I torsdags gick jag in i vecka 29 (28+3 nu) och jag kan knappt förstå att om ca 80 dagar (11 veckor) är han kommen. Det är så galet spännande då jag kan både ha en bebis redan om 9 veckor till och med. Känslan är förväntansfull och jag känner glädje stråla igenom mig. Jag är så tacksam över denna graviditet då jag knappt haft några gravidkrämpor alls. De få jag haft är: mild nästäppa, mild och väldigt sällan halsbränna och kramper i vaderna. Jag har även haft sammandragningar som uppstått främst vid aktivitet men också någon gång i vila. Jag har heller inte gått upp så mycket (enligt mig ca 6 kg och enligt barnmorskan 5 kg) vilket jag också tycker är himla skönt! ♥

 

Bebis

Enligt Preggers är bebis lika stor som en butternutpumpa. Vilket jag personligen tyckte var lite roligt just eftersom i oktober är fokuset på pumpor överlag och passade alldeles in i denna vecka. De skriver i appen att bebis är då alltså ca 39 centimeter lång och väger ca 1200 gram. Jag förstår att i dagens läge känner jag av bebis lite extra eftersom han i dagens läge får ett mindre och mindre område att röra sig på. Barnmorskan har sagt att bebis hittills har ett bra område att röra sig på vilket jag är tacksam över. Igår kände jag ändå hans rörelser mer intensivt än vad jag tidigare gjort, då han tryckte gång på gång mot utgången och var helt vild inuti. Detta gjorde mig lite orolig, men efter ett samtal med min kära mamma försäkrade hon mig om att detta var fullkomligt normalt!

Det står på Preggers app att bebisens hjärna är tillräckligt utvecklad i dagens läge att bebisen själv kan kontrollera över andningen och kroppstemperaturen och att bebis nu börjar bli mer känslig när det kommer till ljus, ljud, smaker och lukter. Det står även att dessa lanugohår som täckt bebisens hud börjar nu successivt försvinna. Sparkarna blir mer intensiva (som jag upplevde igår) och sparkarna kan nu både synas och kännas utanför magen, precis som det tidigare har gjort. Bebisens dygnsrytm har även kommit igång och något som mamman ofta känner igen. Vilket jag kan faktiskt instämma i att jag vet vid ungefärliga tider som han kommer sparka, när han sover och så vidare. 

Det kommer att bli en fortsättningsvis lugn söndag med plugg, vila och städning. Vårt hem är i stort behov av en rejäl städning, något man knappt orkar med under sina tentaperioder kombinerat med både jobb och praktik. Men idag ska jag göra en insats och hoppas komma längre på hemtentan än jag tidigare gjort! 

Ha en fin söndag! 

7 reaktioner till “Graviditetsvecka 29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s