Andra december. Är det inte helt galet att vi redan gått in i ny månad och dessutom den sista och mysigaste månaden på året? En månad jag på många vis sett fram emot av flera olika anledningar. Dels för att det är juletid nu med pynt, julbak och allt som hör därtill, men också det härliga med att vara höggravid och inom kort ska föda. För närvarande vet jag inte om det kan vara så att bebis är intresserad av att titta ut tidigare eller om han kommer på det planerade datumet. Spännande att se!

Eftersom Folkhälsomyndigheten har gått ut med att de i vecka 36 ska isolera sig innebär detta att jag ska följa dessa restriktioner i den mån jag kan. Därmed kommer jag och maken fira vår allra första jul ensamma (vilket jag faktiskt ser fram emot) och dessutom kommer jag och maken inte att träffa någon speciell under denna månad, så inte mycket som kommer hända. Men lite är inplanerat.

Mitt december 2020:

♦ Barnmorskemöten samt MVC. Jag kommer gå på tätare kontroller hos min barnmorska och dessutom har jag idag fått reda på att jag är inplanerad för fler MVC besök inför förlossningen. 

♦ Saker som hör till med julen. Planen är att baka varje advent/till advent och njuta av juletiden med musik, allt gott och all julpynt. Hittills har jag fått upp all julpynt förutom några enstaka saker som får komma upp när det hinns med.

♦ Skoluppgifter. Bara denna vecka (kortvarigt) har jag fyra hemtentor och om ca 3 veckor en ”salstenta” i statistik. Det är med andra ord väldigt mycket just nu och väldigt tidskrävande. Tentan jag skrev större delen av oktober fick jag ett U på som behöver kompletteras upp, har en kvalitativ och kvantitativ tenta samt B-uppsatsen jag ska skriva med en god vän. På detta måste jag kanske trots rådande omständigheter närvara på praktiken nästa vecka. Så som sagt, väldigt mycket just nu!

♦ Maken och jag firar 7 år ihop den 7 december. Helt galet, 7 år är då inte lite det! Hur vi ska fira den har vi inte planerat ännu. Detta år kan vi inte gå ut på restaurang eller göra något märkvärdigt tyvärr, men får försöka få till en mysig dag ihop hemma. ♥

♦ Köpa in det sista och förbereda inför bebis ankomst. Det få saker vi har kvar på listan att köpa in är till exempel salvor till bebis och typ gosedjur. Det sistnämnda är inte jätte viktigt att vi har innan bebis kommer, men alltid trevligt. Annars är allt fixat inför bebis ankomst och de saker som inte är fixade så som sterilisera nappar och nappflaskor görs efter bebis ankomst.

Vad ska ni göra i december?

Vecka 49 startade med en ledig dag tillsammans med min karl. Jag lade i princip all studie på hyllan då jag kände att jag behövde en lugn dag. Närvarade på föreläsningen men inte mer än så hände studiemässigt. Däremot var jag och maken min rätt produktiva då vi städade lite i hemmet och gjorde oss av med flaskor, plast och kartonger på återvinningscentralen. Efter att fått lite ärenden gjorda åkte vi hemåt och tog det lugnt i soffan framför Hammarbymatchen som dessvärre slutade med en förlust. 

Igår hade jag föreläsning på förmiddagen och därefter åkte vi iväg för att hämta vår matkasse samt paketet ifrån IF innehållande ett babyskydd. Så skönt att äntligen ha fått hem den nu, även fast vi hade klarat oss på den vi har hemma. Fortsatt lugn dag blev det med ett samtal med läraren jag ärligt måste säga att jag inte begrep. Vi båda somnade rätt omgående igår kväll efter att ha skrattat gott åt videos på Youtube.

Idag var jag iväg hos MVC för att följa upp bäcken röntgen jag utförde den 15 november. Resultatet är inte vad jag förväntade mig, men jag vet inte om det är till det bättre eller till det sämre. Först och främst måste vi båda smälta nyheterna vi fått idag. Mysigaste på dagen var helt klart ultraljudet där jag fick se min älskade pojke igen. En liten bebis som väger mindre än vad han ska göra, men inte farligt. Bara till hans mammas fördel. Efter MVC besöket har jag suttit med min tenta som ska vara inlämnad på fredag och tagit det lugnt. Kvällen fortsätter i samma banor, får se hur mycket jag orkar med studier, annars blir den enbart fortsatt lugn. 

Hoppas ni fått en himla fin onsdag idag ♥

3 reaktioner till “Nyheter till vår favör

  1. Det låter som bra planer för december månad. Här är inte så mycket inplanerat men jag jobbar till och med den 18:e. Julafton firar vi här med barnen men utan andra släktingar. Vår dotter är ju beräknad till den 29/12 så vi kommer att ha lite barnvaktsberdskap när det närmar sig så klart.

    Gilla

  2. Din mage börjar bli riktigt stor nu och det är så spännande skönt att du mår bra och det låter vettigt att ni ska fira jul själva nu.. Samma här det blir vår första ensamma jul någonsin vi kommer fira på varsitt håll allihop och ha lite facetime när vi öppnar paket 📦.. Håller med dig om december det är min favorit också och jag älskar julen 🤶 har ljusstakar stjärnor balkongslingor med mera överallt så underbart mysigt.. Har ont om tid som vanligt men ville se om allt var bra hos dig.. Var rädd om dig kram 🤗

    Gilla

  3. Känns ändå som du har massa grejer inplanerade, här blir det massa jobb och när man är hemma så pysslar vi och myser på och försöker ha lite jul feeling ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s