Måndag den 14:e december:
Dagarna fortsätter som tidigare – tentamen plugg och isolering hemma. Vid 12:00 hade jag ett bedömningssamtal med min handledare och den som är ansvarig för VFU perioden. Fått himla många fina kommentarer gällande mitt sätt att arbeta, bemöta patienter och det gör mig bara glad över att få sådan fin bedömningsunderlag. Därefter satte sig jag och min kamrat på håll med B-uppsatsen och började granska artiklar. Dagen bestod enbart av skoluppgifter och när maken kom hem från arbetet blev det att spendera tid med honom. ♥

Tisdag den 15:e december:
En dag både jag och maken sett fram emot i ca 2 veckor men blev bara pannkaka av rubbet. Vi hade bokat in oss på en visning på ett radhus vi var överförtjusta i – men ägarna valde att sälja till andra innan vi ens fått möjlighet att se på radhuset. Väldigt trist, men inget vi kan göra. Blev en lugn dag i varandras sällskap, hämtade en matkasse och jag pluggade på revideringen av en tenta. Till kvällen testade vi fisktacos för första gången som var himla gott!

Onsdag den 16:e december:
Inget märkvärdigt hände denna dag heller. Skolarbete och ännu mer skolarbete. Försökte strukturera upp alla tentor så jag inte enbart satt med en tenta, men svårt. Skönt när man börjar få mindre saker att tänka på! Köpte hem fina produkter till mig/oss som jag beslutat slå in som en ”julklapp” till oss. Alltid kul att få unna sig lite! Åt goda kräftskärtar i curry med pasta, galet gott och nostalgi från tiden då vi träffades. ♥

Torsdag den 17:e december:
Klev jag upp himla tidigt för att jag hade mitt näst sista besök hos min barnmorska. Galet att det redan gått så lång tid att jag snart inte ska träffa min underbara barnmorska mer. Ska bli spännande att se om lillen tittar ut innan nästa inbokade besök eller ifall han stannar tryggt i magen till åtminstone starten på 2021. Efter barnmorska besöket åkte jag hem för ett Zoom-möte angående C-uppsatsen med en lärare och min partner. Mycket att klura på är väl det jag kan säga. Utöver detta var det återigen plugg på schemat och blev inte klar med revideringen fören närmre 02:00 på natten. Vet inte om man kan kalla det ambitiöst eller stressad haha. Gick inte och lade mig fören 02:30 och fick då inte mycket sömn natten till idag.

Fredag den 18:e december:
Idag steg jag upp vid 06:15 för att titta igenom revideringen och göra några sista små förändringar innan jag skickade in arbetet. Så skönt att ha en tenta borta från mitt schema! Därefter tog jag frukost då jag åt mannagrynsgröt och tittade på julkalendern. Vid 08:15 startade min ”salstentamen” som var digital. Det var då inte en enkel tentamen då statistik inte är min grej, men jag kämpade. Kämpade så in i det sista att fem minuter innan inlämning fick jag inse att jag var klar och behövde lämna in. Systemet nekade min tentamen och önskade få in i PDF-fil istället för docx, vilket jag inte hade någon aning om hur man gjorde. Tillslut när jag lyckats ändra om formatet och skulle lämna in slog klockan om till 14:15 och ”skicka in” knappen blev grå. Med andra ord lämnades aldrig min tenta in. 

Jag är så besviken över mig själv. Grät en skvätt då jag insåg att allt slit jag gjort under förmiddagen/eftermiddagen var förgäves. Förhoppningsvis löser det sig, men oj så besviken jag var! Efter jag lugnat ned mig en stund efteråt har jag varit så galet trött att jag somnade på soffan framför en julfilm. När jag vaknade upp var maten nästan klar – då hade maken stått och gjort schnitzel med egen panering med pommes till middag. Galet gott! Blivit en fortsatt lugn kväll med film och vila. Lagt undan plugg och ska satsa på att göra mer på de två återstående tentor jag har kvar till helgen. 

Jag hoppas att er fredag varit betydligt bättre och mer vettig än vad min blev. ♥

5 reaktioner till “My week 51 so far

 1. Vilken otur med tentan när du hade lagt ner så mycket tid på den så jag kan verkligen förstå din besvikelse. Men det går fler tåg och det kunde varit värre!

  Gilla

 2. Teknikstrul i samband med tentamen är något av det mest frustrerande! Jag kan förstå din besvikelse och kan tycka att information om vilket format som önskades vid inlämningen skulle ha framkommit till er studenter tidigare… Heja dig, hoppas att det ordnar sig.

  (Sent) Svar: Tack, kul att du gillar veckouppslaget i min bullet journal!

  Kul att du har en dotted kalender inför år 2021. Du får gärna dela med dig av bilder på hur den tar sin form under året. 🙂

  Jag upplevde att min kropp återhämtade sig väldigt bra efter kejsarsnittet. Jag tyckte att snittet var läskigt, men det är för att jag är äckelmagad. De första sex till åtta veckorna efter operationen fick jag inte lyfta tungt, det är lite det samma som gäller efter en vaginal förlossning. Jag fick hjälp av min R att lyfta tyngre än bebis, däribland vagn upp och ner för trappan samt tyngre matkassar. Tiden gick ganska fort, därav kände jag inte av en större begränsning i vardagen. Hoppas att du också återhämtar dig väl efter förlossningen, oavsett om det blir en vaginal förlossning eller ett kejsarsnitt. ❤

  Om du inte vill att råmjölken skall gå förlorad kan du ju alltid frysa in den, då håller den i sex månader. 🙂

  Önskar dig och familjen en riktigt god jul! ❤
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s