Första advent. Är det inte galet att vi redan är inne i juletiderna? Hur har er första advent varit? Själv har min varit väldigt lugn. Suttit med tentan eftersom imorgon får vi ut en ny. Helt galet så många vi har, nästa vecka har jag totalt 4 hemtentor jag ska sitta och skriva på? Stress? Nja, lite. 

Dagen till ära såg jag när jag vaknade att det snöat. Det har dessutom kommit mer snö under förmiddagen vilket har varit så mysigt! Dock är det inte alls mycket men det är vitt på marken och på hustaken och minusgrader på det. Beslöt att vara inne hela dagen på grund av tenta men också vila. När maken kom hem från arbetet har vi tittat klart på Sons of Anarchy och till kvällen ställde jag mig och gjorde brända mandlar till adventsfikat. Hur det blev? Vi ska väl säga som så att klockan 19:00 inte är bästa tiden att ställa sig och baka och det gäller att ta till sig av receptet för första gången. Men goda blev dem! 

Kvällen fortsätter att vara lugn, väntar på att torktumlaren är klar med dagens tvätt. Imorgon blir det att tvätta det som inte går att tvätta gemensamt med andra kläder. Skönt när man får undan lite tvätt i hushållet! 

Planen var att vid varje advent ge ut ett recept på det jag bakar. Men eftersom jag inte upplevde mina brända mandlar som fotovänliga så är det tråkigt att ge ut recept utan någon härlig bild. Men får göra om och göra rätt och visa er det nya resultatet en annan gång. Här kommer ett recept jag använda mig av ifrån ICA.

Brända mandlar:

Ingredienser:
2 dl söta mandlar.
3 dl florsocker.
1 dl vatten.

Gör såhär:
1. Rosta mandlarna i en torr stekpanna.
2. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Tillsätt
mandlarna och koka tills det sockrar sig. Rör om hela tiden.
3. Häll ut mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Det misstag jag tror själv jag gjorde var: 1. tog nog en alldeles för liten kastrull, 2. väntade inte tills det sockrade till sig så som receptet nog önskade och 3. jag var seg på att hälla ut på bakplåtspappret att det kändes som om det klibbade ihop sig. Till nästa gång ska jag använda mig av en större kastrull, jag ska ha mer tålamod då jag nu i efterhand tror att det var främsta orsaken till att sockret inte lade sig som ett fint kristall lager över hela mandeln. Men himla goda blev dem ändå!

Hoppas att er första advent varit underbar idag. ♥

4 reaktioner till “Första advent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s