Härliga november. Kallt, mörkt och tråkigt väder men ändå en mysig månad som ofta inneburit födelsedagsfirande för min bror och pappa, fars dag firande och en månad närmre juletiden! Detta år är jag extra glad när vi går in i en ny månad eftersom det innebär att det inte är långt kvar tills vi äntligen får träffa vår lilla prins! Denna november 2020 ser mer annorlunda ut än vad tidigare år har gjort på grund av coronan. Jag försöker i största mån jag kan isolera mig ifrån onödiga besök i affärer, med vänner och i skolan. Jag försöker också undvika att inte åka några onödiga resor såsom till Stockholm vilket är en sorg då jag har min älskade familj där. ♥

November 2020

Såhär ser min november ut hittills:

♣ Ny kurs startas veckan som kommer. Det innebär att vi då går in och håller på med statistik, något jag tycker är väldigt svårt och smått oroad inför. Det är rätt mycket skoluppgifter såsom ett portfolioarbete som ska vara inlämnad 5 november och får ytterligare två hemtentor denna månad. Gäller dessutom att befinna sig i största mån jag kan på föreläsningarna för att orka/kunna utföra dessa uppgifter.

♣ Praktik. Denna gång infaller det endast en vecka på denna månad och handlar om fyra dagar. Vilket kan vara skönt med tanke på att jag dessutom kommer sitta parallellt med en tenta igen, precis som denna vecka. Hade det rejält tufft då och misstänker att jag kan få det rejält tufft igen.

♣ Träffa familjen. Detta är dock inte helt spikat, några av gångerna. Men det vi talats vid om är att de ska komma till oss nästa helg så vi kan fira lite födelsedagar och fars dag ihop samt att jag och maken åker ned mot slutet av november för tandläkarbesök. Tänker att jag tar dagen som den kommer och beslutar närmare tiden vi ska träffas. ♥

♣ Barnmorskemöte. Just nu har jag endast en inplanerad men kan komma ett ytterligare besök i november eftersom vi ska börja träffas varannan vecka tillslut. Alltid mysigt att komma på dessa besök och förhoppningsvis följer maken med denna gång eftersom han får det enligt barnmorskan!

♣ Marängsvisch dagen. Den 16:e november införde maken min för ca 6 år sedan marängsvisch dagen. Något som internt firas inom min familj, ingen dag som egentligen existerar. Självfallet är detta en dag som kommer firas av åtminstone mig här på hemmafronten! 

Hur ser er november ut? 

Sammanfattning av oktober månaden

Vad har varit det bästa denna månad? – det måste ha varit trippen till Stockholm. Alltid trevligt att umgås med familjen. ♥

Vad har varit det bästa 2.0? – barnmorskebesöket. Gillar det starkt när man får gå på regelbundna kontroller och få höra Lille Skrutts hjärtljud. ♥

Vad har varit sämst under denna månad? – denna vecka. Det som varit jobbigast har helt klart varit hemtentan som jag fick den 9:e oktober och som jag lämnade in den 30:e oktober. Haft det väldigt besvärligt med den, både psykiskt och fysiskt.

Vad har hänt under denna månad? – haft mycket i skolan, både praktik och skriftliga uppgifter. Annars har jag spenderat tid med min älskade familj och varit duktig med att gå på promenader. Dock har jag haft det väldigt besvärligt de senaste två veckorna, men det får jag ta igen! Sedan har jag arbetat tre pass på arbetet. 

Köpt något denna månad? – Jajamänsan! Köpt ett nytt ljus med pumpa ljuslykta. Sedan har jag köpt och dekorerat en av pumporna ifrån Ica. Sedan har jag unnat mig en bok som heter ”Att föda” av Gudrun Abascal. Dessutom har jag köpt en fars dag present till min fina pappa jag hoppas på få ge till nästa helg! Vi var även på Rusta där vi fick med oss nödvändigheter och två juliga tvålar!

Fått något denna månad? – nej, inget speciellt. Blev bjuden på en muffins av min studiekamrat. ♥

Läst något utöver kurslitteratur? – Nej, det har inte funnits tid eller ork över för att läsa något annat än kurslitteratur. Denna månad hoppas jag få mer tid över för att läsa boken som nyligen köptes in!

Är det något du längtar till i november? – jag längtar till att få träffa min familj, som jag senast träffade i september. Men återstår som sagt att se om vi kan träffas båda tillfällelen alternativt ett av dessa tillfällen som hittills är planerat.

Månadens mysigaste? – alla härliga sparkar/rörelser jag känt från min älskade bebis. Området han ligger i nu är mer eller mindre komprimerat, vilket innebär att det inte finns mycket till område att röra sig på. Det märks rätt tydligt och nuförtiden kan jag dessutom känna via utbuktningen vad för del av honom som petar utåt. Så mysigt och framför allt häftig känsla. ♥

Månadens största tankar? – måste nog ha varit alla tankar kring tinnitus, cochlea implantat och så vidare. Sådant som min hemtenta på tre veckor har handlat om. Många fler tankar hann jag nog inte med eller ens hade ork att tänka på annat efteråt hehe.

My Halloween outfit 2020

Hoppas innerligt att ni fått en super fin söndag idag. Själv har min söndag bestått av vila i soffan och följde även med maken för att han behövde lämna in delar från motorcykeln på lackering. Dock satt jag kvar i bilen under tiden och pratade med min fina mamma i telefon. Tog med oss sen lunch från MAX och sitter förnärvarande och ser på Hammarbymatchen som just nu inte ser lovande ut mot Häcken. Till kvällen blir det enbart mys under filten med tända ljus. Sådan årstid nu!

Fredag den 30:e oktober blev rätt stressig och efter inlämnad tenta vid 15:00 var jag väldigt utmattad. Klev upp vid 06:00 och hade fem frågor kvar jag skönt nog blev färdig med åtminstone så på så sätt ger jag mig själv en klapp på axeln! Kvällen blev lugn och även så natten, minus vadkramp skönt nog! Lördagen blev inte riktigt som jag tänkt. Hade planerat spendera tid med min bästa vän, baka någon mer läskig bakelse och njuta av halloween. Istället ställde vi in våra planer då jag var så utmattad efter veckan och var i stort behov av vila. Så hela gårdagen låg jag i soffan och vilade upp mig framför PLL och åt hamburgare till middag. Det har verkligen varit en lugn helg minst sagt, precis vad jag behövt inför nästa vecka med både ny skrivuppgift som ska vara inlämnad och ny kurs.

12 reaktioner till “Sammanfattning av oktober

 1. Så kul att du delar med dig om Din månad 🙂
  Så tufft med hemtenta, gillade inte heller det när jag läste på högskola-dem var tuffa. Grym du är med skola och graviditet samtidigt<3

  Gilla

 2. Snygg Halloweenoutfit! Jisses vilken stress med tentan, och ännu en att se fram emot.
  Men annars har du ju haft en fin månad och även en fin november att se fram emot.
  Jag fyller också år i November och jag har bestämt att gå i pension 1 december så om planeringen håller har jag också lite firande att se fram emot. Inte för födelsedagen i första hand utan att livet som pensionär börjar.

  sv; fotboll är inget för mej, det går för långsamt, men om jag ska hålla på något lag så blir det Hammarby.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s