Det är nog inte bara jag som anser nu att hösten har kommit och sommaren nu är officiellt över. Vad tycker ni om det? Själv ser jag fram emot vad hösten har att erbjuda och välkomnar årstiden med öppna armar. Tänkte sammanfatta min sommar med en liten lista!

Hur startades din sommar? – Min sommar startade med att göra en omtenta tidigt i juni och därefter avsluta termin 4 och andra året på universitetet. Jag hade även en introduktion tidigt i juni inför sommarjobbet. Firade även sambon ihop med hans mamma med restaurangbesök. 

Hur slutar din sommar? – Slutar med att skolan börjar igen skulle jag väl vilja säga och en tripp till Öland för att besöka sambons syster med familj samt hämta saker till vår bebis. 

Vad har du gjort i sommar? – Varit på en minisemester ihop med sambon där han friade, spenderat tid med familjen och vänner, plockat jordgubbar, firat midsommar med familj, studerat inför mina två uppsamlingstentor i augusti, sommarjobbat, firat min älskade mamma som fyllde 50 år, gått ut med min graviditet och njutit av min graviditet och fått se mitt älskade barn i magen två hela gånger!

Vad var det roligaste under sommaren? – Svårt att välja mellan! Det har varit så mysigt att få känna de första sparkarna, få se min lilla bebis och fått ta reda på könet via ultraljud och även en förlovning. Det är så svårt att välja! Dessutom var vi på en minitripp ihop i somras som jag sent ska glömma vilket gör det svårt att inte se det som en rolig händelse att minnas tillbaka till!

Har det varit lika varmt som förra året? – Nej och jag skulle vilja säga tack och lov för det! Däremot har det varit många dagar under sommarn som det varit över 30 grader och det har varit dagar då man knappt har kunnat hantera värmen. Men minns att förra året hade nästan alla dagar tropisk värme och skulle nog säga att det blev mer jämnt väder under denna sommar!

Är det något under sommaren du missade att göra? – Tidigare i år skrev jag en to-do lista inför sommaren jag gärna ville göra däribland saker som jag inte gjorde under 2019. Det jag inte kunde bocka av från min lista från årets är: besöka Vinön, Smultroncaféet och Karlslund. Annars kunde jag bocka av listan som bestod av: plocka jordgubbar, besöka familj och Stockholm, införskaffa lite bebissaker, träffa vänner och klara uppsamlingstentorna!

Är det något du skulle vilja spara till nästa sommar? – Om sambon och jag bor kvar är jag himla intresserad av de tre saker vi inte hann med under sommaren.

Var du taggad på hösten? – Ja, jag är jättetaggad på hösten av olika anledningar! Tycker denna årstid är himla mysig då den innehåller färgförändringar på träden som är så vackert och halloween. Även mörka kvällar och morgnar där man behöver tända ljus som ger en extra mysfaktor. Sedan är jag ju en dag närmre förlossningen hela tiden jag såklart ser fram emot och ser fram emot att få träffa min nya barnmorska och se magen växa! ♥

Är sommar din favorit årstid? – Nej, det skulle jag inte vilja säga. Mer förtjust i höst och vinter!

Hur känns det nu i skolan/på jobbet efter sommaren? – Det känns bra! Det känns skönt att äntligen komma in i lite skolrutiner igen efter sommarjobbet och det känns även trevligt att det är sista året innan examen! Dock håller jag alla tummar och tår att jag orkar plugga/orkar med praktiken innan bebis kommer. Sista praktikveckan är vecka 50 och sista tentorna är den 18:e och 23:e december, då det bara är veckor tills bebis kommer! 

Vad åt du helst under sommaren? – Jordgubbar, vattenmelon och glass. Under sommarn hade jag en stund craving på kyckling så åt det nästan en hel vecka. Annars gillade jag även att äta sallader!

Vad drack du helst under sommaren? – Främst vatten då alkohol är helt uteslutet och jag drack för det mesta läsk och saft under speciella tillfällen.

Köpte du något speciellt? – Vi har köpt hem kläder till bebis bland annat och lite smått och gott. Sedan har jag köpt mammajeans, amnings bhar och trosor som går en bit över naveln och förlovnings- och vigselringar tillsammans med sambon. Även ett par nya mer ordentliga skor jag går i till vardags. Köpte även en ny bikini då den jag hade innan inte längre fungerade och är jättenöjd över den! 

Något som fattas som du inte köpte? – Nej, inget jag kan komma på just nu.

Har detta varit din bästa sommar någonsin? – Ja, det vill jag nog påstå. Graviditet och förlovning som avslutas med giftermål när sommarn håller på att avrundas!

Hur har er sommar varit?

16 reaktioner till “Sammanfattning av sommarn 2020

 1. Min sommar och semester framförallt har varit fantastisk. Jag har fått återse vänner som jag inte träffat på 20 år.
  Sedan fyllde jag ju 50 år och det var verkligen trevligt med all uppvaktning. Älskar också höst och vinter mest. Trevlig helg.

  Gilla

 2. Vilken fin sommar du har haft! Ska bli mysigt med höst och vinter framför oss tycker jag. Däremot kan de bjuda på hyfsat fint väder 🙂

  Sv: jag har det som jobb faktiskt, så tar en liten summan för att fota! 😍

  Gilla

  1. Haha ja mycket har hänt. Både gift nu och gravid i vecka 26. Bebis beräknad i början av januari vilket vi ser såklart väldigt mycket fram emot 😀 tack så mycket ❤

   Gilla

 3. Vilken sommar! Du har verkligen mycket fina minnen att se tillbaka på.

  Min sommar började med en ihållande hosta och covid-19 prov, sen har jag jobbat under högsäsongen, hur den slutade? Hmmm.
  Jag gillar alla årstider, älskar sommar och värme men nu ser jag fram emot höst och vinter, att gå på stranden och höra havet ryta, se snön yra, vira runt en halsduk och dra ner mössan långt, bli lite så där lagom frusen och sen gå in i värmen, göra en kopp te och kura ihop mej med tända ljus.

  Gilla

 4. Lät som du haft en väldigt bra sommar! 🙂 tycker min sommar också varit bra, skönt att man håller sig hemma mer och tagit det lugnare än vanligt under sommaren. Men nu ser jag fram emot en mysig höst, hoppas vi bjuds på en massa fina soliga höstdagar 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s