Så himla tråkigt att det är så mycket som händer i mitt liv just nu som gör att bloggen blir himla lidande på flera olika vis. Det är förstås bra att jag kan prioritera det som faktiskt är viktigast, det vill säga plugget, men det är ändå trist. Men detta inlägg ska allt handla om att jag gått in i ytterligare en ny vecka. Nu befinner jag mig i 29+4 och tiden går så himla fort! Många säger alltid till mig att tiden stannar vid denna tidpunkt, men måste få säga att jag inte riktigt kan hålla med om det. Magen växer på fint och var hos barnmorskan för ca en vecka sedan och där visades magen ha växt rätt mycket sen senast. Det är jättemysigt att få följa denna utveckling själv då bebis sparkar hårdare och mer intensivare för varje dag som går. Vissa dagar kan jag inte sova, vissa dagar kan jag inte fokusera på olika saker och det hände förra veckan att lillen sparkade mig så hårt att jag blev illamående och yr. Inte så konstigt med tanke på att han blir bara större och större alltmer magen växer på.

Bebis är nu cirka 40 cm och väger ca 1,4 kg. Det är helt galet att tänka att det lilla knytet som för några månader sedan var lika stor som ett blåbär nu är i jämförelse som en vitkål. Det är också konstigt att tänka att bebis är större än en linjal, oavsett om bebis är ca 40 cm eller om mitt barn är mindre. Jag har nu genomgått 74,3% av graviditeten och har nu endast 72 dagar kvar tills bebis är beräknad. Det ska bli himla spännande att se om lillen är punktlig, tidig eller kommer efter det beräknade datumet. Om bebis beslutar komma tidigare än 6 januari hoppas jag innerligt att han föds på rätt sida av året, även fast bebis såklart är välkommen i december med. ♥

 

Bebis

Preggers som jag utgår väldigt mycket ifrån skriver att i vecka 30 har bebis alla sinnen utvecklats, men organ såsom lungor, hjärna och muskler fortsätter utvecklas. Det står att många bebisar har redan börjat lägga sig tillrätta inför förlossningen, men de kan fortfarande ändra ställning och vara akrobat i magen. Jag tror att min bebis än så länge inte börjat lägga sig tillrätta, men kan heller inte vara säker på det eftersom små utbuktningar på magen visar känns som hans ben. Kan mycket väl vara hans fina arm också, det är så svårt att veta, men det är en magisk upplevelse att dessa utbuktningar på magen är hans lemmar som jag kan både klappa och ta på. Längtar så tills att han kommer så jag får gosa med han utanför magen också. ♥

Nu är det dags att vila. Första dagen tillbaka på praktiken vilket har gått bra, men vi har hädanefter fler patienter vilket gör det både mer stressigt och bra eftersom då känns det som om tiden går fortare. Efter praktiken kom jag hem till ett städat hem – vilket innebar att jag direkt kunde sätta mig med tentan. Kärleken till min älskade make bara ökade såklart! ♥ 
Angående tentan har det gått hyfsat bra. Färdigställt en fråga och påbörjat hitta information till nästa. Förhoppningsvis hinner jag klart innan fredag! Hoppas ni allihopa fått en fin måndag idag!

7 reaktioner till “Graviditetsvecka 30

  1. Själv tyckte jag att de två sista månaderna av graviditeten gick hur snabbt som helst. För dotterns del är det sagt den 29/12 så det kan bli på vilken sida om året som helst.

    Gilla

  2. Mysigt! Det är inte långt kvar nu.

    Svar: Tack för din varma kommentar. Att vara hemma med liten är något som berikar livet – varje dag. ❤ Glad att ni också kommer att få uppleva detta inom kort.

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s