Förberedelser

I lördags var den stora dagen här. En av de största händelserna i mitt och min mans liv och jag må nå ändå säga i min familjs liv också! Morgonen startades tidigt där jag unnade mig en lång och skön dusch och mysig frukost tillsammans med mina föräldrar och bror. Vid 09:00 satt jag i stolen hos hårfrisörskan som var otroligt snäll som kom in på sin lediga dag för att fixa iordning mig. Eftersom det var min första gång att få bli ompysslad på detta sätt trodde jag att det max skulle ta en timme med både klippning och frisyr – men oj så fel jag hade! Det tog ytterligare en timme än väntat men det var då tur att jag bokade in en så tidig tid så tiden hade vi till övers, även fast det inte var mer än en timme hemma.

Under denna timme hemma var det fokus på att få i sig något ätbart, sminka till sig och sätta på mig klänningen. Jag valde att sminka mig hemma med puder, mascara, ögonbrynspenna och ljusrosa läppglans. Detta för att jag inte upplevt mig fin när jag har gått iväg och sminkat mig och jag upplevde det själv att jag kunde göra mig så vacker som jag önskade själv. Och jag måste få säga att jag var då väldigt nöjd över min sminkning! Vid 12:40 var vi framme i Nora där vi skulle viga oss och promenerade den korta biten till självaste vigsel platsen – en paviljong intill vattnet. Så otroligt vackert! Där mötte vi upp vår vigselförrättare, en dam på 78 år, som var otroligt trevlig!

Vigseln

Strax innan 13:00 samlades vi på paviljongen allesammans för att starta igång en av de största händelserna jag varit med om. Under hela dagen hade det varit otroligt dåligt väder framtill nu – strax innan vigseln sattes igång sprack solen upp och under hela vigseln och tiden vi befann oss på paviljongen var det uppehåll från regn. Sådan tur kan man oftast bara drömma om men vi hade sån tur och vill tro att det visade god lycka till vårt äktenskap! ♥

Själva vigseln var kort men fin. Allihopa var vi smått förvånade när vigselförrättaren förklarade oss man och hustru och allt var över på ca 1 minut och 5 sekunder. Men självaste vigseln var fin där vigselförrättaren pratade om äktenskap, tilliten till varandra och kärleken vi ska ha för varandra. Vi lyssnade med ett leende på hennes vackra ord innan vi skulle hoppa in med ”ja” när hon frågade om vi tager varandra. En kyss avslutade vigseln (på min mans eget bevåg) och mina föräldrar fick skriva under att dem vittnat vår vigsel och godkänner äktenskapet.

Äventyret efter vigseln

Efter vigseln stannade vi kvar på paviljongen för att ta flera fotografier. Min man och jag har fått väldigt många fina bröllopsbilder jag en dag ska skriva ut och hänga upp på vår vägg alternativt ha det ståendes i hemmet. Även denna fina familjefotografering tog vi vilket också är så vacker och ett fint minne. Vi skålade med Nonsecco (Prosecco fast utan alkohol) och tog sedan in på ett fik i Nora för påfyllnad av mat innan vi drog oss iväg till nästa äventyr.

Min man och jag hade nämligen fått i bröllopspresent att bli kidnappade till en annan stad. Vi hoppade bara in i bilen och och fick inte reda på vart vi skulle fören vi svängde av från motorvägen. Vi hade emellertid våra aningar, men det var riktigt spännande att sitta och vänta på vad som kommer härnäst. Vi tog in på Elit hotell där pappa checkade in och sedan sade dem att vi skulle gå till vårt rum först. Väl uppe på rummet kommer vi in till en stor svit med ett sällskapsrum, hall med garderober, stort badrum med jacuzzi och ett stort sovrum. Vi blev överraskade med Prosecco och Nonsecco, fruktfat, choklad med havssalt och en mängd röda rosor i en vas!

