Andra advent idag. Jag Ă€r en person som innerligt Ă€lskar juletiden och ser fram emot denna högtid varje Ă„r. DĂ€rför ser jag hĂ€danefter söndagar som en dag jag verkligen tycker mycket om och ser till att baka nĂ„got till varje advent. Jag och min make har en tradition dĂ€r vi fikar varje advent pĂ„ ett eller annat sĂ€tt och första advent unnade vi oss brĂ€nda mandlar, denna söndags bjöds det pĂ„ pepparkakor till glögg och nĂ€r glassen tinat tog jag mig en vĂ„ffla med saffransglass i. MĂ„ste dock sĂ€ga att bĂ„de jag och sambon dissade glassen dĂ„ vi bĂ„da upplevde för mycket smak av saffran för vĂ„r del. Men absolut vĂ€rd att testa och avslutar inlĂ€gget med ett hĂ€rligt recept till er som vĂ„gar testa!

Andra advent startade med en sovmorgon och dĂ€refter steg jag upp och vĂ€rmde pĂ„ lite risgrynsgröt till frukost, som jag Ă„t framför en julfilm. Himla mysigt! Under dagen har jag enbart suttit och reviderat min hemtenta och samtalat med mina underbara förĂ€ldrar. Till middag idag har N idag gjort en riktig vegetarisk rĂ€tt med kikĂ€rtor som var hur god som helst! KvĂ€llen fortsĂ€tter lugn och blir Ă€ven tidig kvĂ€ll för mig dĂ„ jag Ă„ter gĂ„r ut pĂ„ praktik imorgon. KĂ€nslan över det Ă€r inte bra, dĂ„ jag Ă€r tvingad trots rekommendationen ifrĂ„n FHM dĂ€r gravida i vecka 36 ska isolera sig. KnĂ€ppt! 

Saffransglass

Ingredienser:
2 Àgg
1 dl strösocker
2,5 dl mjölk
2 dl grÀdde
1 paket saffran

Gör sÄhÀr:
1. Vispa ihop Ă€gg och socker. Blanda sedan ner mjölken.
2. LĂ„t blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. 
3. NĂ€r smeten har svalnat – blanda i grĂ€dde och saffran.
4. HÀll upp i form eller burk och frys i nÄgra timmar alternativt över natten.
5. Ta fram en stund innan servering sÄ att glassen tinar upp nÄgot. Servera gÀrna i vÄffelstrut eller med god hemmagjord hallonsÄs.

Hoppas ni haft en himla fin söndag och andra advent idag. 🕯🕯

4 reaktioner till “Andra advent 🕯🕯

  1. Lite jobbigt att du har praktik nu nÀr du egentligen borde isolera dig. Samtidigt sÄ Àr det ocksÄ surt att behöva göra om praktiken. Du fÄr försöka hÄlla avstÄndet sÄ gott det gÄr Àven om jag förstÄr att det inte Àr lÀtt.

    Gilla

  2. Glassen ser himla god ut! För mycket saffran kanske kan avvĂ€rjas genom att ta en större mĂ€ngd av övriga ingredienser… Man fĂ„r hitta och spara de recept som faller en i smaken. Mysigt att du bakar i adventstid.

    (Sent) Svar: Tack, det glÀder mig att du gillar sidorna i min bullet journal.

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s