Standard klassiskt talesätt, men herre jösses så tiden springer iväg. Idag är det fjärde advent, är det inte galet att det är julafton om endast 4 dagar? Knappt ens det. Trots att det inte hänt något speciellt under denna december med tanke på rådande omständigheter må jag ändå säga att det varit trevligt och mysigt. Fått så mycket tid tillsammans med min älskade make och det är väl det bästa man kan önska sig?! Idag har jag varit väldigt produktiv – delar upp dagen i olika delar för er.

Skolplugg

Efter att jag fått sova ut ordentligt och tagit mig ur sängen vid 09:00 och ätit en god frukost, satte jag mig ned med skolplugg vid 09:30. Ringde upp min kamrat jag skriver B-uppsatsen med och tillsammans har vi börjat skriva på självaste arbetet, vilket är himla skönt! Senare under dagen så tog jag tag i en av de hemtentamen jag hittills inte lämnat in. Den ska dock vara inlämnad på onsdag och jag ligger lite efter, men det ska nog gå bra ändå! 

Hushållsysslor

Idag har jag definitivt varit väldigt aktiv! Startade med att jag drog igång en maskin strax innan lunchtid och gjorde det fint i köket. Efter lunch blev det ännu mer stök i köket som jag snabbt ordnade undan med och satte igång dagens andra diskmaskin. Efter middagen har jag återigen tömt diskmaskinen för att plocka i smutsdisk och återigen gjort det fint i köket efter mig. Idag åt vi pizza (god panpizza ifrån vår favorit pizzeria!) till middag och glömde bort att jag hade skalat potatis till dagens egentliga middag, så blev att koka upp dem till morgondagen istället. Utöver kökssysslor har jag även bytt sängkläder och passat på att tvätta upp dem så det slipper bli fullt i tvättkorgen. Har även passat på att tvätta lillens lakan igen eftersom jag ansåg den lite dammig och nu sitter jag och väntar på att den ska torktumla klart innan jag kan bädda rent igen innan jag hoppar i sängs.

Bakat

Precis som varje advent har jag även hållit mig till planen att baka vid varje advent. Fjärde advents bak bjöd på rocky road. Och wow så himla goda dem blev! Tänkte därmed slänga med det enkla receptet på rocky road som jag använda mig av:

Ingredienser:
400 gram mjölkchoklad.
15 stycken dumlekolor.
1,5 dl mini marshmallows.
3 dl nötter – blanda eller ha i av en sort.

Gör såhär:
1. Smält chokladen på låg värme (jag hade på 2:an).
2. Blanda nötter, marshmallows och dumle i en skål/bunk.
3. Rör därefter ned den smälta chokladen i skålen/bunken. 
4. Tryck ut blandningen i en bakplåtsklädd form och ställ därefter in formen i kylen. Låt rocky road blandningen stelna i kylen i minst 30 minuter innan du tar ut den för att skära upp till rimligt stora bitar. Förvara dem gärna kallt i kylen för bästa smakupplevelse! 

Eftersom jag och maken blir ensamma över jul i år så beslöt jag mig för att minska ned på receptet och gjorde enbart hälften. I receptet står det att det ska vara cirka 30 stycken bitar men jag lyckades ändå skära ut till 25 små mums bitar. Räcker alldeles lagom för oss!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20201220_1754255967658459860756146.jpg

Övriga dagen

Annars har det varit en rätt skön och lugn söndag idag. Pratat med min älskade mamma i telefon och fyllt i hälsodeklarationen inför ett besök hos anestesin. Maken har fått upp ögonen på att spela Playstation 4 igen vilket har gjort att han njutit av en lugn dag framför olika spel medan jag fått göra det som jag velat göra. Till kvällen tände vi det fjärde adventsljuset och fikade med en varsin lussebulle, 2 små rocky road bitar och lite glögg till det. Mysigt! 

Gårdagen

Igår var det en tvärtomdag. Igår steg jag också upp senare än vanligt och efter frukost så samtalade jag med min partner angående B-uppsatsen och upplägg. Vi satt dessutom och gick igenom granskningarna av artiklar vi gjort och valt ut fyra andra vi inte ska granska men ska ha med i vår uppsats. Därefter gjorde jag ett försök att plugga på hemtentamen som ska vara inlämnad nu på onsdag och kom en liten bit på vägen, men inte så långt. Var inte jätte produktiv igår medan maken min installerade babyskyddet i bilen, plockade ut den enormt stora kartongen till förrådet och placerade om skötbordet så att jag blev nöjd. Lyckades fiska ned blöjor och våtservetter på sidofacket på skötbordet och mer nöjd nu än innan! Efter det dammsög maken hela huset (förutom det kaosartade rummet hehe) och moppade. Himla rent och fint det blev efteråt! Sedan har vi bara njutit i varandras sällskap, tittat på film och dokumentärer ihop. En lugn och skön lördag med andra ord! ♥

Klockan är snart halv tolv på natten, men jag ska ändå göra mig ett försöka att börja renskriva den information jag samlat in inför en fråga och därefter bädda rent i lillens säng innan det blir dags att sova för mig. Men får nog inte bli alltför sent då jag har beslutat att ta mig upp tidigare nu så att jag hinner med att slutföra hemtentan innan den ska lämnas in! 

Hoppas ni fått en super fin och mysig fjärde advent idag! 

12 reaktioner till “Fjärde advent 🕯🕯🕯🕯

 1. Men oj vad mycket du gjort vilken aktivitet 🙂 Du borde ju sitta i soffan och göra ingenting nu fniss.. Fint att se att du mår bra i alla fall.. Ska prova ditt recept… Ha en fin fortsättning på julveckan nu kram Nicki

  Gilla

 2. Men mums, så gott allt ser ut att vara 🙂 Kul att du bjuder på ett recept. Jag älskar att baka så att läsa recept är alltid uppskattat. I min familj är rocky road ett måste på julbordet, vi kan skippa allt annat godis så länge vi har rocky road 🙂 Så jag tänkte baka det någon dag nu innan julafton.

  Gilla

 3. Ohh Rocky Road är gott, samt så goda de ser ut , tack för recept. Tack även för du berättade om tröjan på Lindex. Jag såg det och just nu har jag ej råd att köpa, hoppas att den är kvar ef jul. Gulle dig att du berätta

  Gilla

 4. Ja jag förstår det! Håller själv på att kolla bostad så då vill man gärna ha så mkt som möjligt i handpenning. Speciellt med de priser det är på lägenheter i Stockholm.
  Gott med rocky road! Gjorde också sådana härom dagen, Hade exakt samma saker som dig i men istället för nötter så hade jag sombreros. Jag blandade även lager med mörk, mjölk och vit choklad 🙂

  Gilla

 5. Jag gillar det nya utseendet på din blogg!

  Vilken mysig fjärde advent. Adventstid är verkligen något särskilt.

  Svar: Tack för att du läste och kommenterade mitt inlägg om årets julfirande. ❤

  Gott nytt år! Jag gläds så åt er kommande familjemedlem.
  Varm kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s