Januari

Januari var en både omtumlande och mysig månad måste jag få säga. Blev en Stockholms resa där vi firade min fina brorsdotter som fyllde år och umgicks med familjen. Hann även se på två filmer på bio (Frozen 2 och sista Star Wars filmen). Det var mycket med vår älskade hund Ginzo och dagligen tränade vi honom med stöd och hjälp. Vi tog hjälp av alla medel vi kunde för hans skull. Även denna månad gick jag in i en ”må-bättre-pakt” med min bästa vän som jag höll väldigt bra skönt nog! Min älskade hund fyllde ett år den 25/1 som vi firade med tårta till hans ära (till oss och till honom) och presenter. Tråkiga händelser hände också såsom att vi fick information som vi inte väntat oss gällande Ginzo och min farmor hamnade på IVA. 

Februari

Månaden började sannerligen inte bra. Åkte till Stockholm för att stötta pappa eftersom farmor hamnat på sjukhus och hälsade på min farmor på IVA. Planen var att åka dit oavsett för att hjälpa till att passa min brorsdotter, men slutade med att jag gick på Magnus Betners stå upp show med min mamma och min bror. Den 5:e tog vi det värsta beslutet i vårt liv och den 6:e februari åkte vi in till veterinären och lät Ginzo somna in. Resterande av februari blev att försöka hitta glädjen igen tillsammans med min man och familj. Vi träffade våra familjemedlemmar (hans mamma, mina föräldrar och bror) som alltid fanns vid vår sida. I slutet av månaden åkte jag och N ned till Stockholm och det var bara tur det. För att nämna något positivt med månaden var att jag var på synundersökning och klippte håret.

Mars

Allt det dåliga slutade dessvärre inte i februari och fick en vändning i mars. Det var tur att jag och N åkte iväg till Stockholm då min farmor dog den 1/3 på morgonen. Jag hann aldrig hälsa på henne en ytterligare gång, men åkte till det hospice hon låg på och sade farväl tillsammans med min mamma, pappa och bror. N var gullig nog att stanna hemma med min brorsdotter för att underhålla henne och avdramatisera händelserna. ♥ 
Vår årliga resa till Sälen blev trots händelserna av och jag åkte dit tillsammans med hela familjen och min morbror. Vi hade trots omständigheterna det väldigt trevligt i varandras sällskap och märktes att alla var i behov av att få komma iväg och göra något roligt tillsammans. 
Jag hade det tufft i skolan må jag säga efter alla bortgångar och de slutade upp med att jag inte klarade av tentor som jag senare i augusti fick komplettera. Min första verksamhetsförlagda utbildning (VFU) startade denna månad på 4 dagar vilket var roligt! Annars var jag på fyra intervjuer inför sommarjobb och blev dessutom jobb på alla dessa fyra ställen vilket såklart gjorde mig glad! N köpte sin allra första motorcykel och förberedde sig inför att ta sitt motorcykelkort vilket var såklart en stor, positiv händelse denna månad!

April

Början av april startades med en ytterligare resa till Stockholm då vi skulle begrava min farmor. Det var en fin ceremoni och efteråt åt vi gott hemma hos mina föräldrar. Under mars, närmare bestämt under tiden vi befann oss i Sälen, blev covid-19 smittan mer påtaglig och omtalad. Därav valde vi att fira påsken i Örebro utan familjen och bjöd över min bästa vän på ett litet påskfirande, vilket var super mysigt. Hade min andra VFU period på 4 dagar och kämpade vidare med allt som innefattade studierna. Valde vilket sommarjobb jag ville arbeta på och skrev på avtal den här månaden. Firade valborgsmässoafton hemma med god middag och hade det trevligt i varandras sällskap. Det var även en spännande månad då jag var omedvetet gravid från påskafton men hade ständiga gravidsymtom så misstankarna var starka. ♥

Maj

Efter en väldigt tragisk start på år 2020 tog sig det en ordentlig vändning i maj. Den 1 maj tog jag ett graviditetstest som visade att jag var med barn. N ställde skeptisk då han upplevde detta resultat som otydlig och dagen efter köpte jag ett digitalt graviditetstest som då visade ”Gravid 2-3 veckor.” Glädjen var obeskrivlig hos oss båda – det vill säga när vi kunde smälta det! Så fantastiskt att få värme in i våra hjärtan efter så mycket sorg och mina föräldrars glädjerop när vi talade om (via telefon, det var trots allt corona då med) att de skulle bli morföräldrar! ♥
Den 15:e maj var jag på mitt allra första barnmorskemöte vilket var en himla intressant upplevelse. I slutet mot månaden åkte vi ned en längre tripp till mina föräldrar för att spendera tid ihop och njuta av dessa härliga nyheter tillsammans. ♥ Firade mors dag och fick även träffa min brorsdotters mammas bebis som endast var 2 dagar gammal! 

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis var detta en mer tragisk start på året av många olika anledningar. Det var tufft att komma tillbaka efter två dödsfall och blev ju desto svårare att fokusera på viktiga saker som till exempel skolan. Men skam den som ger sig brukar man ju ofta säga! Klarade trots allt termin 4 och detta halvår slutade ju helt underbart med vetskapen att vi inom nio månader skulle bli föräldrar till en underbar liten bebis! ♥
Det blev många familjeträffar under detta halvår, vilket jag är tacksam över då det inte blev så mycket familjeträffar det senare halvåret. Men mer om det halvåret vid årsresumé 2!

5 reaktioner till “Årsresumé – del 1

 1. Det har hänt en hel del detta året, både bra och dåliga.
  Nu ser vi fram emot ett nytt spännande år, och förhoppningsvis kan vi snart börja leva normalt och träffa familj och vänner som förr.

  Gilla

 2. En så ledsam start ni fick på året. Fint att det vände för er i början på maj.

  Svar: Vad roligt att du inspireras av min bullet journal. Det finns nu ett nytt inlägg i den kategorin! 🙂 Planeringsmetoden passar inte alla. Jag trivdes bra med en vanlig kalender innan jag föll för bullet journaling. Hitta det som passar dig bäst.

  Lycka till med tentan som skall skickas in i PDF-format!

  Bra att du kan sätta ord på dina rädslor inför förlossningen. Min upplevelse av bedövning i samband med kejsarsnittet var bra. Jag var fokuserad på annat än bedövningen och för mör både fysiskt och mentalt för att hinna reflektera vidare. Bedövningen gjorde sitt både under själva operationen och timmarna efteråt. Att ha kateter var en speciell upplevelse, men det gjorde inte ont och det var rätt bekvämt att inte behöva springa på toaletten då jag det första dygnet efter operationen inte var i fysiskt skick att ta mig ur sängen själv. Önskar dig stort lycka till med förhoppning om att förlossningen blir en fin upplevelse för er.

  Kram ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s