Nu börjar hösten verkligen trilla in och redan nästa vecka är vi inne i en ny månad. Jag har älskat allt vad september erbjudit men tror att oktober kommer att bli en riktig mysmånad faktiskt på flera sätt. Tänkte skriva ned lite saker jag har planerat under hösten.

Att göra under hösten

♦ Gå härliga höstpromenader. Både för att det är så galet mysigt men också för att jag är i stort behov av att vara i rörelse nu under graviditeten.

♦ Ta många härliga höstbilder. Något jag verkligen älskar är att fotografera naturen under hösten. Tycker det blir så vackra bilder och älskar alla färgskiftande träd och de underbara löv som fallit till marken.

♦ Tillaga höstiga soppor såsom pumpasoppa. Jag har tillagat pumpasoppa en gång i mitt liv och den var så god! Det är något jag mer än gärna skulle vilja göra igen och sedan tillaga andra höstiga soppor såsom linssoppa eller något matigt och gott.

♦ Pynta och fira halloween. Jag har alltid älskat högtiden halloween och älskar allt som hör med pumpor till. Så varje oktober pyntar jag upp hushållet med pumpor och sätter på mig halloweenklädsel (ej utstyrselklädsel) och njuter. Jag är komiskt nog rädd för skräckfilmer men ibland tillåter jag mig bli uppskrämd alternativt tittar på någon mildare skräckfilm.

♦ Spendera tid med nära och kära. Och det tror jag min höst verkligen kommer bestå av. Denna helg befinner jag mig i Stockholm med min älskade familj och kommer tillbaka hit om en månad igen. Sedan kommer det nog bli mycket kompis häng och spendera mycket tid med min älskade make!

♦ Myskvällar med varm dryck, tända ljus och filt. Det kan jag med all säkerhet garantera att det kommer bli mycket av i höst och ser fram emot när det börjar bli lite mörkare ute så man nästan är i behov av att tända ljus. Så mysigt att sitta i soffan, dricka något varmt och titta på något bra under en filt! 

♦ Läsa minst 1 skönlitteratur. Eftersom jag studerar blir det väldigt dåligt med skönlitteratur för min del. Jag vill ju såklart inte läsa mer än nödvändigt och belasta hjärnan alltför mycket. Men i år känns det som om jag kommer ha tid för att läsa något utöver.

♦ Satsa stenhårt på plugget. Sista året, näst sista terminen är kommen, och jag kommer ge och satsa allt för att försöka undvika att bli underkänd på något. Sedan är det ju svårt eftersom jag inte vet vad som händer i december och hur pass jag orkar med både praktik och obligatoriska examinationer. Men förhoppningsvis mår jag som jag mår just nu och då kommer jag verkligen göra allt för att se till att på första försöket bli godkänd på allt och förhoppningsvis med bravur!

♦ Läsa och förbereda mig inför förlossningen. Jag vill gärna vara ett oskrivet blad när jag kommer in till förlossningen med viss vetskap om vad som händer väl på plats. Jag är inte intresserad av att läsa på mig allt för mycket med risk att skrämma upp mig själv. Däremot är ju amning bra att läsa på om och lite övrigt såsom föda utan rädsla som jag har hemma och böcker av andra barnmorskor. 

♦ Köpa in resterande till bebis. Då ligger fokus på typ pyjamas, mössa med vantar, strumpbyxor, någon tjocktröja i klädesplagg. Sedan är jag intresserad av att köpa på mig en hel del filtar och någon extra snuttefilt så man har två. Efter det är det bara blöjor, salvor och lite sådant smått och gott som behövs köpas in och detta är något man kan köpa under vintern, så sent som veckor innan bebis kommer. 

♦ Skära i en pumpa. Det är ett MÅSTE i dessa tider. Både vackert, roligt och en del av min halloween pynt. Jag och min man har oftast alltid haft vår pumpa inomhus då det är roligare att ta del av den på så sätt än men får se hur årets pumpa/pumpor blir utplacerade!

Vad ser ni fram emot i höst? 

8 reaktioner till “What to do in autumn 2020

 1. Det låter som bra planer för hösten! Hösten är absolut inte min favoritårstid men med tanke på att lillasyster ska komma i slutet av december så känns det som en glad höst trots Covid-19.

  Jag tyckte det var svårt att förbereda sig inför förlossningen för man hade inte en susning om hur den skulle bli.

  Gilla

 2. Härliga lista på saker du vill göra under hösten. 🙂

  Svar: Tack så mycket, vad kul att du gillar temat för oktober i min bullet journal. Nu finns fler bilder på månadens sidor att se i bloggen – välkommen in.

  Stor kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s