Bild tagen 6/11

Två liknande inlägg efter varandra tyvärr, men jag gillar att skriva dessa inlägg och många av er tycker om att läsa dessa inlägg, så tror det går bra. Igår gick jag in i vecka 32 (31+1 idag) och som jag tidigare skrev i inlägget om ”vecka 31” så börjar jag bli otymplig. Brukar likna mig själv som en ko eftersom jag vankar mig framåt till skillnad från innan graviditeten samt att jag läcker mjölk i mängder. Vilket jag gjort i många många veckor, men ju längre jag går in i graviditeten desto mer läcker jag. Är i stort behov av pads i min bh. 

Njuter till fullo av min graviditet. Jag tycker det är himla mysigt och speciellt när jag känner min lilla älskling där inuti min mage. Som jag också tidigare skrivit är det ju inte längre ordentliga sparkar jag får av honom, utan det är mer svepande rörelser och jag kan känna hur han vrider och vänder sig inuti magen. Detta gör jag dagligen, han är väldigt aktiv min lilla älskling. Både jag och maken njuter till fullo av hans rörelser och det är extra mysigt när vi kan se olika delar av honom. Något min mamma alltid sagt att hon älskat när hon bar på mig och min bror och något jag äntligen får uppleva själv. ♥

Idag är det exakt två månader kvar tills bebis är beräknad. Jag tycker det är helt galet att det endast är två månader kvar och då får man dessutom räkna med att bebis kan komma tidigare (om cirka 6 veckor). Det är helt galet att tänka att inom kort kommer jag ha en liten bebis, hälften mig och hälften av mannen jag älskar, liggandes i min famn. Något jag längtar galet mycket till av flera olika anledningar. ♥

Bebis är nu lika stor som en squash enligt Preggers och är/blir 42 cm denna vecka och kommer väga 1,8 kg mot veckans slut. Detta är spekulationer utifrån appen jag har nedladdad, bebis kan mycket väl vara mindre eller något större än vad appen indikerar, men det är skönt att ha en ungefärlig referensram att utgå ifrån. Bebis kan bearbeta information, uppfatta signaler via sinnesintryck och spåra ljus. Enligt appen står det att bebis har lärt känna mig via röst och doft och nu hoppas på att få samma från pappan i största mån vi kan. Jag brukar säga till maken att han ska försöka klappa på magen, prata med magen och så vidare för att både skapa en relation men också ge vårt lilla barn möjlighet att få känna igen honom sedan. Det är ändå N som kommer vara hans stora trygghet sedan när han kommer ut, så det skulle underlätta om han kände sig trygg med rösten och så vidare redan nu. Allas röster han hör, speciellt de röster som han hör ofta så som från pappan, registreras och läggs på minnet då han kommer ut. Häftigt ändå tycker jag! ♥

I helgen är maken ledig och planen är att vi nu ska försöka få in alla bebis saker i hyllor, lådor och på sin rätta plats helt enkelt. Jag har även som ett önskemål sagt att vi dessutom ska skriva ned på en lapp det vi tror är barnets födsel vikt, längd och vilket datum vi tror att bebis kommer. 

Vill ni vara med och gissa?

Ni är hjärtligt välkomna att komma med era gissningar. Det är alltid kul att se vad andra tror och se om vi har rätt eller helt fel. 

Vilket datum tror ni barnet vill komma?
Hur lång tror ni bebis är vid födseln?
Vilken vikt har bebis vid födseln?
Vilken hårfärg respektive ögonfärg tror ni bebis kommer ha?
Vad för namn tror ni bebis kommer ha?
Tror ni som barnmorskan att det är en pojke?

Ha en fortsatt fin fredag nu och hoppas ni håller er friska i dessa tider! ♥

12 reaktioner till “Graviditetsvecka 32

 1. 20210110
  49 cm
  3450 g
  brunt hår
  blåa ögon, i alla fall vid födseln
  Namn har jag inte en susning om.
  Barnmorskan brukar ha rätt på den punkten!

  Gilla

 2. Härligt att du inte har lång tid kvar av graviditeten nu när du känner dig så otymplig. Heja dig!

  Sista delen av min graviditet såg jag också tecken på att mjölkproduktionen kommit igång, dock inga läckande bröst. Det var först några dygn efter förlossningen som brösten läckte konstant och i stora mängder. Efter någon vecka var flödet inte lika intensivt och inom en månad efter förlossningen hade produktionen anpassat sig till bebisens behov. Så här två månader efter förlossningen bär jag fortsättningsvis inlägg (finns att köpa på apoteket) i behån, det känns säkrast. (Uppsamlingskupona för mjölk som jag köpte har inte kommit till användning – hojta till om det är av intresse för dig!) Hoppas att också din mjölproduktionen ”rättar till sig” när bebisen väl är här.

  Svar: Tack för din kommentar. Almanacka har jag också uppskattat stor del av livet. Nu har jag övergått till bullet journal, det känns bra just nu. Traditionell dagbok har jag också.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s