Beskriv din höst med tre ord. – Spännande, lärorik och mysig.

Hur mycket gillar/ogillar du hösten till skillnad från de övriga årstiderna? – Jag gillar hösten eftersom naturen är så vacker med alla färger och när det väl är fint väder ute är det så mysigt att ta en promenad. Däremot tycker man ju alltid om sommar eftersom den förser oss med värme och en massa annat härligt. Två helt olika årstider jag tycker är väldigt svår att ställa mot varandra.

Spendera du hela hösten inomhus eller utomhus? – inomhus, du kan ta frisk luft genom öppna fönster. Även underbart att ligga i soffan, under en filt, med en kopp te eller kaffe och serie. Super mysigt!

Vad har du druckit under hösten? – Mycket kaffe som alltid och varvat med te. Druckit en hel del mjölk också, så här mycket mjölk som jag nu dricker har jag tidigare aldrig druckit haha.

Vad har du ätit under hösten? – Inget speciellt utöver det vanliga. Jag har gjort mer soppor än vad jag gör under till exempel sommarn.

Vad är bäst/sämst med hösten? – det bästa med hösten är att vi närmar oss härliga december som jag alltid längtar till varje år. Verkligen en favorit månad eftersom jag älskar allt som hör till med julen samt jag och maken har vår årsdag i december. Det sämsta är definitivt mörkret och kylan. Dock har kylan inte varit ett problem i år, det har varit ca 8 grader var och varannan dag. Men trist när det aldrig blir riktigt ljust om dagarna och redan vid 16:00 är det mörkt ute.

Hur har du höstmyst? – Jag har höstmyst genom att ligga i soffan med en filt och något värmande i koppen framför en serie. Jag har dessutom halloween pyntat som jag tycker hör till hösten och är en del av höstmyset. Även spenderat mycket tid med maken, vanligtvis är vi alltid upptagna på hans lediga helger men nu under coronatiden har vi bara rått om varandra här hemma i princip. Dessutom har vi fixat inför bebisens ankomst vilket också bidrar till höstmyset!

Hur ser den optimala höst outfiten ut? – Vanligtvis skulle jag säga jeans och en stickad tröja, men detta år har jag upplevt att det blivit för varmt med stickade tröjor. Så får nog säga någon fin klänning för året då det är vad jag ofta har på mig nu. Undviker köpa nya kläder och misstänker att jag klarar mig på de kläder jag har i vanliga fall samt kan använda min mammas tunikor som klänningar.

Den bästa musiken för regniga dagar? – Oj, jag vet inte. Lyssnar inte direkt på någon specifik låt bara för att det regnar. Men en bra ”regn” låt är ju såklart Orups låt ”regn hos mig”. 

Hur förbereder du dig inför vintern? – Genom att sätta på vinterdäck på bilen, vilket jag hittills inte har gjort. Annars tar jag väl fram stora vinterjackan (vilket jag dock har gjort) och börjar förbereda genom att ha koll på att mössor och vantar är lätt tillgängliga, vilket dem alltid är eftersom de ligger året runt på samma ställe i hallen. Mer förbereder jag mig inte just för självaste vintern!

Vad tittar du på under hösten? – På tv:n tittar jag på bytt är bytt och idol. Två super roliga program! På Netflix tittar jag på lite olika, beroende på vad som erbjuds. Kan både titta på nya och gamla serier. 

Lyssnar du på något speciellt? – Nej, utan jag lyssnar på det jag känner för just den dagen. Det är allt från rock klassiker, schlager låtar, barnlåtar (för att vänja min lilla älskling i magen) eller lugna låtar. 

Mina bästa hösttips. – Oj, jag har nog inga specifika hösttips. Det är så svårt att ge tips då hösten kan se ut på flera olika sätt. Till exempel är jag 99% säker på att det var en kyligare höst år 2019. Dessutom ser hösten 2020 mer annorlunda ut på grund av omständigheterna. Något jag tyckte om väldigt mycket med tidigare höst är att man kan gå och fika tillsammans med en god vän och dricka en kopp chailatte. Men i år har det ju såklart inte blivit av och jag känner mig inte alls sugen på att dricka en kopp chailatte hemma heller då jag upplever att det är så mycket socker i det haha. Så svårt att ge hösttips återigen!

Vad har du fotograferat under hösten? – Främst löv. Tycker det är riktigt mysigt och fint att fotografera löv och speciellt i samband med typ vattenpölar. I år har jag dessvärre inte fotograferat så mycket då större delen av min höst gått åt att sitta och plugga. Men njutit i alla fall på mitt sätt!

Vad är speciellt med just denna höst? – jag är gravid och väntar mitt första barn tillsammans med mannen jag älskar. I början av hösten/i slutet av sommarn gifte jag mig, så varit gift under denna höst med mannen jag värdesätter högt. Sedan har hela min höst bestått av praktik och svåra hemtentor som inte fanns förra hösten. Sedan att ständigt ta försiktighetsåtgärder på grund av coronan är också väldigt nytt!

5 reaktioner till “Hösten 2020

 1. En spännande höst för er med tanke på vad som väntar men också en annorlunda höst på grund av Covid-19. Nu är snart hösten slut och första vintermånaden är inte långt borta…

  Gilla

 2. så söta tossor 😀
  sv; ja men precis. men konstigt att vi är riskgrupp för influensa men inte corona haha… Okej, jag ska föda i sthlm, danderyd om jag får dvs haha.

  Gilla

 3. Egentligen gillar jag alla årstider,
  hösten är fin med alla färger, den friska luften och ruskväder att mysa inne i med tända ljus.
  men jisses vilka söta babysockor och vantar .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s