Vilken underbar dag på flera sorters vis! Jag tänkte göra ett kombinerat gravidinlägg med dagens händelser då dagen har varit himla underbar och minnesvärd på flera sätt!

Morgonen startades med ett besök hos min barnmorska vid 09:00. Det var första träffen eftersom jag bytt barnmorska. Super go kvinna som hädanefter ska vara min barnmorska jag ser fram emot att träffa nu varje månad/vecka som jag behöver vara där på kontroller. På dagens möte har vi diskuterat kring förlossningsrädslor, olika frågor om till exempel mig som gravid och corona samt fått ta olika kontroller. Både tagit blodprov, stick i fingret (som visade 5,1), mätt magen, tagit blodtryck (lågt på 100/65 men hellre det än högt) och även fått lyssna på Lille skrutts hjärtljud! Så ljuvlig musik för öronen må jag säga och lyckades spela in en video åt mannen min så han också får lyssna! ♥

Efter dagens besök tog jag och N en skön promenad ihop då det var både soligt och varmt ute. Sedan fick vi det härliga mejlet ifrån Skatteverket där det stod att våra namn ändrats och vi hädanefter heter varandras efternamn. Detta har såklart firats med lite alkoholfri sparkling cider och till middag ska vi äta ryggbiff, potatis i ugn och tzatziki! Underbart och så lycklig ♥

Annars då? Jo här mås det bara bra. Börjar bli lite tungt då jag sen jag skrev senast gått upp hela 2 kg och landar på 58 kg. Bebisen mår bra inuti min mage vilket vi idag kunde höra då hjärtrytmen slog på fint och med jämna mellanrum känner jag av hans sparkar mer eller mindre. Vissa dagar är han igång så himla mycket att det blir svårt att koncentrera sig medan andra dagar är han lite lugnare men fortfarande igång. Oavsett är det himla mysigt och längtar ju bara mer och mer för varje dag efter honom ♥

Enligt Preggers och 1177 står det att bebis nu är ca 33 cm och väger ca 700 gram. Det står också att från och med vecka 25 känner man av barnets hicka som avger små rytmiska rörelser. Detta är väl något jag troligen känt av mer eller mindre men inte direkt tänkt vidare på men känner ju olika sorters rörelser i magen mysigt nog. Utöver det står det på Preggers att Lille skrutts näsborrar inte längre är igentäppta utan nu för tiden öppna och börjar övar på att andas självständigt med hjälp av fostervattnet. 

Just nu befinner jag mig i vecka 24+5 och går in i ny vecka på torsdag. Älskar när man går in i ny vecka och få läsa på om barnet och de olika tips och råd man får ifrån olika appar. Men börjar lägga märke till att det blir svårare att fotografera dessa bilder då magen inte alltid gör sig rättvis i vissa vinklar men försöker så gott jag kan! 

Hoppas ni fått en fin tisdag och får en fortsatt fin vecka 39! ♥

13 reaktioner till “Graviditetsvecka 25 & nya händelser

 1. Så bra att du är nöjd med den nya barnmorskan! Jag minns att när man hade kommit drygt halvvägs i graviditeten så gick det väldigt fort! Ni har något att se fram emot ❤

  Gilla

 2. Men vad kul att den nya barnmorskan var så bra! 🙂 Förstår att en bra och förtroendegivande barnmorska är guld värt under en graviditet. Det är så intressant att läsa om både hur du och bebisen mår 🙂

  Gilla

 3. Jag har läst ikapp på ert bröllop nu. Så vackert. Jag förstår att ni är lyckliga.
  Dessutom så mår lillkillen bra i sin mammas mage och mamma har sällskap dygnet runt!
  Nu är det inte jättelänge tills du kan hålla honom i din famn! 🙂

  Gilla

 4. Du är så vacker i din graviditet, och att du visar din fina gravidmage med den fina tajta klänningen, man ska vara STOLT över sin gravidmage som du är… Vad tror du/vet att det blir? Kram

  Gilla

 5. Åh, jag minns den härliga känslan av att även i Skatteverkets register benämnas som min makes fru och ha hans efternamn. Fint att du också har fått uppleva detta. ❤

  Svar: Tack snälla för dina varma ord! ❤

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s