20200830_0838099154637846666349724.jpg

Tiden bokstavligen bara rusar förbi! Känns inte som om jag varit gravid i hela 154 dagar och genomgått 55% av graviditeten. Med andra ord har jag endast 126 dagar kvar tills beräknad förlossning, jag kan tänka mig att dessa 126 dagar bara kommer svischa förbi. Längtar samtidigt som jag såklart känner en liten stress och oro kring förlossningen. Men ska ta till mig av vad min kära kusin sade till mig: sätt på skygglappar då allas graviditeter/förlossningar är olika!

Nu när jag gått över 50% av graviditeten har jag delvis hört att nu börjar åkommorna att starta. Men hittills mår jag hur bra som helst! Lite snuvig som är väldigt typiskt när man är gravid och ibland har jag halsbränna (på mild grad) om jag råkat dricka en kopp kaffe/te eller juice sent på kvällen. Jag har ju fått större mage och pendlar mellan 56-57 kg allt mellan där vilket innebär att jag hittills bara gått upp 4-5 kg vilket jag är tacksam för. Jag försöker ändå tänka lite på vikten men enligt min barnmorska får jag gå upp allt mellan 11-16 kg så jag har lite marginal kvar att spela på om det skulle vara så!

20200830_0838179093521298163287255.jpg

Nu när jag börjat i skolan igen så känns det himla bra. Han är aktiv i magen under föreläsningarna så ibland behöver jag luta mig tillbaka i stolen, klappa lite lugnande på magen så att lillen somnar om och jag kan helt fokusera på vad föreläsaren säger. Många anser mig naiv och får tyvärr för många kommentarer om att jag fortsätter studera trots att jag inom kort kommer att bli mamma. Jag tycker själv det är oerhört trist med sådana frågor då jag vill ha en positiv inställning och känna att jag kommer klara av både praktik och all skolarbete nu under hösten och därefter fortsätta studera mer hemifrån när bebisen väl har kommit. Om det nu är så att jag sedan inte orkar med praktik och studier när jag är höggravid alternativt när barnet väl kommit så får jag ta det då. Inget jag går runt och oroar mig för i onödan!

20200830_0837022430708910352812149.jpg

Bebis

Enligt Preglife står det att barnet nu är ca 26 cm lång mellan huvud och fot och väger ca 370 gram i början av veckan och i slutet (såsom nu då jag är i vecka 21+6) väger bebis enligt dem ca 450 gram. Barnet växlar mellan att ligga och sova och vara vaken och har skapat sig en egen dygnsrytm. Det står dessutom att när jag är uppe och är aktiv så brukar bebisen vaggas till sömns medan den blir mer aktiv när jag är i vila. Detta kan jag definitivt instämma på då jag upplever att lillen sparkar rätt ordentligt där inne när jag sitter i soffan eller bara allmänt tar det lugnt. Barnets hjärnceller utvecklas mycket under den här tiden och då inte bara i denna vecka vill jag nog vara vågad att säga.

I dagens läge kan både jag och sambon känna vår lilla prins inuti min mage. Dock har sambon bara fått uppleva det en gång av olika skäl. Jag själv kan sitta och roa mig genom att bara stirra på min mage och se små utbuktningar från hans händer eller fötter (även fast man hittills inte kan se vad). Himla mysigt och en aktivitet i sig på dagarna!

20200830_0838292713441972641109277.jpg

17 reaktioner till “Graviditetsvecka 22

 1. Förstår att det känns som tiden springer iväg, det gör den ju annars också och nu kan jag verkligen tänka mig att den gör det ännu mer! Vilken fin mage ❤ Tänk att det ligger ett litet liv där inne, känns overkligt hihi ❤ Kram!

  Gilla

 2. Min kompis pluggade som både gravid och med bebis hemma och det gick jättebra. Tycker sånt är helt upp till var och en hur man vill göra 🙂

  Låter så mysigt att känna sparkar 😍

  Gilla

 3. Ja milde tid så fort tiden går😄 Tänk att du redan har passerat halvtid!😄 Så tråkigt att det finns dom som har synpunkter på att du studerar nu. Med vilken rätt kan man lägga sig i det? Det är skönt att se att du inte låter dig dras ner av dom som vill begränsa dig😊

  Gilla

  1. Ja, ibland undrar man, får höra rätt ofta att många gravida får utstå ganska många kommentarer av olika sort för att folk gärna lägger sig i. Lite trist faktiskt 😛

   Gilla

 4. mysigt med mage . ja allas förloss är olika så inget att fundera på ens . älskar filmen o boken ett barn blir till kika efter den om du inte tittat .

  Gilla

 5. Underbart! Det är ljuvligt att vara gravid. Du kommer att sakna sällskapet du har i magen när prinsen har kommit ut.
  Självklart ska du studera när du vill det! Det är ingen sjukdom att ha en bebis i magen! Det kommer att gå hur bra som helst att vara mamma och studera!

  Gilla

 6. Så fin mage du har fått 🙂 om du tycker tiden rusat iväg nu kan jag förvarna att den kommer att krypa fram snart, den sista tiden av graviditeten brukar kännas som evigheter, haha.
  Men vad är det för dumheter att du inte ska kunna studera samtidigt som du är gravid? Varför inte? Jag slutade min utbildning i juni och min första son föddes 14 juli, andra sonen kom 6 år senare och ca två och en halv vecka efter jag slutat studera på komvux. Att folk inte kan glädjas med dej istället för att kritisera 😦

  Gilla

  1. Jag tror mer att folk anser mig naiv att jag då ska fortsätta plugga efter förlossningen. Det är nog det dem syftar på, vilket jag egentligen förstår men min sambo som är himla stöttande och vill vara hemma kommer finnas där och hjälpa mig hela vägen fram till examen och då vill jag såklart kämpa i största grad jag kan! 🙂

   Gilla

 7. Åh, sååå härligt att magen syns rejält nu, spännande – tiden går så himla fort 😍
  Helt otroligt egentligen hur mycket man behöver inför bebisen . Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s