1. När åker julpyntet fram, och när städar du bort det igen? – julpyntet tenderar att komma upp samma dag som första advent, men i år fick julpyntet redan komma upp innan första advent. Detta för att jag under december månad inte haft mycket tid till övers utöver skoluppgifter men också för att det var så mysigt!! Brukar oftast städa undan strax efter nyår.

2. Hur hittar du julstämning? – genom att lyssna på musik och genom att julbaka. Tycker det är så himla mysigt! I år har jag både lyssnat på julmusik och bakat men inte fått någon direkt julkänsla. Skyller på att det inte direkt är något att se fram emot, alltså självaste julafton, och då tenderar det att inte bli samma julkänsla heller. Dock ser jag fram emot julafton då jag får fira den med min underbara man ♥

3. Vad är bäst med julen? – spendera tid med dem man älskar och äta riktigt god julmat och julgottis! Även ge bort julklappar är en fröjd tycker jag. Sedan är det ju riktigt mysigt med all förberedelsetid inför självaste julafton! 

4. Favorit juldoft? – måste nog vara doften av en gran och äpple/kanel.

5. Bästa julfilmen? – jag har nog ingen direkt favorit julfilm, men älskar verkligen The Holiday. Den är verkligen så mysig!

6. Har du någonsin firat jul utomlands? – nej det har jag faktiskt inte gjort.

7. Har du en julkalender i år? – nej, tänkt dock att jag skulle unna mig en julkalender, men blev aldrig av. Emellertid är jag inte ledsen över det, även fast att det hade varit roligt! 

8. När handlade du/kommer du handla årets första julklapp? – i år handlade jag min allra första julklapp den 9 december och den andra köpte jag 10 december. Sedan har jag inte köpt några fler julklappar och kommer troligen inte göra det. Jag har dock beställt hem en ”julklapp” till mig själv jag behövde och funderar på att köpa ytterligare en sak till oss som ”julklapp”.

9. Är du en som älskar julen eller tycker du det är en jobbig högtid? – jag ÄLSKAR julen! 

10. Hur ska du fira jul? – i år firar jag hemma, ensam tillsammans med min älskade make. Vi har valt att isolera oss med tanke på att det är max 2 veckor innan bebis anländer och vi vill undvika risken att bli smittade av covid-19 eller annat. Det kommer bli så mysigt ändå!! ♥

11. Kommer något se annorlunda ut denna julen till skillnad från förra året? – ohja. I år firar vi en jul utan vår älskade hund Ginzo. Och det blir också en jul utan min ursprungsfamilj som också kommer fira ensamma i år. Så himla tråkigt men så får det vara. Dessutom är jag höggravid, något jag inte ens trott jag skulle vara förra julen, så mysigt. ♥

12. Är det något du är besviken över hittills? – detta är då endast bortskämdhet, men ja det är jag. Hade önskat få gå på mysiga julmarknader och äta goda brända mandlar som varje år. Också spendera mer tid med min älskade familj och få handla in julklappar som man sedan får ge i hand.

13. Vad tycker du om årets julkalender? – jag blev faktiskt glatt överraskad över årets julkalender Mirkael. Mycket bättre än vad jag trodde och följer troget julkalendern nu varje morgon.

14. Tycker du det är roligt att slå in julklappar eller är det en pina? – jag tycker det är jätteroligt att slå in julklappar! Dock vill jag säga att jag inte är så duktig på det, men det struntar jag i!

15. Vad dricker du helst till julmaten? – julmust!

16. Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det? – oj, alltid lika svårt att svara på. Vill nog ändå säga rött och vitt!

17. Vad blir årets juloutfit? – något jag har hemma. Förhoppningsvis har jag inte växt mer än som jag är till julafton och kommer troligen i någon av mina jultröjor! Annars får jag ha det som jag kommer i helt enkelt.

18. Vad är din favorit på julbordet och vad hade du helst sluppit äta? – janssons frestelse är ett måste på bordet, vilket jag sörjer smått att jag inte får mammas otroligt goda i år! Det jag skulle kunna vara utan är svårt då det vi brukar ha på julbordet sällan är något jag inte äter av.

19. Vad har du önskat dig i år? – ingenting. Önskar mig inte något i julklapp av någon längre faktiskt, även fast mina föräldrar kan köpa julklappar till oss brukar jag inte direkt önska mig något. Men i år vill jag nog säga att både jag och N önskar oss att bebis inte kommer till år 2020, då vi inte vill att bebis ska vara född mellan julafton och nyår. Men inget vi kan styra över och han är så välkommen att komma närsom ♥

20. Är du nöjd över dina julklappsköp i år? – ja det är jag faktiskt! 

21. Har du snö där du bor? – nej och just nu tror jag faktiskt inte det kommer bli en vit jul hos oss.

22. Äkta eller plastgran? – föredrar helst en äkta gran!

23. Pepparkakor eller lussebullar? – lussebullar, får aldrig nog av att äta dessa bullar!

24. Har ni några jultraditioner? – nej, egentligen inte. Det har varit rätt snarlika julaftonar då vi pendlade mellan hans familj och min i cirka 2 år. Sedan slopade vi det och började fira med min familj enbart med släkt. Men tänker att nu när vi blir föräldrar kommer nya traditioner starta. ♥

Vill tacka för alla fina frågor till min frågestund! Det går ju såklart fortfarande bra att skriva era frågor till detta inlägg, men tänkt avsluta inom kort. Ska bli så mysigt och roligt att få svara på era fina frågor. 

Hoppas ni fått en superfin onsdag idag! ♥

17 reaktioner till “Jullistan 2020

 1. Hej och god jul! Roligt att ni har gift er. Grattis! Och bra att höra att ni är försiktiga. Sköt om dig och hoppas att du får en riktigt fin fortsättning på december.

  Gilla

 2. Vilken härlig jullista och vad gulligt att din mamma kallade dig för Lilla My. Joline får också muminmuggar av sin mormor varje födelsedag och jul! 💕

  Gilla

 3. Jag håller med dig om att man saknar julmarknader, marknadsstånd och den här charmen att gå i pyntade gallerior, osv, det har förstört en viss del. men själa julafton får man se till att göra till sitt och göra som en härlig dag. Tyvärr kan man inte fira med alla de man vill, men man får ha video och telefonstunder med dem trots att det såklart inte är samma

  Gilla

 4. Kul med listan,
  mina stakar och stjärnor kommer fram till 1a advent, tomtar kommer fram till Lucia, nu har jag inte haft gran på några år, jag brukar ta in några tallkvistar, men skulle jag ha gran så blev det nog en äkta som luktar så där gott.

  Gilla

 5. Det blir en annorlunda jul för de flesta av oss. Vi har inte varit i Sverige under jul på 5 år. Det blir bara jag och maken. Så skönt. Ingen stress alls. Tråkigt att inte få träffa resten av familjen under jul, men det är som det är. Jag har inte köpt en enda julklapp så swish får leverera.
  Ni kommer att få en fin jul tillsammans du och din man. Hoppas lillkillen håller sig tills efter nyår.
  Ha det gott!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s