Igår var det exakt 2 månader sedan som jag och min man gifte oss. Tänkte göra en Q&A för att hedra denna underbara dag vi sent ska glömma. ♥

Bröllops tag

1. När gifte ni er? – den 12 september klockan 13:00.

2. Gifte ni er kyrkligt eller borgerligt? – vi gifte oss borgerligt. Det passade oss bäst och även under omständigheterna i samhället just nu. Vi valde att gifta oss i Nora vid en paviljong intill vattnet. Det var hur fint som helst! Det regnade exakt hela dagen förutom uppehåll på typ 20-30 minuter under vigselns gång. Sådan tur man har då solen dök upp och gjorde hela stället mycket finare!

3. Vart köpte du din klänning? – Köpte min klänning via Bonprix. Valde att köpa en mamma-klänning så att magen fick plats och eftersom klänningen var så lång behövde jag gå till skräddaren och sy upp klänningen. Klänningen kostade 899 kr och går att använda sen när jag inte är gravid heller.

4. Vad hade du/din make på er under vigseln? – min make hade sin blåa kostym han köpte till sin student från Brothers, med en blå skjorta, mörkblå slips och en vit duk ifrån Dressmann. Sedan hade han på sig sina bruna fin skor. Jag själv hade på mig klänningen jag nämnde ovanför med en rosa kavaj ifrån H&M på mig och ett par vita, låga klackskor under vigseln. Efter vigseln bytte jag till ett par vita ballerinaskor ifrån Dinsko för att inte belasta fötterna. 

5. Gjorde du något speciellt med håret? – ja, jag åkte iväg till Hårstugan i Nora och klippte topparna så håret kändes fräscht och sedan fixade en kvinna mitt hår. Hon flätade håret på varsin sida som sedan möttes därbak vid kronhuvudet och som hon fäste ett hårsmycke i. För att fästa hårsmycket behövde man göra en inbakad fläta som inte syntes under håret. Sedan lockade hon resterande av håret lite busigt.

6. Vad hade du för smink/parfym/smycken? – jag använde mitt egna smink då jag valde att sminka mig själv. Jag ville bli nöjd och senast jag gick iväg för att sminka mig blev det så kraftigt och såg inte ut som jag, så ville inte att det skulle hända igen. Jag använde mascara (Maybelline total temptation), ögonbrynspenna (Nyx taupe), puder (Bareminerals) och läppglans (Lipgloss, the makeup library, Rose Quartz). Parfym hade jag köpt en ny från Escada kollektionen som heter Flor Del Sol. Som smycke hade jag mina pärlörhängen jag fått av maken när vi var i Mallorca 2018, galet vackra och en självklarhet att ha på mig! Utöver mina pärlörhängen hade jag ett nytt armband jag fått av mina föräldrar i födelsedagspresent dagen innan och min ring såklart.

7. Vad hände efter vigseln? – efter vigseln skålade vi med Nosecco (alkoholfri prosecco) vid paviljongen och tog fina bilder. Sedan gick vi in på ett café (tillåt mig säga att jag blev irriterad av allt stirrande haha) för att äta oss en smörgås innan vi drog oss vidare till ett hemligt ställe. Jag och maken skulle bli kidnappade till en stad vi inte fick reda på fören vi var där. 2 timmar senare hamnade vi i Västerås och tog in på Elit hotell. Vi startade med att gå in till vårt rum då mina föräldrar kostat på oss sviten! Där hängde vi allihopa rätt mycket tills vi gick iväg för en drink på ett ställe som hette Circus där jag drack en god svartvinbärs drink (alkoholfri) medan de andra drack gin&tonic, whisky sour eller något annan spännande drink. Därefter gick vi vidare till restaurangen som hette Nya hattfabriken där vi åt en förrätt och varmrätt. Det skulle blivit en efterrätt också men ingen var sugen på det efter all god mat vi fått i oss. Till kvällen lade sig jag och maken i jacuzzin och mös en stund innan jag behövde sova då jag var helt slut efter en dag utan vila! Så galet tacksam över att få denna lilla smekmånad ihop med min familj. ♥

8. Blev det som du tänkt dig? – jag har aldrig direkt haft några drömmar om hur mitt bröllop skulle se ut, däremot visste jag att jag ville gifta mig med min älskade make och göra mig vacker. Maken däremot ville definitivt inte gifta sig i kyrkan så det blev borgerlig vigsel och det viktigast för mig var att få ha min familj där, så jag är himla nöjd! Att det sedan blev vid en paviljong gjorde också att vigseln blev mycket finare. ♥

9. Hur känns det att vara gift? – underbart! Kärleken flödar mellan oss hela tiden, ännu mer nu än vad det gjorde tidigare upplever jag. Känns som om vi är nykära igen! ♥

10. Är det något du hade velat ändra på? – Egentligen inte, men små saker så som att vi inte stod mittemot varandra under vigseln saknade jag, att jag sade ”ja” men inte direkt tittade på N när jag sade det. Det syntes att jag såg lite nervös och förvirrad ut under vigselns gång och jag önskar att jag hade planerat mer hemma hur jag ville ha det än tänka till efteråt. Sedan hade det varit roligt att ha fler där än bara min familj men på grund av omständigheterna med covid-19 gick det inte och jag är inte ett dugg ledsen för det! ♥

Jag vill även passa på att skicka med lite extra kärlek till min underbara bror som idag fyller hela 26 år! Tyvärr kan jag inte närvara då de bor ca 206 km bort ifrån mig, däremot åker vi förhoppningsvis ned till nästa helg då jag både kan fira älskade bror och min pappa! Hoppas innerligt att min underbara bror får en fin födelsedag idag trots omständigheterna. ♥

13 reaktioner till “2 månader som gift

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s