Igår firade maken och jag hela 7 år tillsammans. Oftast brukar vi hitta på något extra speciellt, men i år blev det annorlunda. På grund av Covid-19 kunde vi inte gå ut och äta på restaurang och för en gångs skull var ingen av oss intresserade att göra en tre-rätters-middag. Detta för att han arbetade ett nattpass medan jag var på praktik under dagen och kom inte hem fören vid 16:00 efter barnmorskemöte. Därav valde vi att vi skulle unna oss ute pizza med lite julmust och äta god Ben&Jerry glass tillsammans. Men så fel det blev. När vi väl beslöt oss för att åka iväg och handla middagen ser vi när vi väl kommit fram att pizzerian var stängd. Vi började genast söka vidare, men alla pizzerior var stängda i närområdet och vi kände inge intresse över att åka cirka 20 minuter eller mer för en pizza. Så istället åkte vi förbi MAX och köpte med oss mat hem. Kanske inte den roligaste årsdags-middagen vi haft under dessa 7 år tillsammans, men gjorde oss ingenting. Komiska med MAX var att jag beställde en kycklingshamburgare, väl hemma inser jag att jag istället råkat få en fiskburgare. Men jag blev då inte besviken! Herrejösses så god den var, nästan bra att få fel ibland då den här burgaren hade jag aldrig ätit ifall jag inte råkat få fel. Positivt överraskad med andra ord! 

Som jag skrev i inlägget under var jag illa tvungen att ta mig till praktiken, trots oron för covid-19. Väl på plats får jag höra tidigt att det inte hade behövts och att detta var min sista praktikdag eftersom jag inte behövdes där. De hade tillräckligt med bedömningsunderlag om mig för att känna att jag kunde stanna hemma de återstående tre dagarna. Himla glad blev jag förstås! Tog mig igenom min allra sista arbetsdag och vart ändå glad över att ha fått en ytterligare dag på praktiken för att få visa ännu en gång hur kul det är och bevisa för mig själv hur duktig jag är. Såklart en sorg över att inte vara på praktiken nu, hade tyckt det vore så roligt att sluta på topp med noll frånvaro och fått många patienter att öva på inför framtiden. Men barnet och jag går dessvärre före här. ♥

Gick tidigare ifrån praktiken eftersom jag hade ett barnmorskemöte under eftermiddagen. Det gick bra i vanlig ordning och gårdagens besök var lite annorlunda i jämförelse med de övriga besöken. Både för att min barnmorska hade en introduktion bredvid sig men också för att vi diskuterade angående förlossningen. Igår skrev jag mitt förlossningsbrev via min barnmorska som förlossningen sedan kommer läsa när det är dags för mig att åka in. Jag hade emellertid inga direkta önskemål, som jag sade till barnmorskan är jag ju förstföderska och vet inte alls vad jag önskar vid en förlossning utöver lustgas som smärtstillande ifall att jag har turen att föda vaginalt. Vi diskuterade både scenariot att föda vaginalt och med ett planerat kejsarsnitt och nu är jag så ivrig och det ska bli spännande att se när lillen vill titta ut. ♥ Blev dock väldigt överraskad vid labb, då jag fick höra att det var ett socker de önskade men de tog sockret på ett annat sätt genom venen istället för att ta reda på järnvärdet också. Men det gick bra trots det! 

Igår var det dessutom exakt en hel månad kvar tills bebis är beräknad att ligga i vår famn. Det var alltså 31 dagar tills bebis är ute ur min kropp och ligger på mitt bröst/i makens famn. Det är helt galet att tänka att inom kort har vi vår bebis hos oss, att det redan gått 9 månader. Många har både skrivit till mig och sagt att den sista månaden är seg, känns som om tiden står still och så vidare. Jag måste få säga att jag tycker helt klart tvärtom! Första tiden, innan jag gick ut med att jag var gravid, framtill vecka 15 kändes det som om tiden stod still. Då visste man att det låg ett litet embryo i magen som väntade på att utvecklas till en bebis och jag hade möten inplanerade så som KUB, RUL och så vidare. Efter det har veckorna bara sprungit fram och knappt att jag hunnit med det. Men oj så jag njutit och kommer fortsätta njuta framtill att värkarna eventuellt startar – då vill jag nog lova att jag inte kommer njuta under stunden men njuter av spänningen och att inom kort veta att min bebis är hos oss. ♥

Idag stannade jag hemma ifrån praktiken med giltig frånvaro från både praktikplatsen men också från examinatorn. Agerade emellertid jour då jag hade en vän som önskade få reda på viktiga saker som jag kunde hjälpa henne med. Så lite ”praktik” har jag haft idag. Annars har jag fokuserat på tentorna som jag har just nu. Både på börjat skriva på den tenta jag fick ut förra måndagen och tentan jag ska skriva i par med en god vän. Skönt att komma igång igen, även fast att jag har kvar revideringen på gamla tentan jag fått ett U på så måste jag komma igång med de övriga tentorna med för att ens hinna klart. Dessutom önskar jag även kunna plugga till en tenta jag inom kort komma göra hemma fast under tid. Hittills har jag inte hunnit plugga till den även fast den är om exakt 10 dagar, men gör så gott jag kan! 

Nej, nu är det dags för mig att sova. Inte långt kvar tills klockan är 00:00 och ny dag startar. Bebis är dock vaken så vi får se om det går att somna då hans rörelser i dagens läge är lite mer påtagliga än innan.

Hoppas ni fått en underbar och fin tisdag idag. ♥

7 reaktioner till “Årsdag – 2573 dagar ♥

  1. Ja, nu närmar det sig verkligen för er del så jag förstår att det känns väldigt spännande. För dotterns del är det dags om 20 dagar men samtidigt vet vi att bebisar inte alltid håller tiden. Så skönt att det har gått så bra på praktiken. Grattis till era sju år tillsammans!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s