Resten av kvällen

Efter att vi skålat och ätit en massa gott gick mina föräldrar och bror in till sina hotellrum för lite vila innan middagen. Dessvärre kände jag mig galet trött men jag vågade inte lägga mig ned för vila då jag ville vara fortsatt fin i håret och inte dra av mig min bröllopsklänning. Istället mös jag i fåtöljen framför Parlamentet och spenderade tid med min älskade make. Strax innan 18:00 träffades vi igen för att sätta oss ute någonstans för en drink. Vi valde ett ställe som hette Cirkus som var himla trevligt och jag drack en god passionfruktsdrink som förstås var alkoholfri!

Vidare drog vi oss iväg till restaurangen som låg ca 30 sek bort från stället vi befann oss på. Vi var på en restaurang som hette Nya hattfabriken som hade otroligt god mat! Tanken var att vi allihopa skulle avnjuta tre rätters, men vi var alla nöjda efter varmrätten trist nog. Tog en otroligt god skagenröra toast medan maken min tog Langos till förrätt och resterande tog en god kantarellsmörgås med friterad kalvbräss. Till varmrätt tog vi alla utöver min make god fläsk schnitzel medan maken åt en köttaktig måltid. Vi samlades återigen på vårt hotellrum för att spendera lite tid och maken min fick utlopp för sina härliga danssteg till musiken! 

Vi umgicks fram till klockan 22:00 tills mina familjemedlemmar kände sig trötta och jag och N fortsatte vår bröllopskväll med ett bad i jacuzzin. Himla mysigt även fast jag har otroliga besvär att bada i jacuzzi då jag bara flyter bort från bubblorna haha. Vi gick inte och lade oss fören 23:30 på kvällen och kan lova er att jag sov som en stock och var trött som en björn i ide!

Bilderna skiftar i kvalité men det är för att dem är tagna från min mobilkamera, familjens mobilkamera eller via en systemkamera. Jag tycker oavsett kvalité att bilderna är så vackra och värda att visa upp!

Behöver jag ens säga hur glad jag är?! Hur lycklig jag är som äntligen fått bli fru till världens finaste kille! Jag är så lyckligt lottad över att få ha gift mig med min andra hälft och fått gifta mig med en person som verkligen förstår mig inifrån och ut. Jag kan gott skatta mig lycklig som fångade denna karl när jag endast nyss 17 år fyllda och kärleken flödar mellan oss varje dag. Känner fortfarande dessa fjärilar i magen varje gång jag ser att han ringer mig eller jag vet att vi inom kort ska få träffas efter en arbetsdag. Han förgyller alla mina dagar och gör mig till en bättre människa. Utan honom hade jag definitivt inte blivit hel och längtar så till vårt nästa äventyr då vi inom kort kommer utöka vår familj till tre och ha en bebis som är en blandning av oss. Glädjen och lyckan är obeskrivlig och jag älskar honom av hela mitt hjärta ♥

36 reaktioner till “Vår bröllopsdag den 12 september

 1. Vilken drömbröllopsdag ni fick! Så tur med vädret och en mysig stund med familjen 💕 Det är ni så väl värda! Och älskar hur du skriver om honom, ni är så otroligt fina 🤍 Kram

  Gilla

 2. Jättestort grattis till er båda jag önskar er all lycka i världen och ni är så fina på alla bilder.. Tack för att vi får se och läsa om er stora dag Kram.. 🤗💕

  Gilla

 3. Stort Grattis även om det är i efterskott!😄 Vilka härliga bilder på en underbar dag och fina och genuint lyckliga människor!❤️ Må ni leva lika lyckliga i alla era dagar❤️
  Jag minns förresten att det tog sån tid att göra håruppsättningen att jag nästan undrade om jag skulle hinna till kyrkan😂

  Gilla

  1. Åh tack snälla ❤️
   Ja, jag blev då himla chockerad över tiden för håruppsättningen haha. Skönt att både du och jag hann till våra bröllop 😉

   Gilla

 4. Varma gratulationer! En så himla fin dag ni fick uppleva. Tack för att du valde att dela med dig av denna till oss läsare.

  (Sent) Svar: Stor tack, vi är så glada för att lillprinsen äntligen är här! <33

  Kramar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s