Outlander - Season 5

För några veckor sedan såg jag klart på Outlander säsong 5, den senaste säsongen som kommit ut. Jag måste få säga att jag är galet besviken! Visst har serien inte alltid hållit måttet men det har ändå varit spännande att få följa dem på deras fortsatta resa. Men den här säsongen hade dem helt kunnat hoppa över då jag inte ser vad dem egentligen fick ut av den. Kändes som ett mellanting mellan säsong 4 och det som kommer hända i säsong 6. För ja, såklart kommer det komma en säsong 6, om jag förstod slutet rätt!

outlander säsong 51

Den här säsongen handlade kort och gott om deras familj på gården Frasers Ridge. Fraser Ridge har utvecklats och många bor på deras land. Jamie och Claires dotter Brianna är kvar i dåtiden med familj och kämpar på att leva ett liv som förväntas av en som levde på 1700-talet. Claire fortsätter arbeta med sin medicinstuga och uppfinner medel som egentligen inte bör existera på den här tiden hon injicerar dem sjuka med.

Utöver om deras familjeliv sker en stor upprorsrörelse som leds av Murtagh och som Jamie behöver slåss emot tillsammans med britterna. Vilket inte är något han egentligen vill men upplever att han inte har något val för att skydda sin familj och sitt land från britterna.

outlander-4-t

Ja, ursäkta min dåliga beskrivning av säsong 5, men fanns inte mycket spännande att behöva skriva om. Jag hoppas innerligt att säsong 6 kommer att bli bättre då jag fortfarande är ett stort fan av Claire och James Fraser men hade hellre önskat se mer av deras ungdomsår ihop än att skippa 20 år och leva som fridfulla åldringar.

Jag ger serien 2 av 5 T!

12 reaktioner till “Outlander – season 5

 1. Vad tråkigt att du inte tyckte den var bra. Dom tidigare säsongerna är ju jättebra. Har inte sett senaste säsongen men det kanske inte är så mycket att se då. 🙂 kram

  Gilla

 2. Åh jag var sugen på att börja se denna faktiskt men kom aldrig så långt till att starta haha :’D Tråkigt att säsongen kanske inte var någon hit, men såklart kan ju nästa bli ännu bättre :> KRAM

  Gilla

 3. Jag har inte sett den serien, men man hör ju talas om den ibland. Det lät verkligen inte som en kul säsong iallafall. Om dom nu har börjat leva som fridfulla åldringar kanske dom fortsätter med det i säsong 6 också😄

  Gilla

 4. Jag har bara sett något enstaka avsnitt för föräldrarna kollar på den. Ingen serie för mig faktiskt, men har ju som sagt bara sett några avsnitt här och där. Men tråkigt att du var besviken på säsongen 😦

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s