Först och främst vill jag börja med att tacka för att ni ville vara med och gissa på längd och vikt och så vidare för vår lilla son. Alltid roligt att få involvera er på så sätt. Möjlighet att få gissa finns hela tiden och länkar till inlägget så att de som fortfarande vill också kan vara med och gissa. ♥

Bebis och mamma

Bebis är nu lika stor som en ananas och då tror jag att Preggers utgår efter barnets eventuella vikt. Då det varit många frukter jag ifrågasatt och därmed slutat fotografera mig med frukterna för specifika vecka. Bebis är i alla fall 43 centimeter och väger cirka 2 kg. Allt kan ju såklart bero på individen men just nu har jag ingen anledning att misstro appen då 1177 även bekräftar detta samt det känns logiskt. Sedan ska det bli spännande att se hur pass lång och hur pass mycket Lille Skrutt väger när han väl kommer ut sedan.♥

Idag är jag inne i vecka 33 (32+5) och det är en vecka jag länge längtat efter! Detta eftersom jag fått röntgen tid som jag utförde i söndags som inte skulle kunnat gå att utföra om man inte passerat vecka 32 (alltså fullgången 32 veckor). Detta för att bäckenet ska utvecklas färdigt och vara i samma storlek som den kommer vara vid förlossningen. Som jag nu förstått det handlar detta om att bäckenet inte utvecklats färdigt ifall att jag gjort röntgen tidigare. Super skönt att ha gjort röntgen och nu väntar jag spänt på resultat om exakt två veckor! 

Annars mår jag bara bra. Jag har börjat lägga märke till att jag ibland har ont i höften och misstänker att jag har foglossning som alla kvinnor får men att jag är en av de kvinnor som inte känner av min. Det är endast vid aktivitet så som att jag tagit promenader eller varit aktiv på ett eller annat sätt. Skönt ändå för inte hört att foglossning ska vara något att är trevligt. Jag är fortfarande täppt i näsan, verkar vara en av de gravidsymtomer som inte försvinner. Men det är heller inget besvärande, bara under sen kväll eller väldigt tidig morgon. Vadkramperna har slutat skönt nog och jag använder en så kallad massage-pistol på både vader och höft för att minska eventuella kramper/smärtor. 

Idag är det exakt 50 dagar kvar till beräknad förlossning! Det är med skräckblandad förtjusning som alltid som jag stryker över vid nedräkningen. Det ska återigen bli galet spännande att se när bebis vill titta ut! ♥

Preggers skriver att barnet börjar bli tröttare och tröttare och för det mesta delen (cirka 90-95%) av dagen sover bebis. Detta är något jag inte upplever med vår lilla bebis, igår till exempel sparkade han mig och rörde sig så pass mycket att jag ibland undrade om han kommer sova alls haha. Nu är det ju tidig morgon men än så länge har jag bara känt av honom, men inte mycket aktivitet hittills, får se om han tar igen sin sömn idag. Dock kan det vara så att han sov men jag kände av att han rörde sig under sin sömn, svårt att säga. Men mysigt är det att sitt lilla sällskap på ett eller annat sätt gör sig hörd!

Något roligt som jag lagt märke till och som också stödjs av Preggers är att hans aktivitetsnivå styrs av vad jag gör. Till exempel äter jag så börjar han sparka genast, känner min kropp att det är dags att vila liggandes i soffan så kommer han igång fort. Även när jag sitter på praktiken och spelar upp ett högre ljud på 80 dB SPL så kommer han igång. Det är lite fascinerande och underbart på samma gång. Såklart går han även igång på välbekanta röster så som hans pappas röst. ♥

Önskar er alla en underbar och fin tisdag idag!

14 reaktioner till “Graviditetsvecka 33

 1. Ja jag tycker det var nyss som hon låg i min mage, men det är det ju inte! men nu längtar vi tills vi får en till liten så man får känna på det där myset igen haha ❤

  Gilla

 2. Nu är ni snart i mål. Det går riktigt fort nu. Jätteroligt när det är dags, men det lilla sällskapet i magen kommer du att sakna.
  Jag ställer mig frågande till att nästan alla får foglossning nu för tiden. Det är ju länge sedan jag fick barn, men då hörde jag aldrig talas om det. Själv mådde jag hur bra som helst. Något har ändrats, men vad?
  Ha det så gott alla tre.

  Gilla

  1. Tror det är fler som klagar, foglossning har nog existerat under längre tid skulle jag misstänka. Det har att göra med att vid rörelse så är man extra känslig men alla klagar inte 🙂

   Gilla

 3. Vad roligt det är att läsa om allt som händer och din mage börjar bli riktigt stor nu 👍 när vi började prata med varann så var det runt påsk tror jag, då fanns det väl ingen bebis ännu eller så låg han i startgroparna då 😀 Nu blir det bara mer och mer spännande var rädd om Er.. Kram Nicki 🤗❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s