Andra advent idag. Jag är en person som innerligt älskar juletiden och ser fram emot denna högtid varje år. Därför ser jag hädanefter söndagar som en dag jag verkligen tycker mycket om och ser till att baka något till varje advent. Jag och min make har en tradition där vi fikar varje advent på ett eller annat sätt och första advent unnade vi oss brända mandlar, denna söndags bjöds det på pepparkakor till glögg och när glassen tinat tog jag mig en våffla med saffransglass i. Måste dock säga att både jag och sambon dissade glassen då vi båda upplevde för mycket smak av saffran för vår del. Men absolut värd att testa och avslutar inlägget med ett härligt recept till er som vågar testa!

Andra advent startade med en sovmorgon och därefter steg jag upp och värmde på lite risgrynsgröt till frukost, som jag åt framför en julfilm. Himla mysigt! Under dagen har jag enbart suttit och reviderat min hemtenta och samtalat med mina underbara föräldrar. Till middag idag har N idag gjort en riktig vegetarisk rätt med kikärtor som var hur god som helst! Kvällen fortsätter lugn och blir även tidig kväll för mig då jag åter går ut på praktik imorgon. Känslan över det är inte bra, då jag är tvingad trots rekommendationen ifrån FHM där gravida i vecka 36 ska isolera sig. Knäppt! 

Saffransglass

Ingredienser:
2 ägg
1 dl strösocker
2,5 dl mjölk
2 dl grädde
1 paket saffran

Gör såhär:
1. Vispa ihop ägg och socker. Blanda sedan ner mjölken.
2. Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. 
3. När smeten har svalnat – blanda i grädde och saffran.
4. Häll upp i form eller burk och frys i några timmar alternativt över natten.
5. Ta fram en stund innan servering så att glassen tinar upp något. Servera gärna i våffelstrut eller med god hemmagjord hallonsås.

Hoppas ni haft en himla fin söndag och andra advent idag. 🕯🕯

4 reaktioner till “Andra advent 🕯🕯

  1. Lite jobbigt att du har praktik nu när du egentligen borde isolera dig. Samtidigt så är det också surt att behöva göra om praktiken. Du får försöka hålla avståndet så gott det går även om jag förstår att det inte är lätt.

    Gilla

  2. Glassen ser himla god ut! För mycket saffran kanske kan avvärjas genom att ta en större mängd av övriga ingredienser… Man får hitta och spara de recept som faller en i smaken. Mysigt att du bakar i adventstid.

    (Sent) Svar: Tack, det gläder mig att du gillar sidorna i min bullet journal.

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s