Bild tagen från Googlesökning ”familje citat”

Många har gått på julledighet och njuter för fulla muggar. På universitet finns inget som heter ledighet för oss studenter, så att här har det blivit en hel del pluggande! Men det har bara varit bra eftersom jag inom kort kommer att föda vår älskade prins och då vill jag gärna ha klart den största uppgiften just nu. Har ni haft lite välförtjänt julledighet?

Fredag – Juldagen

På juldagen blev det en hel del knåp gjorda på min B-uppsats. Mysigaste på dagen var helt klart att jag och maken min åt frukost ihop och tittade klart på Grinchen som vi inte såg klart på under julaftonen. Åt lite jullunch ihop innan han behövde bege sig till arbetet och jag ringde upp min goa vän jag skriver B-uppsats med. Vi satt från 14-22:30 med B-uppsatsen och fick rätt mycket gjort. När maken kom hem från arbetet blev det en lugn kväll ihop med honom innan sömnen kallade.

Lördag – Annandag jul – och söndag

Lördagen såg likadan ut som fredagen i princip. Tog det lugnt hemma under förmiddagen och vid eftermiddagen ringde jag upp min partner jag skriver B-uppsatsen med och fick ännu fler knåp gjorda till arbetet. Denna dag fastnade vi en hel del men vi lyckades hela tiden fortsätta framåt. Tillagade krabbelurer till middag och vi var inte färdiga fören vid 23:00 denna dag och det blev inte mycket mer än att gå och lägga sig efter det. Under dagen hade jag förvärkar och fick försöka i den mån jag kunde vila emellanåt för att undvika en förlossning. Söndagen såg likvärdig ut som fredag och lördag. Det är då inte konstigt att jag faktiskt blandar ihop alla dagarna när jag endast studerar och inte gör något märkvärdigt under dagarna.

Bild tagen från Googlesökning ”familje citat”
 
Måndag och tisdag

Igår blev det en mer annorlunda dag. Vaknade 03:30 med hemska förvärkar och kunde inte sova. Dem var ändå så pass uthärdliga att jag valde undvika Alvedon som jag gjort under hela min graviditet. Vid 06:00 lyckades jag somna om till 07:30 innan jag steg upp och gjorde mig i ordning. Vid 09:45 satte sig jag och maken till rätta i bilen för en roadtrip till Kristinehamn för att hämta tanken som omlackerats till hans motorcykel. Blev himla tjusigt! En kollega till N kom förbi för att hjälpa honom sätta ihop tanken och olika delar igen och därefter åkte vi iväg igen för att hämta ut en matkasse på ICA. Igår satte sig inte jag och min kamrat med B-uppsatsen fören vid 16:00 tiden och var väl klara strax efter 21:00. Lite kortare dag med B-uppsatsen vilket behövdes! Åt pasta med räkor i currysås vilket var hur smarrigt som helst och samtalade om framtiden gällande bostad och så vidare. Stora beslut som nu ska tas hela tiden! 

Ja, vad hände med mina förvärkar? Jo, dem höll i sig till 13:30 tiden. Galet ont hade jag och minsta rörelse så fick jag andas lugnt. Jag trodde i ärlighetens namn att barnet var på G, men icke då. Han är villig att stanna inne någon dag till så att han föds på rätt sida av året – vilket vi är tacksamma för! Från och med fredag (1/1-2021) kommer jag sluta vara inaktiv och börja utföra uppgifter i både hemmet, ta promenader och så vidare i den mån jag orkar. Detta för att sätta igång förlossningen om det går, tänkte höra med min barnmorska imorgon när vi träffas. Sista barnmorskemötet, helt sjukt!!

Bild tagen från Googlesökning ”familje citat”

Idag har det varit en himla produktiv dag! Det där med att försöka vara inaktiv tills fredag kom vi inte långt med. Idag beslutade sig jag och min kamrat för att sitta under förmiddag fram till lunch med B-uppsatsen och tre timmar på eftermiddagen. Vi sade hejdå vid 17:00 snåret vilket var himla skönt för då var vi mer eller mindre färdiga med arbetet!! Såklart alltid små justeringar som behövs göras och lite saker vi båda kommer önska ändra, men i det stora hela kan vi nu på ett helt annat sätt slappna av. De ytterst få saker vi i sådana fall behöver ändra om är inget som en förlossning kan störa eller tvärtom, vilket är himla lugnande! 

Blev dock ingen vila för mig efter studierna, utan min make fick för sig att grov städa i hemmet. Vilket jag då inte sade nej till! Så hela badrummet har fått sig en ordentlig rengöring idag där även möbler fick åka ut i hallen och rengöras. Likaså med tvättstugan. Sedan dammades det av i både sovrum, kök och i vardagsrummet innan han dammsög och moppade golven. Jag passade då på att snygga till det i köket, tillagade maten bestående av grönsaksbullar med tzatziki och potatis i ugn och därefter torkade av saker som skulle in i badrummet och gjorde det snyggt i hallen. Känns så himla skönt med ett städat hem och imorgon (nåja klockan har slagit över midnatt så snarare idag) blir det enbart små fix såsom disken och plocka undan små saker som inte behöver ligga framme. Himla skönt att ha det ordentligt städat inför förlossningen och att vi inom kort kommer bli föräldrar! ♥

Bild tagen från Googlesökning ”familje citat”

Nej, nu blir det nog sängen för min del. Behöver min sömn inför besöket hos barnmorskan imorgon (idag) och inför skoluppgifter jag kommer lägga lite krut på vid sidan av B-uppsatsen. Hoppas ni haft en super fin tisdag idag (igår, irriterande när klockan slår över till ny dag mitt under ett inlägg) och får en fin onsdag! ♥

2 reaktioner till “Stor städning i radhuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s