cropped-design.png

Något många alltid fått höra som hör ihop med en graviditet är just att man har olika cravings som man bara måste ha. Man har till och med skämtat om gravida kvinnor som skickar iväg sin man mitt i natten för att vi är rosen rasande och önskar att få något vi inte har hemma. Jag har alltid hört andra gravida prata om sina olika cravings såsom äpplen, fruktcocktail eller emser ask.

Hur ser det ut för mig?

Nej, hittills har jag inga cravings. Tidigt i graviditeten kunde jag drömma om att jag satt och åt sådana här godis ägg (stekta) men när jag väl köpte hem dem så var jag inte alls sugen, snarare tvärtom! Jag kan däremot ha en massa sug som går över så fort jag ätit dem och är inte värre än som tidigare. De sug jag hittills haft är vissa godissorter såsom fruktnappar med vitt bakom, plopp eller maträtter.

Min sambo brukar alltid skämta om att vi är bortskämda och att vi har det så bra. ”Än så länge” brukar jag alltid påminna honom då jag fortfarande är i vecka 17 (16+0-16+6) och man vet aldrig om jag kan få en sen craving. Men hittills har jag kunnat säga ”oj så sugen jag är på fisk” och så blir det fisk till middag och jag är super nöjd. Eller går på promenad, någon har slängt plopp pappret på marken och jag kan känna ”oh vad gott det skulle vara med en plopp” och går och handlar när jag är i affären nästa gång. Jag har aldrig haft sug så starkt att jag blir arg, ledsen eller knäpp för att jag inte har det hemma och får jag ett extra sug får jag snabbt en möjlighet att köpa hem det.

Sedan är jag inte en sådan person som någonsin skulle ta och skicka ut min sambo på ärenden åt mig. Aldrig varit och kommer förhoppningsvis inte bli sådan. Skillnad är om han är på väg hem från jobbet eller liknande och åker förbi en affär så kan jag såklart be honom stanna och handla, men inte annars.

20200502_1657391380363364784919160.jpg

Vilka ”sug” har du haft som starkast hittills?

♠ Kyckling. Och det är jag fortfarande. Just nu specifikt färdig kyckling med potatissallad. Något sambon inte är jätte förtjust i och därmed har jag hittills inte fått det. Men annars har jag haft ett enormt sug för flera veckor sedan (runt midsommar) och åt kyckling en gång per dag som minst i en vecka.

♠ Fisk. Och då egentligen ingen speciell fisk utan jag är mestadels sugen på fisk bara. Efter första barnmorskemötet köpte jag och sambon en hel del fisk för att alltid ha hemma och så att jag får i mig omega 3 som är extra bra när man är gravid. Men nu har jag haft turen att få äta fisk rätt mycket. Tre gången denna vecka bara (tre gånger röding också bara haha) och dessförinnan tillagade sambon lax på grillen som var galet god!

20200502_1657471001681457909171687.jpg

♠ Lasagne. Vilket jag har fått en gång hos mina föräldrar, en gång hemma och sedan en gång på restaurang under veckan som var. Lasagne är i vanliga fall min favoriträtt så att det är inte alls konstigt att jag känner ett sug då och då efter den här specifika maträtten.

♠ Plopp och fruktnappar. Vilket jag fått en hel del av och super nöjd. Vilket jag dessutom äter med måtta.

Craving or not

Vad säger ni? Tror ni på detta cravings eller är det en ursäkt för oss gravida att få bete oss lite hur vi vill mot vår partner för en gångs skull? Jag är kluven då jag hittills inte fått något och jag tror snarare att man har ett extra sug efter något men inget extra sug jag alltid måste få i mig annars blir jag galen haha.

20200502_1657497175024112640474398.jpg

11 reaktioner till “Cravings or not

 1. Hehe min karl brukade säga att jag var ”underbar” tydligen hade kompisar tills hans fruar varit otroligt humörsvängiga, Näee det var ej Mirre svarade han – Hon var underbar =D

  Gilla

 2. Roligt att få läsa om hur det är för dig med cravings. Tycker det är intressant att få veta då alla är så olika. Men dina cravings är ju inte dåliga. Allt är ju supergott 😍

  Gilla

 3. Nu har jag inte varit gravid men jag tror det beror helt på personen och dens gener mm. Såklart finns det säkert personer som utnyttjar det till max med att äta vad de vill mm samt köra med sin partner. Men så tror jag också många verkligen har stora cravings på saker!
  Så kul att läsa om hur det är för dig 🙂

  Låter jättejobbigt att ha gamla dåliga vänskapsminnen. Hoppas verkligen du kan få träffa bra personer nu att behålla i livet!
  Kram ❤️

  Gilla

 4. Jag tror det där är väldigt olika! Vid första graviditeten mådde jag extremt illa fram till sjätte månaden men sedan släppte det. Då fick jag smak på smal grillad med mos från korvkiosken. Moset skulle vara indränkt med ketchup och bostongurka. Faktum är att jag kunde äta det flera dagar i rad. Däremot var mitt humör perfekt hela tiden och jag kände mig hur harmonisk som helst 😀

  Gilla

 5. Det enda craving jag hade var citron och fisk samt dill. Jag tror dock att det hänger ihop med brist på saker. Just citron var då citronvatten.
  Något som är lite roligt är att eftersom fostervattnet tar smak av det man äter så brukar det också bli vad barnet tycker om i framtiden. Så tex om man äter mycket citron tycker barnet sedan om sura saker :). Finns forskning kring detta som jag läste om förut. Stämmer bra på William, men även på alla jag känner :).

  Gilla

 6. Jag tror absolut att cravings är något förekommande och vanligt hos gravida. Själv har jag inte haft några cravings alls, jag har snarare haft livsmedel som äcklat mig. Senare i graviditeten har min relation till mat blivit mer som vanligt.

  Svar: Tack för att du delar med dig av hur det är för dig som gravid samt tack för dina omtänksamma ord.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s