseberg, en i Vadstena och därefter Loka Brunn. Emellanåt besökte vi även Jönköping och bodde en natt på hotell där och var på olika utflykter. Den 23:e juli friade min älskade man till mig inne i Junior sviten på Loka Brunn! ♥ 
Därefter kom min familj på besök denna månad också på deras semester i någon dag och så kom hans mamma helgen efter det. Utöver alla härligheter arbetade jag nästan alla dagar utöver 4 dagar på arbetet.

Augusti

Svärmodern var här i början av månaden (hon kom den 31:a och åkte hem den 2:a) och därefter kom min fina bror på besök helgen efter det. Blev en himla mysig helg ihop, så mysigt när han tar eget initiativ och kommer till oss. Mitt vikariat tog slut den 16:e augusti och därefter gick jag på timmar och lyckades få till tre pass utöver mitt vikariat som såklart tacksamt togs emot! Utöver jobb skrev jag även två omtentamen kort efter varandra och fick även svar om att jag blev godkänd på dem båda två (ena med VG till och med). Detta innebar att jag med andra ord fick fortsätta mina studier till hösten! En annan rolig händelse denna månad var att jag gick på mitt andra ultraljud (RUL) den 13:e och fick se min älskade son en ytterligare gång. Det var även denna dag som vi fick reda på att vi väntade en son ♥ Denna månad blev vi dessutom med vagn då vi fick en begagnad vagn av makens kollega. Så himla fin! Det blev dessutom ännu fler besök mot slutet av månaden såsom att min kusin med flickvän kom på besök vilket också var himla mysigt! Vi avslutade månaden med att åka och hälsa på hans syster och fira hennes son som fyllde ett år och fick med oss hem en massa bebissaker. Den 31:a augusti började även termin 5. 

September

Ännu en himla händelserik månad! Skolan hade startat igång igen och det var mycket fokus på praktiska saker. Första verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) veckan av fem var denna månad och utförde övriga skoluppgifter såsom seminarium. Den 12:e september fyllde jag 24 år och dessutom var en av de största dagarna i mitt liv – det var dagen vi gifte oss! Min familj närvarade under vigseln och det var himla mysigt och därefter åkte vi iväg till Västerås och bodde på hotell (vi fick äran att bo i en svit!) och hade det himla trevligt. Hört att smekmånad ska man faktiskt ha med sin familj! ♥ Kort därpå åkte vi ned till Stockholm för att åter umgås med familjen, vi passade på medan corona smittan fortfarande var lugn. Denna månad köpte jag och maken in en hel del med grejer till bebis såsom kläder, skötbord, skötväska, spjälsäng och mycket mer. Arbetade lite på sidan av studierna också och träffade min barnmorska för första gången den 22:a september som jag var himla nöjd med! En riktigt bra månad minsann!

Oktober

Det var en intensiv oktober månad när det kom till studier. Fick en av dem största hemtentorna jag satt med i hela tre veckor. Hade dessutom min andra tredje vecka på praktiken där det gick himla bra. I slutet på andra veckan hade jag ett bedömningssamtal där min handledare var himla nöjd över mig, vilket alltid är tacksamt att få höra. Var hos barnmorskan på sedvanliga kontroller och vi fixade och donade inför bebis ankomst. Jobbade även mina sista arbetspass på äldreboendet tills vidare med tanke på covid-19 och graviditet.

November

Inom studierna fick jag ut en två nya hemtentor (kvalitativ respektive kvantitativ) som jag fortsatt kämpa med på sidan av en ytterligare veckas VFU. Den 15:e november var jag på sjukhuset för att utföra bäckenröntgen, vilket var himla speciellt då jag inte tidigare utfört en DT. Den 20:e åkte vi till Stockholm eftersom jag skulle till tandläkaren och en barndomsvän till mig hjälpte oss fixa motorvärmare, dragkrok och LED-lampa på vår bil. Sista trippen innan jag isolerade mig helt och sista där jag och min man åkte ned ensamma – nästa gång har vi vår fina son med oss. ♥ Den 29:e var det första advent och huset var redan färdigpyntad i år eftersom jag hade så mycket i skolan att jag inte ansåg mig hinna med julpynt pö om pö i år. 

December

Hemtentorna har jag suttit med under hela december månad också ända till nu. Det har både varit den kvantitativa och kvalitativa samt revidering av hemtentamen jag gjorde under oktober månad. Dessutom hade vi en digital salstentamen som jag dessvärre sabbade till det på men får göra om och göra rätt i januari. Utöver dessa kom även B-uppsatsen ut som jag tillsammans med min partner mer eller mindre färdigställt. Tidigt i december var jag på sjukhuset för uppföljning av bäckenröntgen och planerades in för ett kejsarsnitt. Dagen före julafton befann jag mig återigen på sjukhuset hos anestesin för samtal med narkosen. Jag har under juletiden passat på att baka varje advent och adventsfikat med min kära man. Trots noll vinst hade vi en himla mysig uppesittarkväll ihop dessutom. Min julafton blev inte som jag planerat, men blev mysig ändå och likaså kommer nyårsafton bli imorgon. Vi väntar ju vårt älskade barn så allt kommer vara så värt det. ♥

Sammanfattning

Sammanfattningsvis har andra halvåret av 2020 varit helt fantastisk! Men det har även funnits många motgångar inom studierna då det har varit väldigt tufft med skoluppgifter men också övriga saker jag inte nämnt för er. Det har varit helt underbart att spendera så mycket tid med min familj och det var underbart att få lite ledig tid ifrån skola och jobb och ha semester tillsammans med min man. Vi vet ännu inte vad vi tycker om spa, men det har varit väldigt avkopplande när vi väl befunnit oss där. Allt med graviditeten har vi också njutit av, speciellt första sparkarna och allt inköp för bebis. Nu när man såg tillbaka på året, såg en kropp utan denna mage, kan jag knappt förstå att det är samma person på bilderna. Väldigt stor skillnad och det är ju så himla mysigt att det är så pass synligt och kännbart! Nu längtar vi innerligt till att vår son vill titta ut och han är välkommen att börja röra sig helt ned i mitt bäcken redan imorgon så att han kommer under natten till fredagen som tidigast. Har jag hållit honom inne såhär länge kommer jag definitivt försöka hålla honom tillbaka tills den 1/1-2021. 

Hoppas innerligt att ni fått en fin onsdag idag & att er nyårsafton blir fin imorgon! ♥

3 reaktioner till “Årsresumé – del 2

  1. År 2020 har för många (oss alla?) varit ett annorlunda år utifrån covid-19. Liksom jag tycks du ha haft ett fint år trots allt, med väntan på en liten i familjen. Det är glädjande att läsa, tack för alla fina inlägg du har publicerat under det gångna året. ❤
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s