Jag tycker det går läskigt fort fram nu. Idag är det exakt 3 månader (92 dagar) kvar tills vi blir tre i vår lilla familj. Det förutsätter att bebis då är punktlig men då kan man också räkna att det både kan vara färre än 92 dagar kvar också. Även fast jag säger att jag helst inte vill ha bebis i december så är han såklart himla välkommen om han skulle titta ut tidigare och hemmet är väl förberett inför hans ankomst redan nu. 

Idag befinner jag mig i vecka 26+5 och har genomgått 67,1% av graviditeten. Enligt Preggers är Lille skrutt nu ca 36,5 cm och väger ca 900 gram. Det börjar märkas mer och mer att lillen både blir större och tyngre i min mage. Nu börjar det dessutom bli mer påtagligt att jag har honom i min mage då jag känner hans sparkar minst tre-fyra gånger om dagen. Mer kraftfullt vissa dagar och mindre rörelser andra dagar. Det är himla mysigt att känna hans sparkar men ibland när jag vilar kan han sätta igång ordentligt vilket gör att jag inte får min vila fullt ut haha. Men jag blir inte ledsen för det!

Bebis

Enligt Preggers står det att bebisens tarmar nu skulle orka att få bröstmjölk och bebisens smakkörtlar har utvecklats mer vilket gör att bebis kan känna av smaken av det jag äter. Detta via fostervatten och Preggers skriver att det kan förändras beroende på vad mamman äter. Koordinationerna har blivit bättre vilket gör att bebis nu kan få tag i sina fötter med händerna och låter händerna föras till munnen med vilja. Enligt Preggers skulle bebis ha goda chanser att överleva om an skulle besluta sig för att komma för tidigt men såklart är bebis i stort behov av den fortsatta utvecklingen som sker under de återstående veckorna i magen så bäst att han stannar ett tag till! Ögonfransarna blir bara längre och längre och dessutom börjar musklerna i både armar och ben bli betydligt starkare.

Mamman

Preggers fortsätter skriva att det är bra för mamman att ha en god grundkondition och det är bra att motionera mycket. Detta kommer då öka välbefinnandet hos mamman och förbättrar även konditionen som är bra att ha vid en förlossning. Daglig cykeltur alternativt en promenad är vad som krävs, allt annat hårt tränande är inte nödvändigt men såklart nyttigt om man tränar med sunt förnuft. Preggers skriver för just denna vecka att mamman kan lida av åderbråck i ben, underliv eller i ändtarmen men detta är då inget jag skönt nog stött på och hoppas det förblir så! Det står att man dessutom kan uppleva Karpaltunnelsyndrom som innebär bort domning i händer vilket beror på att vätskan samlas i vävnaderna. Detta är inte heller något jag upplevt, inte blivit svullen någonstans vilket jag är himla tacksam för och använder stödstrumpor lite då och då i förebyggande. 

Slängde med bilder jag postade i samarbete med Twistshake då jag tycker själv att dem blev så himla söta. Älskar dessa nallar och hoppas innerligt sonen också kommer att göra det! ♥

Hoppas att allt är bra med er!!

11 reaktioner till “Graviditetsvecka 27

 1. Tiden går så fort i slutet av graviditeten. I dag gjorde vår dotter glukosbelastningen och allt var normalt vilket var skönt. Den undersökningen fanns inte på min tid däremot.

  Gilla

 2. Det går verkligen fort när man blir gravid men ännu fortare när barnet väl är fött, tiden står aldrig stilla mer. Gällande BF rekommenderar man att tänka BF-månad istället för dag. Det är bara 4,5% som föder på det datumet så bättre att tänka att någon gång mellan v37-41 föds bebis. Det där med BF+1 betyder inte övertid tex heller som många tror. Övertid är först efter v42+6 🙂 .

  Gilla

  1. Tack för din kommentar! Brukar vara tydlig i mina inlägg om att när jag säger att bebis kommer är det inte ett faktum, utan en riktlinje och skriver även ut bf, men inte att det är säkert att bebis måste komma just då 🙂

   Gilla

 3. Men åh såååå härlig magen är nu, så fort tiden gåt ⭐️.
  Haft en lugn o skön lördag med en fin vän som fikasällskap ⭐️🤩. Nu blir det kvällshäng framför TV:n 🥰

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s