Nu är äntligen oktober här och vi har officiellt gått in i den riktiga höstmånaden! Jag är positivt inställd till hösten och allt som den medför. Och jag uppskattar också alla fina löv och det höstiga vädret då jag alltid varit en höstmänniska. Det enda jag själv kan uppleva jobbigt med hösten är att man fort blir väldigt smutsig och mörkret faller väldigt fort. Men annars välkomnar jag hösten varje år och detta år vill jag inte säga att det har ändrats! 

Vad ska ni göra i oktober? Själv så har jag lite saker inplanerat men fortfarande inte en fullspäckad månad. Det beror helt på vad som planeras in under månadens gång det vill säga. Hittills så är detta vad jag ska hitta på under oktober 2020:

♣ Praktik. Nu går jag äntligen ut på praktik igen. Totalt är jag ute i 9 dagar den här månaden och jag hoppas innerligt på att jag kommer få en lärorik praktik även denna månad samt inte många återbud. 

♣ Examinationer och hemtenta. Jag har två seminarium jag ska redovisa den 9/10 och 16/10. Något jag alltid upplevt jobbigt är att prata inför mina kurskamrater trots att jag känt dem nu i över 2 år. På fredag den 9/10 kommer vår första hemtenta för termin 5 ut och sträcker sig ända till den 30/10 skönt nog så tid har jag på mig att skriva tentan. Verkar dock vara en stor tenta där man ska söka upp många vetenskapliga artiklar men det ska nog gå bra! 

♣ Tandläkare och tripp till Stockholm. Jag var ju hos mina föräldrar förra helgen men jag har redan en ny tripp inplanerad i samband med att jag ska till tandläkaren. Länge sedan jag var där nu så ska bli skönt att få kontrollera tänderna och eventuellt fixa det som behövs. Blir annars en mysig helg tillsammans med familjen!

♣ Pynta inför halloween och fira högtiden. Såklart ska jag även köpa in en pumpa och dekorera hemmet med en massa fint pynt jag har för just denna högtid. Dessutom ska jag även fira in högtiden med någon bra film och äta något bakverk jag bakat som alltid inför halloween. Förhoppningsvis firar jag även detta år tillsammans med min bästavän ♥

♣ Handla in till bebis. När maken min är långledig en helg i oktober ska vi passa på att montera ihop babygymmet och babysittern för att se om något behövs köpas in (definitivt till babygymmet då vi inte fick ett helt gym). Och sedan är jag intresserad av att köpa in lite annat till bland annat spjälsängen och vagnen så får se om vi även hinner med något sådant. Resterande tänkte vi köpa in när det närmar sig bebis ankomst samt inget att stressa över, lika så med detta jag skrivit om ovan.

Annars har den här lördagen varit väldigt lugn och kommer även fortsätta så. Jag har haft en pluggfri lördag och småstädat lite i hemmet samt tagit en skön promenad på ca 20 minuter. Vädret har varit som en typisk höstdag brukar se ut men gör mig då ingenting. Bara njutit mer av att få ligga i soffan och titta på Disney+. Kvällen fortsätter på samma sätt som resterande dagen och imorgon är planen att försöka ta tag i mer i hemmet samt lite plugg inför kommande veckan.

Hoppas att er lördag varit fin idag! ♥

14 reaktioner till “What happens in october

 1. Hösten är fin med alla färger, mörkret och tända ljuslyktor. Igår var det mörkt redan kl 19 hos oss, kanske lite föööör tidigt. Det var nog första hela dagen med riktigt höstväder.

  Gilla

 2. Hösten kan vara mysig det håller jag med om även om jag såklart föredrar vår och sommar 🙂
  Låter som om du kommer få en händelserik oktober 🙂

  Kram

  Gilla

 3. Du ser ut att få en ganska välfylld och händelserik oktobermånad, med mycket pluggande😊 Så kul att åka till Stockholm, och hoppas att du inte behöver laga någon tand för det är mindre roligt😆 Jag ser också fram emot att pynta till Halloween för det är en helg jag tycker mycket om😄

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s