Eftersom jag inte haft tid att posera framför kameran på senaste tänkte jag bjuda på flera gamla bilder på mig och magen. Jag ser nästan likadan ut som jag gör på bilderna, det är inga drastiska förändringar som sker samtidigt som jag lägger märke till att magen blir större och större ju veckorna går. Märker det både genom att måtta magen men också genom olika kläder. Något jag börjat lägga märke till är att jag har svårare att kunna dra igen dragkedjor på till exempel min jacka eller tjocktröja. Ett problem som går att lösa för tillfället men inom kort kommer jag nog behöva lägga mina jackor på hyllan och använda N’s jackor.

Jag måste få säga att jag bara blir piggare och piggare. I början av graviditeten kunde jag ligga och sova sjukligt mycket att N reagerade. Nu kan jag gå en hel dag utan att behöva en vilostund/sovstund under dagen så länge jag får i mig energi i form av mat. Häftigt ändå hur man ändras och fortsätter att ändras under graviditeten. Ska bli spännande att se hur jag kommer bli mer mot slutet! 

Förnärvarande har jag precis gått in i vecka 28 (27+2) och har 88 dagar kvar till bf datum och genomgått 68,8% av graviditeten. Häftigt! Tidigare fick jag en kommentar där jag helst inte ska fokusera på mitt bf datum utan snarare månad, men jag gillar själv att ha något att gå efter och vara medveten om att bebis kan både komma +/- 2 veckor och tidigare än så om bebis så önskar. 

Bebis

Såhär skriver Preggers om vecka 28: bebis är ca 37,5 cm lång och väger ungefär 1000 gram. Bebis ligger och tränar ordentligt på sina funktioner såsom att hosta, suga, blinka, hicka och andas. Under denna vecka börjar bebis inta rätt position inför förlossningen (huvudet ner) men hinner att göra många kullerbyttor innan det är dags att lägga sig helt i rätt position. Nu är lungorna så pass utvecklade att bebis skulle klara sig fint om bebis skulle födas men kommer behöva ha stöd en stund.

Lille skrutt håller på hela dagarna inuti magen och hans sparkar börjar bli mer och mer intensiva och hårda än tidigare. Ibland kan jag bli chockad av den kraft han redan har när han sparkar och ibland känns det mer än andra gånger. Jag känner också av hans kullerbyttor på ett helt annat sätt än vad jag tidigare har gjort vilket både känns skumt och mysigt på samma gång. Upplever att jag behöver kissa oftare i dagens läge vilket kan bero lite på hur aktiv bebis är i magen. 

Planen är att till nästa graviditetsinlägg ha lite höstbilder. Det finns så mycket vackra, fallna löv hos oss som det skulle vara roligt att bli fotograferad med och även bland andra fina träd eller miljöer. Jag som älskar hösten skulle uppskatta att ha sådana graviditetsfotografier men det kräver också att någon kan följa med och befinna sig bakom kameran! 

Ha en fortsatt fin lördag!

8 reaktioner till “Graviditetsvecka 28

  1. Det är väl klart att man fokuserar på det datum som man har fått för det är ju ändå ett riktmärke. Sedan vet man så klart att det kan bli lite före eller lite efter. Skönt att du är piggare nu. Det är precis samma sak för vår dotter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s