Igår var det hela 4 månader kvar tills bebis ankomst. Och igår längtade jag lite extra efter min prins efter att ha mätt magen, efter att ha tvättat och sorterat upp nästan alla kläder i storlek 50-56 och fixade babynestet i vår spjälsäng. Varje gång han sparkar inuti mig börjar det sprudla av glädjerus. Vill bara ha honom i min famn och kunna njuta av honom utanför magen ♥

Annars har jag gått in i vecka 23 (22+4) och ingen direkt förändring har skett. Jag mår fortfarande bra och magen växer sakta men säkert utåt. Jag vägde mig under morgonen och min vikt landar fortfarande på 4 kg uppgång vilket är så himla skönt när man har genomgått 56,8% av graviditeten. Jag njuter för fullt och håller fortfarande mitt positiva sken uppe och hoppas att det fortsätter så! Fortfarande inga direkta cravings som många har utan jag kan mest bli sugen för dagen och så fort jag ätit det jag blev sugen på så försvinner suget. Oftast gäller det godis och maträtter. Emellertid har jag börjat lägga märke till att jag känner mig mer andfådd än tidigare, bara genom att sitta ned. Lite besvärligt haha.

Bebis

Enligt Preglife är bebis ca 27 cm långt mellan huvud och fot och väger ca 465 gram i början av veckan och ca 550 gram vid slutet av veckan. Bebisens hörsel blir bara bättre och mer utvecklad och kan urskilja ljud som både händer inuti min kropp och vad som händer utanför. När bebisen är född kommer han att känna igen våra röster utifrån tonläge och rytm. Något jag själv funderat över är att spela lite barnlåtar för honom redan nu när han ligger i magen som ska göra honom lugn och väl ute kommer han ihåg dem som så. Man kan fortfarande ana skelettet och organ på bebis, huden har hittills inte blivit så tjock.

Mamma

Det står även på Preglife att jag nu för tiden kan börja känna olika kroppsdelar som utbuktningarna ger. T.ex. en fot eller ett knä och så vidare. Än vet jag inte om jag helt kan göra det men ibland kan jag känna att han sparkar mig på ena och andra sidan och förstår att han inte använder samma fot hehe. Det står även att matspjälkningen är påverkad mer nu och detta kan orsaka halsbränna alternativt förstoppningar, inget jag direkt har upplevt ännu utöver att jag känner mig påverkad med andningen även vid vila. Tror detta beror nog mer på att jag inte haft jättebra kondition innan och det blir dessutom inte bättre utan träning.

Idag firar jag dessutom 6 år och 9 månader tillsammans med min älskade sambo. Vi kommer varken hitta på något roligt eller äta något speciellt denna måndag, däremot njuta av varandras sällskap som varje dag och ge varandra kärlek precis som man alltid ska göra. Varje dag. Och kärleken visar vi på flera olika sätt – ett av alla dessa är att inom en vecka är vi man och hustru! Något jag tycker är helt obegripligt samtidigt har jag längtat efter detta i många år och nu när dagen börjar närma sig är det en skräckblandad förtjusning. Älskar honom så mycket och är så redo att bli familj till 100% ♥

20 reaktioner till “Graviditetsvecka 23 & 2482 dagar

  1. Så himla intressant och spännande att läsa om utvecklingen, både om bebisen men också om dig. Förstår att du längtar, kan inte ens tänka mig hur mycket man längtar efter att få träffa bebisen 🙂

    Gilla

  2. Tycker det är så himla mysigt att läsa såna här graviduppdateringar, det är ju så sjukt mäktigt vad kroppen klarar av att göra ändå! Och huuuur spännande med giftermålet?? Håller tummarna för att ni får en helt magisk dag 🙂

    Gilla

  3. Älskar att läsa om graviditeter! Förstår att du längtar efter honom 😍 Även om jag inte känner er som blir jag så smittad och glad av er kärlek 💙 Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s