Två siffrigt

Det är helt otroligt! Det är knappt så att jag kan förstå det själv. Men nu är jag äntligen nere på två siffrigt och om 99 dagar kommer vår älskade prins till oss! Ja, det förutsätter att han kommer prick på bf datum vilket jag förstått vid detta läge inte är jättevanligt då bebisarna gärna tittar ut innan eller efter ens bf datum. Men det är ändå en helt obeskrivlig känsla och något jag länge gått och väntat på och äntligen är vi här! ♥

Detta firades in med en dag tillsammans med min bästavän och shopping. Fått med mig en ny tröja från H&M och ett diadem ifrån Glitter. Fick dessutom med mig ett par mamma leggings och ett par mamma strumpbyxor jag nog kommer lämna tillbaka. Även firat in dagen med en god pumpalatte ifrån Espresso House! Under förmiddagen hann jag med mild träning och vilade hemma och efter shoppingen har jag tagit det lugnt med min man. Nu myser jag mig ned framför kung fu panda maraton och ska alldeles strax göra i ordning en kopp te! ♥

Graviditets information

Inte mycket händer under dessa veckor som jag nu går in i utöver att jag upplever att magen såklart blir större och att vikten förändras. Utöver detta mår jag väldigt bra och hoppas innerligt att det fortsätter så. Ser fram emot barnmorskemötet om en månad då jag återigen får höra på lille prinsens hjärtslag igen och få mer information som är nödvändig. Jag har även börjat att måtta smått runt magen och sist jag måttade låg jag på 84 cm och nu 89 cm. Så framsteg är det minsann! 

Har nu kommit till insikt med att jag nog ska undvika köpa gravidanpassade kläder. Detta för att det känns himla onödigt att lägga pengar på kläder jag endast kommer ha en kortare stund. Jag har hittills köpt två par gravidjeans (svart och blå), två amningsbh och ordentligare trosor. Även köpt nya tröjor under graviditeten som jag använder (bland annat den på bilden) men i samma storlek som jag tidigare haft. Har fått kläder av min kära mamma i helgen som jag kommer kunna använda under hela graviditeten sen som jag nog kommer njuta av när jag sedan blir större. Välbehövligt! ♥

Bebis och mamman

Befinner mig nu i vecka 25+5 och har varit gravid i 181 dagar av 280 dagar. Detta innebär att jag har genomgått 64,4% av min graviditet vilket jag tycker är helt galet samtidigt som det är så spännande. Ju mer dagarna går desto närmre är jag för att äntligen få träffa lilla knytet som sparkar hårt inuti mig. Skräckblandad förtjusning minst sagt! Enligt Preggers står det att kvinnans händer och fötter lättare ansamlar vätska och det är bra att använda stödstrumpor för att undvika svullnaden. Detta är något jag tänker på dagligen och använder stödstrumpor lite då och då för att förebygga då jag hittills tack och lov inte upplevt att jag svullnat upp. Det står dessutom på Preggers att fettvävnad börjar lagras i min kropp som orsakar att brösten och huden runt höfterna blir större och kan orsaka hudbristningar. Detta är inte heller något jag hittills upplevt och hoppas även där att det fortsätter så!

Lille skrutt är nu ca 35 cm lång och väger ungefär 800 g enligt Preggers och enligt 1177 är vikten mellan 800-900 g. Det står även på Preggers att bebis ögon nu går att öppna vilket medför att bebis kan reagera på ljus och mörker och kan börja se, även fast att sikten är begränsad och inte tydlig. Lille skrutt kan uppfatta vad som är upp och ned vid detta laget och känner igen röster och reagerar när han hör röster han känner igen när jag samtalar med personerna. Detta är väl något jag upplevt med pappan till barnet främst men inte jätte mycket. Men roligt nu när han kommer börja reagera då jag träffar många av de röster han nog kommer känna igen dagligen. 

Måste få säga att dessa inlägg är så roliga att skriva och säkert väldigt roligt att sedan gå tillbaka i arkivet och läsa. Alltid mysigt att uppdatera både er och mig själv om vad som händer inuti mig just nu och alltid kul att följa med i apparna. Inom kort går jag in i nästa vecka vilket jag ser så fram emot! ♥

14 reaktioner till “Graviditetsvecka 26

 1. Så fina kläder du köpt och så fint de framhäver magen.., vet du, köp på dig lite fler mammakläder för min erfarenhet är att man behöver använda dem några månader efter förlossningen innan man kommer ner till sin vanliga vikt… Nog känner barnen igen ljuden utanför magen då de fötts, våra barn har aldrig reagerat över hundarnas skall som de hört långt innan de föddes, Ha en fin vecka! Kram

  Gilla

 2. Kul att du delar med dig 🙂 Och härligt med lite shopping!<3
  Sv: Tack för det! Ser så många som uppenbart borde ta vilodagar men ändå bara kör på o tränar 7 dar på raken, och det trots att dem typ blir halvt sjuka. Helt sjukt enligt mig 😉
  Känns inte hälsosamt nånstans<3

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s