20200228_10484520200228_104853

Efter många om och men har jag äntligen läst ut första delen i Outlander sagan. Främligen var en otroligt mysig och underhållsam bok från första sidan till slutet. Precis så som säsong 1 var men i boken (som vanligt) får man ta del av mer. Mer som inte existerade i serierna eller man fick mer förklaringar till olika händelser. Jag brukar alltid läsa böckerna först innan jag ser på en serie men denna gång gick jag direkt på serien och sedan böckerna vilket ger mig en djupare förklaring till olika delar i serien.

20200228_104859

Främligen är baserad på Outlanders första säsong och lite av säsong 2. Boken är väldigt tjock med omfattande kapitel och rätt så detaljrik. Jag tyckte om boken återigen och ser fram emot att få läsa de andra böckerna i denna episka kärlekssagan.

Claire Randall åker till Skottland med sin make där inget längre blir sig likt. Hon åker iväg till Craig na Duhn för att plocka en vacker blomma hon tidigare sätt men sedan blir allt annorlunda. Hon vet att hon fortfarande befinner sig i Skottland, men frågan är när. Tillsammans med några skotska män får ledsagas hon till slottet där hon får bekanta sig med det nya årtalet innan flera nya händelser sker. Under en resa stöter hon återigen på den hemska kapten Black Jack Randall som ger inte ger henne annat val än att dra till drastiska åtgärder som hon därefter älskar något enormt. Tillsammans med Jamie Fraser rider hon runt i landet för både jakt och flykt och tills den sista fruktansvärda händelsen behöver dem överleva till varje pris som helst.

20200228_10490620200228_104909

Rekommenderar den här boken starkt och längtar tills jag kan börja läsa andra boken!

3 reaktioner till “Främlingen – Diana Gabaldon

  1. Vad härligt att du läst ut den! De är oftast så att man förstår mer och får mer inblick i böckerna än serierna!❤️Jag är dock dålig på att läsa böcker, kollar hellre serier, haha! Kram ❤️

    Gilla

  2. Vad härligt att du läst ut den! De är oftast så att man förstår mer och får mer inblick i böckerna än serierna!❤️Jag är dock dålig på att läsa böcker, kollar hellre serier, haha! Kram ❤️❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s