Befinner mig nu i vecka 35 (34+2). Jag blir fortfarande chockerad över hur fort tiden faktiskt går. 39 dagar kvar till BF och innebär att det är 5 veckor kvar – vilket dessutom kan kortas ned ifall bebis beslutar komma tidigare än 6 januari. Jag är självfallet ivrig på att få träffa min älskade son och allt är i stort sätt färdigt inför hans ankomst, bara små saker kvar som är lätta att fixa när lillen väl är här. 86,1% av graviditeten är nu gjord – inte långt kvar tills jag når 100%. Så spännande!!

Bebis är lika stor som en kokosnöt och är för tillfället cirka 45 centimeter och väger cirka 2350 gram. Bebis börjar verkligen bli stor nu, ska bli spännande att se ifall att vikten och längden är som apparna tror. Jag var 49 centimeter när jag kom till världen medan min man var 53 centimeter. Ska som sagt bli spännande att se hur lång bebis faktiskt är när han väl väljer komma ut till världen. ♥

Har inte mycket att skriva om utöver detta. Jag mår fortsatt bra och bebis likaså. En rörlig krabat är han som börjar få in både styrka och sikte på mina revben. Gäller att inte sitta som en hösäck längre för att då känns det som om hans sikte blir mer tydlig. Det blir tyngre att röra sig och magen växer fortfarande på fint, men än så länge anser jag inte att det är besvärligt. Rör mig fritt och mår bra kroppsligt så jag är väldigt nöjd. Glänsar graviditet som många brukar kalla detta!

Står i Preggers att om lillen skulle besluta sig för att titta ut redan nu kommer vi troligen inte behöva neonatal vård då lungorna är tillräckligt utvecklade för att klara sig själv. Står även att han just nu håller på att öva på alla sina färdigheter så som att suga, andas, svälja och kissa fostervatten. Just nu ser min mage ut som ett hav – går från ena sidan till den andra. Rätt häftigt att få vara med om och som jag berättade för min make igår kommer jag uppleva ensamhet på ett sätt när han inte är innanför magen längre, men livet kommer bli så komplett när han är utanför. ♥

Torsdagen blev lugn. Maken var ledig och jag fortsatte mitt julpyntande i hemmet och småstädade. Han fixade med motorvärmaren till bilen fint nog och hittade på hemmagjorda lösningar. Tog även en skön promenad i solens sken och njöt av en lugn torsdag tillsammans. Satt även med min hemtenta, vilket knappt behöver skrivas ut längre då det är underförstått i dagens läge.

Fredagen blev fortsatt lugn och stannade hemma hela dagen med studier och serietittande. Maken kom hem lite senare på dagen efter arbetet och handling och blev att spendera lite tid ihop innan sömnen kallade på oss båda. Hann se första delen av idol, men vet inte vem som åkte ut vid andra delen. Under dagen fick jag tillbaka min första hemtenta vilket slutade med ett betyg U. Himla trist, men skönt nog är det komplettering och av kommentarerna att döma ser det inte ut som om jag gjort ett dåligt arbete. Så väntar ivrigt på kompletterings kommentarerna på måndag och håller alla tummar och tår att det är små justeringar som behövs för ett godkänt betyg.

Idag har jag tagit det lugnt, tagit en liten promenad och ställt om bilen då maken nu är i behov av den bekväma platsen. Likaså bra för då får preggot lite promenad de få gånger jag behöver ta mig iväg någonstans. Har idag fuskat och ätit både jultomteskum och pepparkakor, vilket jag anser att jag är så värd. Imorgon är det första advent, så ändå hållit mig inom ramarna gällande julpynt och julfikat – men det är svårt. Inte mycket kvar nu av mitt julpyntande skönt nog – jag som knappt kommer ha tid för julpyntandet sedan uppskattar att ha fått upp det mesta redan nu! 

Har ni börjat julpynta?

4 reaktioner till “Graviditetsvecka 35 + uppdatering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s